Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: Otázka chleba a smrti

(TV film)
  • Česko Otázka chleba a smrti (více)
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 2008, 30 min

Obsahy(1)

Díky pochybnému štěstí mají pekaři Wallace a Gromit plné ruce práce. Někdo likviduje všechnu jejich konkurenci v okolí a je tak jen na nich, aby co nejdříve doručili čerstvé pečivo až do schránky. Vše se ještě zkomplikuje, když se Wallace zamiluje a přenechá veškerou starost o pekárnu na Gromitovi. Ten tak nestíhá hlídat svého pána, i když tuší, že nebezpečí je blízko… (Němi)

(více)

Recenze (103)

Němi 

všechny recenze uživatele

Až moc se Nick Park zhlédl v akčních sekvencích, které tak skvěle zakončovali předešlá krátkometrážní díla i celovečerní film - a natočil rovnou jednu dlouhou. Tedy ne, že by mu to nešlo, jen ty pomalé a tiché chvilky mám s W&G přeci jen radši. Ovšem nenápadná a témeř geniální citace scény s bombou z původního Batman filmu z '66 je... no geniální. Škoda, že příběh se víceméně opakuje a půvabnou atmosféru světa, kde se na první straně novin píše o zmizelém stádu ovcí, nahradila přílišná překotnost. V rámci filmografie božského Gromita jen za 4* _____ Mé titulky najdete Z D E ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* zatím poslední Wallace a Gromit v tomto díle se dali do pečení, ale hrozí jim smrt od hromadného vraha pekařů ve městě, Sice to moc nevyznívá jako příběh pro děti, ale v Aardmanu to umí zpracovat, aby to bylo i pro jejich očka :-). Ani po těch letech se nevyčerpaly nápady a stále to baví. Sice dávám jen 4 hvězdičky, ale stále je to nadprůměr proti běžné produkci pro děti. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Dokonalost dvou předchozích (Nesprávné kalhoty, O chloupek) zůstala nedostižena, i tak je tato čtvrtá příhoda Wallace a Gromita (pátá, počítáme-li celovečerní film) skvělým, svižným, vtipným, odkazů plným a úžasně animovaným dobrodružstvím. Jenom není tak originální a nápaditá, spoustu věcí už jsme viděli dříve, a především mne nepříliš zaujala závěrečná bitka v pekárně, při které měl snímek gradovat. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Je to taková klasika, stejnej Wallace a Gromit jako vždy. Ale pořád jich neni tak moc, aby mě to začalo nudit, takže 5*****. Stejnej den jsem viděl i Wallace a Gromita: Cesta na Měsíc a oproti tomu je Loaf and Death co do detailů a technického zpracování o TOLIK propracovanější, že mě ani nevadil příběh, jehož rozuzlení se dalo odhadnout po pár minutách. Naštěstí nejde o rozuzlení, ale o celkový průběh plný gagů a vychytávek, což Park dotahuje s každym dalším filmem k větší a větší dokonalosti. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Kdepak to samé. Posun humoru je v příbězích W&G patrný stejně, jako proměna jejich vztahu. Poplácat po ramenou by si dříve Gromit nedovolil, stejně tak, jako se zamilovat. I Wallace a vedlejší postavy dostávají tentokrát větší prostor. Nick Park chtěl podle jeho vlastních slov po velkých projektech udělat zase něco pro sebe a fanoušky svérázného plastelínového dua. A je to znát, protože vedle parodických a pastišových skečů poprvé cituje také sám sebe. Přesto je to krásně propečený kousek. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • V příběhu je použito několik parodujících záběrů z filmu Vetřelci (1986). (Terva)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama