Reklama

Reklama

Piraňa II: Létající zabijáci

  • Česko Piraňa 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

U jednoho poklidného karibského ostrova se poblíž luxusního turistického letoviska před několika měsíci potopila americká námořní loď. Nikdo netuší, že na palubě byl kanystr se zárodky geneticky upravených dravých ryb, jejich nová generace začne ohrožovat obyvatele ostrova a návštěvníky letoviska a to nejen ve vodě, ale také na suchu protože ryby jsou schopny krátkého letu a přežijí nejen ve vodě, ale také na vzduchu. Děsivé pozadí tajemných útoků se pomalu vynořuje před instruktorkou potápění Anne Kimbroughovou, která začne pátrat po příčině smrti jednoho z přátel jejího syna, který zahynul během výletu spojeného potápěním. Společně s ní pronikne do márnice také rekreant Tyler Sherman, zkušený biochemik. Zděšeni svým objevem, pátrají dál a současně se pokusí přesvědčit hotelového manažera, aby zrušil každoroční piknikovou party spojenou opékáním ryb na pláži. Ten odmítne, což má pochopitelně nevyhnutelnými důsledky v podobě mnoha obětí velkého útoku krvelačných létajících ryb. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No, naštěstí to funguje alespoň jako komedie a i když je to v podstatě blbost, je to alespoň docela dobře a koukatelně natočená blbost. K létajícím rybám škoda slov. Camerona zřejmě během tohoto filmu natáčení pod vodou začalo bavit a tak se k tomu ještě několikrát vrátil. Je-li tomu opravdu skutečně tak, alespoň další věc, která se musí na tomto filmu ocenit. A ještě mě potěšilo, že Ajův remake čerpal i z tohoto filmu. 2,5* ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

O čosi záživnejšie a hlavne zábavnejšie než pôvodná Danteho Piranha z roku 1978. Napriek tomu, že ide o taliansko-americkú produkciu, od ktorej by človek logicky očakával poriadnu mizériu čo sa špeciálnych efektov týka, po tejto stránke je na tom film vzhľadom k roku výroby dobre a hoci nápad s lietajúcimi piraňami, ktoré sa človeku s chuťou zahryznú do krku a pred ktorými nie je nikto v bezpečí ani na súši je poriadne bizarný, ako celok je Piraňa 2 príjemný úlet, počas pozerania ktorého som sa ani na okamih nenudil. ()

Reklama

masik odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím, co je horší- jestli film sám nebo jeho český dabing, který mi přivozoval záchvaty smíchu. Nejzábavnější je scéna, kdy jeden lětající zabiják vylétne z vody a začne někoho kousat do krční tepny, v ten moment ten dotyčný snad ochrne, protože se vůbec nebrání, navíc v českém znění je tato scéna úplně němá. ()

B_EyE odpad!

všechny recenze uživatele

Když jsem projížděl Cameronovu filmografii a narazil jsem na tenhle snímek tak jsem byl trochu zděšen. Pamatuju si že jsem jej viděl někdy ve dvanácti letech, kdy jsme se na školním výletě potají koukali v noci na telku. Už tehdy nám to přišlo jako příšerný shit. Jak už ale bylo řečeno, každý nějak začínal a Cameron si reputaci docela napravil, takže nechť je tenhle snímek s milostí zapomenut ... jen se na to proboha nikdo nedívejte, vážně to nestojí za to... ()

Crocuta odpad!

všechny recenze uživatele

Bez diskuze naprosto mimořádný film. Snoubí se v něm mimořádně pitomá zápletka s mimořádně amatérským hereckým projevem a mimořádně lacině vypadajícími rádobyspeciálními efekty. Vše pak korunuje mimořádně odpudivý český dabing, který i kdyby byl 2x lepší, nepřiblížil by se podprůměru ještě ani na dohled. Zkrátak mimořádná zhovadilost! ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Scény z márnice byly natočeny ve skutečné márnici, přičemž v době, kdy se v ní štáb nacházel, se zde nacházely tři mrtvoly (jedna patřila malému dítěti). (fiLLthe3DD)
  • Režisér James Cameron, který byl od filmu odvolán, dostal pár dní poté vysoké horečky. V nich se mu zdál sen o kovovém zabijákovi vylézajícím z ohně. Cameron se jím nechal inspirovat, aby poté napsal scénář ke kultovnímu Terminátorovi. (oLí)
  • Rozpočet měl původně činit půl milionu amerických dolarů – posléze byl snížen na 300 tisíc, dle některých údajů to však mohlo být ještě méně. James Cameron pak měl za režii obdržet 10 tisíc – vyplacena mu ovšem byla pouze polovina. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama