Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čilý obchodník Frank Verstraeten měl peníze a chtěl žít disko. Tak si otevřel největší klub ve Antverpách, s působivým programem a nejlepším zvukem ve městě. Příběh dle skutečných událostí ukazuje, že devadesátá léta nebyla divoká jen v Čechách, ale i v Belgii. (Dny evropského filmu)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příběh o belgickém Ivanovi Jonákovi. Co víc dodat? Neuvěřitelné vyprávění kluka, který se svojí chytrostí a lásce k dobové miss Belgie dostal do povědomí snad celé Belgie svým hudebním klubem Zillion a s ním spojeným neskutečným byznysem. Natočeno stylově, blockbusterově, což mě hodně bavilo. Nejzásadnější je ale pro mě soundtrack, který pracuje s dobovými top trance fláky přelomu tisíciletí. Takže pokud máte rádi trance, neváhejte. Tolik, kolik je ho tady, bylo naposled snad v Klubu sráčů. A navíc ty melodie s tím námětem mnohdy perfektně fungují. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

V tomto filme bola len jedna postava, ktorá si zaslúži body odo mňa. A tou je kráľ porna Dennis Black Magic ! Pretože bol charakter a mal zásady (pokiaľ teda nešlo o mladé baby)! A navyše mi strašne moc pripomínal Roberta zo Samotárov! (Toho kokotka s kamerou, ktorý zhodou okolností, tiež ojebával baby, ako sa len dalo.) Ale samotný film mi asi v pamäti neutkvie nadlho. Nemá čím. ()

Reklama

bobstock 

všechny recenze uživatele

Kam vás může dostat počítačová genialita, neutuchající podnikatelský duch a ctižádost být respektovaným mocným mužem. Frank to za vysokou cenu dokázal v devadesátkách a filmaři si tu retro párty jistojistě užívali...základem jsou synchronizovaná světla, pamatujte si to až budete tvořit svůj vlastní klub plný drog, sexu a paření!!  75% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Úvod perfektný, v závere už ale bolo cítiť, že je to dlhé a stráca to dych. Paradoxne v tých najvypätejších momentoch sa tvorcom nepodarilo zachytiť emóciu a zlomiť diváka. Celé je to ale jedna párty, kde je dobré byť na drogách a mať rád hity disco scény 90.tých rokov. Inšpiratívny príbeh, aj na zamyslenie. Pozornosť zaručená. Silné 3 z 5 ()

Dave Lister 

všechny recenze uživatele

Mám rád klubové filmy o taneční kultuře a ještě více mám rád, když jsou zasazeny do  let devadesátých, kdy se po celé evropě odehrávalo nespočet divokých parties. O kultovních snímcích typu Human Traffic, Beats a Greenwich mean time z Britských ostrovů, nebo od našich německých sousedů jako Berlin Calling většina milovníků těchto filmů ví. Nicméně ješte se můj zážitek umocní když vím, že jsou podle skutečných události a příběhů, jako třeba u posledního zmíněného Berlín Calling.  Jeden takový se odehrál i v Belgii a to právě v plném proudu let devadesátých. Je to velmi divoka story počítačového génia Franka Verstraetena, který byl od útlých leť opravdu géniem. Měl skvělé nápady a byl v podstatě vizionář! Díky tomu v pubertě vydělával opravdu tolik peněz, že by mu je mohla závidět kdejaká malá africká země. Díky setkání s belgickým porno králem Dennisem se jeho život změní a vezme si do hlavy, že otevře v centru města největší bezkonkurenční hudební klub, což se mu nakonec podaří.  Tím se začne odehrávat něco, co by si někdo nedokázal představit ani v tom nejdivočejším snu. Je to neuvěřitelná jízda plná skvělé hudby, peněz, drog, albánských žoldáků, překážek, krásných žen a události, které vám vyrazí dech. Viděl jsem ve svém životě mnoho filmů  tohoto typu a už jsem myslel, že mě nic nepřekvapí. Jak jsem byl bláhový, tak moc bláhový. Plných pět a kdybych měl tu možnost, tak i deset. Také už vím proč tak moc miluju Belgií 🙂 ()

Galerie (7)

Zajímavosti (7)

  • Mnohé oblečenie, ktoré má Jonas Vermeulen vo filme na sebe, daroval skutočný Frank Verstraeten. Ide o veci, ktoré nosil, keď existoval Zillion. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo na diskotékach Carré (Willebroek) a Kokorico (Lievegem) a Sportpaleis (Antverpy). Väčšina klubových scén bola natočená v nočnom klube "Kokorico", ktorý bol vybavený veľmi podobnými svetelnými inštaláciami ako pôvodný klub Zillion. Natáčanie malo pôvodne začať 16. marca 2021, ale kvôli pandémii bolo odložené. Nakoniec sa nakrúcalo od 13. augusta 2021 a skončilo sa na jeseň 2021. (Arsenal83)

Reklama

Reklama