Reklama

Reklama

Kandidáti života a smrti

(TV film)
  • Západní Německo Fleisch (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dva stipendisté Monica a Mike konečně našetřili dost na to, aby se mohli vzít a vyrazit na vysněnou svatební cestu. Šetřílek Mike míjí jeden motel za druhým, až na kraji Las Cruses v Novém Mexiku zastaví u oprýskaného podniku s nápisem Honeymoon Inn. Pokoj pro dva za $ 7.50 a kafe v ceně. Stará majitelka se na nic neptá, hned nese klíče a slíbenou kávu. Na tu ale dvě hrdličky nemají teď ani pomyšlení. Vzbudí se až před západem slunce. Blízko motelu je slyšet sanitka a zvuk se neustále přibližuje. Další děj připomíná spíše špatný sen – Mike je násilím naložen do sanitky a prchající Monica se stěží zachrání na dálnici, kde stopne náklaďák řízený Billem. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Hotel pro mladé páry na líbánkách, jeho mexická majitelka a podivná bílá sanitka jako zásadní prvky přítomné od rozjezdu silně zarezonují v divákovi, stejně jako opakovaná hláška o masu pro doktora Jacksona... U tohoto, svého času snad i kultovního západoněmeckého horroru jsem měl přesně pocit, že koukám na léty provařenou filmovou klasiku. Navzdory případným slabším aspektům v zpracování mě úspěšně vezla v napětí a neškodně mírném strachu o postavy až do překvapivého vyústění bez ohledu na to, kolik různých žánrově spřízněných snímků jsem už viděl. Hraje se tu na prvoplánové zvraty, ale proč ne... i ten starý brněnský dabing či ve vztahu k námětu kontrastně pohodová titulní písnička učinily ze sledování filmu vyloženě retro zážitek, který však v pravé chvíli nabyl i tu správnou žánrovou atmosféru. [75%] ()

Shredo 

všechny recenze uživatele

Najvýstižnejším slovom by bola asi naivita, ktorá bola cítiť všade navôkol. Nepravdepodobné a nelogické konanie postáv mi priam liezlo na nervy a znemožňovalo mi sa čo i len sústrediť. Každopádne, jadro nebolo ťažkopádne. Dalo sa z toho ťažiť. Téma je stále aktuálna, no film mi priniesol veľké sklamanie. ()

Reklama

chelsea17 

všechny recenze uživatele

Solidní film s neobyčejným dějem od německé produkce. Je to určitě jeden z těch dobrých, starých filmů, kde je často i slušná atmosféra. V momentě, kdy jedou do nemocnice jsem byl napjatý jako struna. Konec je celkem zajímavý, škoda, že nenabídl i vysvětlení co bude dál. Jutta je ve filmu opravdu nádherná... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Dobrý námět, hodně silná atmosféra, na televizní film je to skvěle natočené, první půlka mi sedla celkem dost i přes pár pitomostí, ale krucinál, ten konec měl být jako co? Závěr je tu totiž skutečně prapodivný, sice se na jednu stranu nedá moc odhadnout, s čím tvůrci vylezou, ale na tu druhou to všechno přichází zničehonic a absolutně jsem nechápal, proč se daná postava chová jednou tak a potom jinak, nebo proč se rozhodne udělat něco, co povede k tomu a tomu a při tom je to naprosto očividné... A i ty úplně poslední záběry jsou takové, jak to říct.... nikam nevedoucí? Prostě v té poslední třetině je ten scénář dost vachrlatý a bohužel mé dosavadní dojmy shodil na tři hvězdy, i když jsem tomu dlouho chtěl dát slabé čtyři... Ale i tak je to celkem slušné a to k tomu nemám žádný nostalgický vztah. Dokonce si ani nemyslím, že to zestárlo, jen si to chtělo víc vyhrát se scénářem. Silné 3* ()

Lasombra 

všechny recenze uživatele

Ve své době musel být film opravdu děsivý a kvalitní oproti ostatním filmům. Ale pokud se na něj podívám dnes -má mé uznání, za to, že je to pořád mrazivý triler s velmi aktuální tématikou a výborným zpracováním. Až do poslední chvíle, jsem věřila, že vše je jinak, než se zdálo, takže další hvězdička za nepředvídatelný děj. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Inspirací pro film byla fáma pocházející z ČSSR o černé sanitce. (ČSFD)

Reklama

Reklama