Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Série děsivých událostí přivede nesourodou trojku (John Boyega, Jamie FoxxTeyonah Parris) na stopu hanebného vládního spiknutí. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (49)

helloween93 

všechny recenze uživatele

Takhle nízké hodnocení? Klasicky rasistické Česko plné zahořklých lidí, pohrdajících černošskou kulturou. Po The Blackening další černošský zajímavý a neotřelý projekt, tentokrát překvapivě z produkce Netflixu, který sice narozdíl od The Blackening úplně nestřílí do černošských stereotypů ve filmech, jako že si spíš pohrává s otázkou problémů ve společnosti USA mezi bělochy a černochy. Zápletka o klonování mi zaujala už od prvního oznámení tohoto filmu. Komediální až satirické pojetí filmu prospívá, ačkoliv inspirace Jordanem Peelem je zjevná. Přiznávám, že ve scénáři jsou plot holes jak v okolí Bachmutu, ale tvůrcům nelze upřít snahu o zajímavý námět nepodobný Peelovým Get Out nebo Us. Boyega mi herecky nezaujal tolik, jako Jamie Foxx, kterému sedne snad jakákoliv role. Komu se líbí tyhle filmy s disturbing atmosférou a nevadí mu černošská kultura a způsob jejího vyjadřování, mohl by se mu tento snímek líbit. Nejlepší scénou je ta, kde za hudebního doprovodu rnb klasiky René & Angela - I’ll Be Good vyrazí gangsterské lowridery do boje proti governmentu :D Na rottenech má film přes 90% od kritiků i od audience. Ale v zemi kde na Netflixu vede nějaká česká sračka s Langmajerem nemá šanci They Cloned Tyrone zaujmout. 3* ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jamie Foxx v nápaditom, ale lacnom projekte, ktorý je prevedený lacno, tmavo, a to nielen herecky, a miestami primitívne, využívajúc blaxploitation ako normu. Prúserom je to, že v niektorých replikách zaznejú tak hlúpe žarty na bielych alebo niečo proti bielym, že keby to bolo povedané opačne, tak vás zatvoria až sčernáte, čím by ste chytili tú správnu farbu. Ale ak to hovoria potomkovia Senegalčanov proti tým privilegovaným neopáleným, tak je to akože hustá sranda. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Na klonovaného Tyrona sem se dost těšil a výsledek je bohužel dost zklamání. Nedá se tomu sice upřít značná dávka originality, sedmdesátková blaxplotation  atmosféra je docela fajn,a Jamie Foxx je výborný, ale bohužel to všechno nezmírní fakt, že to celé nedává moc smysl a na opětovně přestřelené stopáží je to víc nuda než zábava. Nemluvě o tom, že nějaká snaha o komediální prvky je úplně mimo a vůbec to v tomhle směru nefunguje. Úplně štastné není ani obsazení Johna Boyegy do hlavní role. Ten mě zatím ani v jednom filmu nepřesvědčil, že je dobrý herec a tady to není výjimka. ..40% ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Taky se přidám s promarněných potenciálem. Měla to být luxusní, ustřelená scifi na námět konspiračních teorií s přesahem a zpodobněním černošského vývoje a nejrůznějších revolucí vůči vyšší moci. Jako divák jsem byl zpočátku zmaten v jakém období se to vlastně odehrává, takže z 80tek jsem plynule přecházel, podle narážek na nejrůznější filmy s bělošskými hrdiny, až někdy do současnosti. Další bolestí byla tuctová podívaná, ničím nijak nenadchla a nakonec nepatřičná 120 minutová stopáž. Člověka to zamrzí, ústřední trio celkem funguje, bohužel nic zapamatovatelného nenabízí. 50% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pozitivně na úvod - rozhodně to není stylově tak zaměnitelné jako ostatní současná produkce Netflixu. Bizarní mix sci-fi motivů z Get Out a The Cabin in the Woods utopený v jakože humoru - pravděpodobně proto, aby existovala výmluva, že celá zápletka nedrží úplně logicky při sobě. Nesmysly se vždycky líp zakecaj v komedii než v seriózní scifárně. Průser ovšem je, že skutečně vtipné mi to nepřišlo v podstatě ani trochu, zdejší trojlístek hrdinů (drogový dealer, pasák, kurva) prostě nemůže být normálnímu Středoevropanovi fr sympatický. Místo upřímné zábavy tak nastupují v lepším případě rozpaky, v horším trapno. Za tři hvězdy, ať nežeru, ale po povedeném traileru asi každý očekával víc. Rotteny opět o level až dva mimo, ze zřejmých důvodů. ()

Galerie (197)

Zajímavosti (17)

  • Film byl vybrán jako součást Blacklistu 2019, každoročního sborníku nejoblíbenějších nerealizovaných scénářů. (Johnny.ARN)
  • Ve filmu má cameo i režisér Juel Taylor, a to když na konci filmu Tyrone (John Boyega) a jeho přátelé sledují zpravodajství o následcích odhalení klonovací operace. Když vidí Tyronův kamarád (Juel Taylor), že jeden z klonů vypadá stejně jako Tyrone, řekne poslední větu ve filmu přímo jemu: „Nejsi to ty, Tyrone?“ (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama