Reklama

Reklama

Piraňa II: Létající zabijáci

  • Česko Piraňa 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

U jednoho poklidného karibského ostrova se poblíž luxusního turistického letoviska před několika měsíci potopila americká námořní loď. Nikdo netuší, že na palubě byl kanystr se zárodky geneticky upravených dravých ryb, jejich nová generace začne ohrožovat obyvatele ostrova a návštěvníky letoviska a to nejen ve vodě, ale také na suchu protože ryby jsou schopny krátkého letu a přežijí nejen ve vodě, ale také na vzduchu. Děsivé pozadí tajemných útoků se pomalu vynořuje před instruktorkou potápění Anne Kimbroughovou, která začne pátrat po příčině smrti jednoho z přátel jejího syna, který zahynul během výletu spojeného potápěním. Společně s ní pronikne do márnice také rekreant Tyler Sherman, zkušený biochemik. Zděšeni svým objevem, pátrají dál a současně se pokusí přesvědčit hotelového manažera, aby zrušil každoroční piknikovou party spojenou opékáním ryb na pláži. Ten odmítne, což má pochopitelně nevyhnutelnými důsledky v podobě mnoha obětí velkého útoku krvelačných létajících ryb. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Zprvu bych chtěl zmínit klady oproti prvnímu dílu. Takže - určitě zajímavější lokace a herci byli řekl bych víc koukatelní a možná méně blbý než v jedničce. Bohužel to je tak všechno. Protože pak někdo popustil uzdu fantazii a vytvořil tohle veledílo. Nejdřív se to nezdálo, ale když potom piraňa vyskočila z mrtvoly uložené v chladícím boxu, zakousla sestru a uletěla oknem, tak v ten okamžuk mi došlo, že mám co dočinění s kvalitním, ale opravdu kvalitním filmem. Nemá snad význem popisovat další děj, protože se nese v duchu té scény z márnice. Je to jednoznačný odpad! Ale vzhledem k tomu že jsem se hodně zasmál tak musím jednu hvězdu udělit. 10 % ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pěkný začátek - moře, bójka (jako z Čelistí), člun s milenci, noc, pak skok do vody (tam je vidět jako ve dne), vrak, sex - v nejlepším se objeví čudly na raketový pohon (nepochopil jsem, proč vrkají jako holubi), krvavá soulož, střih, titulky, a pak se něco začne dít asi až za půl hodiny....skrz na skrz italská záležitost (přitom Italové už měli v té době tolik báječných zářezů na poli horroru a sci-fi). Směšné triky, jelikož ještě nestál Cameronovi po boku trikový mág S.Winston (ať je mu země lehká). Měl jsem pocit, že se mi to kdysi líbilo, nyní vidím, že tvůrce Terminátora a Vetřelců stvořil pancharta, ke kterému se už nejspíše nevrací. Trocha nahoty, jenže prsatky je mají buď malé, nebo jim visí, něco gore - krev z krků sice stříká, jenže ty potvory drží snad nějaká rejžova podržtaška... Cukrkandlový konec mě pak dorazil. Vlastně ne, dorazil mě dabing, kde chyběla stopa s ruchy.... Hvězda za vzpomínání a připomenutí si, že k některým filmům se není dobré vracet. ()

Reklama

Armin82 

všechny recenze uživatele

Otázka za zlatýho bludišťáka pro dnešek zní,jak se po tomhle úletu ještě mohl stát Cameron jedním z nejlepších režisérů všech dob? Po natočení tohohle filmu si museli všichni říkat,že to je asi stejná sci-fi jako,že z moře vylítne Piraňa a kousne vás do zadku. Jako,každej nějak začíná,ale tohle? Lance Henriksen na to asi chtěl taky honem rychle zapomenout ...špatně natočený,herecké výkony tragické,scénář katastrofální a pokračovat už ani nemusim...tohle je strašná bída!--->10% ()

Fíma odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby piraňa měla křídla křídla jako pták... Pravděpodobně nejstupidnější film, jaký jsem kdy viděl. Odpad je vlastně velice mírné hodnocení. On je totiž odpad a odpad. Některý odpad se dá recyklovat a znovu použít, některý se musí spálit nebo zahrabat hluboko do země a některý je toxický a životu nebezpečný. Tento snímek patří k filmům, které jsou toxické a zdravému rozumu nebezpečné. Hodnotit ho tedy nemá smysl. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Aby som uzatvoril svoj challenge 10tich eko hororov/trilerov v rade legendárne vybral som si práve pokračovanie filmu Piranha, ktorý je aj na túto kategóriu veľmi slabým filmom. A samozrejme že beriem do úvahy aj rok vzniku, ale aj tak. V roku 1981 to bol možno prelomový kúsok, s odstupom času sa nad ním človek iba pousmeje. Zaujímavé však je, ťe v spomínanom roku nebol problém natočiť film, v ktorom všetci afroameričania sú vlastne iba zamestnanci či posluhovači kým dovolenku si užívajú iba belosi. Mimochodom, v prvom diely sa v celom filme neobjaví okrem belochov postava žiadnej inej farby pleti. Skrátka niekto za tým hľadí v dnešnej dobe rasizmus, realita však bola taká že na horory chodili do kina iba belosi a aj preto bolo obsadenie aké bolo. A challenge si pravdepodobne predĺžim, aby som uzavrel aspoň sériu s piraňami. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Cameron nebyl nikdy moc poslušný. Když ho producent pokračování filmu Piraňa nutil, aby točil podle jeho přání, vloupal se v noci do střižny a sestříhal film po svém. (cariada)
  • Scény z márnice byly natočeny ve skutečné márnici, přičemž v době, kdy se v ní štáb nacházel, se zde nacházely tři mrtvoly (jedna patřila malému dítěti). (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama