Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třicet let poté, co diváky uchvátil původní film, se Krotitelé duchů vracejí, aby se ve zcela nové podobě představili současné divácké generaci. Režisér Paul Feig kombinuje známé prvky boje s nadpřirozenými bytostmi, díky kterým byla původní filmová série tak oblíbená, s novým hereckým týmem, složeným z těch nejlepších komediálních herců současnosti. Připravte se na letní podívanou, během které společně zachrání svět! (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (606)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Když sem se prolouskal Segrestorovejma hovnama o 80. letech tak nakonec snad taky vybliju nějaký ten komentář.Nejnenáviděnější film roku nakonec nedopadl tak úplně zle, jak sem čekal.Na samém začátku jsem taky hodně nadával, že se nedočkáme pokračování ale reebootu a navíc se ženským obsazením.Ono tak nejde úplně o ty ženské jako o pohlaví, ale jako o osobnosti.Hrát úvodní kvarteto Beckinsale, Biel, Pinket-Smith a Upton...no jéjej....to bych snad šel i na půlnoční předpremiéru, ale McCarthy je prostě zlo, zlo které do filmu nepatří a že se někdo tak nevkusný, hloupý a odporný může živit slušně v Hollywoodu je xblití.Paradoxně McCarthy není úplně nejhorší, skvěle jí v roli nejnesnesitelnější otravné čubky nahradila McKinnon a zase paradoxně o nejvíc zábavy se postarala Leslie Jones (všiměte si, že k té jediné mám respekt a uvádím i její křestní) a Wiig je milá...asi tak mno...Humor funguje zřídkavě a několik scén které nejsou vůbec vtipné vystřídá asi setina opravdu trapných, ale našlo se i pár skvělých a velice vtipných scén, navíc se mi líbil koncept scénáře, kdy se nejelo podle klasického remaku, ale šlo o převyprávění původního námětu.Takže i díky tomu se dal film sledovat jelikož vám neničil pocit starých scén, které by utrpěly pod návalem tuků MCCarthy a jejího úděsného hereckého projevu.Potěšila mě celá řada odkazů, efekty jsou slušný, ale ty cameo role mohli a sakra měli být mnohem...mnohem vtipější.Vyměknul sem, vypnul sem nenávist a docela si užil/přežil oddychovou píčovinu na sobotní večer bez ambicí vypíčovat její natočení do stratosfér.50%. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

No ty kráso, nevěřím vlastním očím, ale ze všech lidí zrovna mě a ze všech filmů zrovna tenhle film se mi líbí. A to jsem byla tak připravená ho nenávidět, protože původní film je podle mě přeceněný a hlavně nevtipný blábol. Tenhle taky není bez chyby, ale upřímně jsem si jeho sledování užila a možná bych jich přežila i dalších pár. Má hlavní výtka asi je, že by hlavní hrdinky nemusely být tolik hlasité - Melissa McCarthy nemá snad jedinou repliku pronesenou klidným hlasem), ale přináší i spoustu původních (a vtipných!) nápadů. Ano. Občas mám tendenci trochu víc přehánět svou reakci, když mám dojem, že jde většina diváků nespravedlivým směrem, možná se to trochu děje i teď, ale god dang it, chytání draka na metalovém koncertě, posedlá figurína, vzpomínání na Patricka Swayzeho nebo debata o vracení kočky do pytle jsou super. Dívala jsem se na oba filmy po sobě a u původního jsem si říkala: "Ou jé, to by bylo tak nechutné, kdyby kupříkladu zjizvená ošuntělá ženská seriózně přemýšlela nad posedlým sexy chlapem, jestli má řešit to posednutí nebo jestli si to má radši rozdat s hostitelem. A potom jsem v traileru toho nového filmu viděla, že tam bude posedlý Chris Hemsworth, a začala jsem se bát. A potom jsem se podívala na celý ten nový film a oddechla jsem si, protože ten reboot tomu starému díky bohu není zas tak podobný. Nabízí propracovanější a funčnější fikční svět, představí nám všechny svoje protagonistky, ukáže v praxi jejich schopnosti a zabývá se sílou jejich vzájemného přátelství, ach, už brečím dojetím. A hlavně, hlavně žádné z nich žádný duch neolizuje klitoris, což se o původním filmu bohužel říct nedá. -"Never compare me to the mayor in Jaws! Never!" ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Největší problém Krotitelek netkví v zastaralém předsudku, že by hlavní představitelky nesměly být ženy. Problém je, že tyhle ženštiny nejsou vtipné. Čtyři elitní americké komičky - a vůbec nejsou vtipné! To je hlavní průser. Tam, kde Bill Murray, Dan Aykroyd a Harold Ramis používali nádherně absurdní pseudovědecké dialogy, se v rebootu ozývá pištění, koulení očí a poskakování - když mají hrdinky radost, když na něco čekají, když se něco řeší... pořád. Fakt pořád. Ne že bych se u filmu ani jednou nezasmál, nikdy za to však nemohly hlavní hrdinky, ale komická figurka asistenta Kevina v podání Chrise Hemswortha. Jeho parodie na tupé blonďaté sekretářky se docela vyvedla (ať už to je jeho prsaté logo firmy, anebo dilema, jakou fotku si má dát na Facebook). I když jsem srovnávat s původními Ghostbustery nechtěl, samozřejmě se tomu nelze ubránit. A reboot prohrává na celé čáře. A jako samostatný film... vlastně taky. Hloupý, nevtipný, zbytečný, zapomenutelný - prostě vznikl, někdo promrhal 144 milionů dolarů a tím to zhaslo. Jdu si pustit geniální originál a udělám mnohem líp. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Keď dvaja robia to isté, nie je to to isté. Noví krotitelia či krotiteľky nie sú zďaleka takým vtipným filmom ako pôvodný, a keďže mali dokonalú reklamu v staršom filme, ani sa nemuseli snažiť... o divákov mali postarané. Napokon to tak aj vyzerá. Zrecyklovaný námet s občasným vtipom zaujal len ženským pohľadom stačí to len na priemer. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Ghostbusters" je filmom môjho detstva, ktorý som nadovšetko miloval. V mladom veku mi doprial emócie všetkého druhu. Dokázal vyvolať strach, no zároveň vďaka hereckému obsadeniu či dialógom pomerne slušne zabaviť. A to nehovorím o efektoch, ktoré boli na danú dobu viac ako excelentné. Nový počin, ktorého úlohou je podľa vyjadrenia samotných tvorcov, pokúsiť sa o znovuzrodenie novej éry, na mňa zapôsobil ako krutý výsmech originálu, ktorý môže u podaktorých divákov vyvolať dojem urážky "majestátu". Poviem to takto. Komu sadne humor, ten sa aspoň sčasti zabaví, komu nie, ten prepadne pocitu, s akou že to trápnosťou stráca čas (a že je tam tých trápnych vložiek viac než dosť). Musím uznať, že pár frkov či hlášok je pomerne trefných, ktoré vyčaria úsmev na tvári, no keď príde na najočakávanejšie pasáže, kedy dostáva priestor "tajomno", kvalita snímku neskutočne klesá. Atmosféra nulová, niektorí duchovia výzorom pripomínajúc lacné, odfláknuté kreatúry bez nápadu sklamali najviac. No a keď k tomu prirátam v závere zhovadeného "Slimer-a", človeku je až na vracanie, ako to celé skurvili. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (20)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. července 2016 v Hollywoodu. (Varan)

Související novinky

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Sigourney Weaver zpátky v Krotitelích

Sigourney Weaver zpátky v Krotitelích

08.06.2019

Režisér Jason Reitman (Lítám v tom), syn Ivana Reitmana (Krotitelé duchů I, II), už nějakou dobu kutí pokračování ke kultovní sérii svého táty. To má ignorovat ženský reboot z roku 2016 a místo toho… (více)

Hrdina Uncharted shání parťáka

Hrdina Uncharted shání parťáka

30.03.2019

Herec Tom Holland (Spider-Man: Daleko od domova) má momentálně plné ruce práce s tím, aby neprozradil žádný důležitý spoiler ohledně blížících se Avengers: Endgame, už brzy ho ale čeká natáčení… (více)

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

03.03.2019

Pokud jste to prošvihli, Jason Reitman (Juno, Lítám v tom), syn Ivana Reitmana, režiséra původních Krotitelů duchů, chystá pokračování, které bude filmově navazovat na druhý díl a v podstatě tak… (více)

Reklama

Reklama