Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Přání smrti II se opět setkáváme s Charlesem Bronsonem. Hraje zde Paula Kerseye, dobrovolného bojovníka se zlem, který sám ze sebe udělá terč útoku. a násilníky a hrdlořezy, kteří tak otravují současnou společnost nemilosrdně likviduje. Tentokrát ale musí spravedlnost ustoupit touze po pomstě, když ho pohání brutální ponížení a vražda jeho dcery. Bronsonův herecký výkon v tomto dramatickém a šokujícím filmu je ještě více vzrušující než kdy jindy. (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

Yuri69 

všechny recenze uživatele

Originál přinášel celkem racionální pohled na problém kriminality v NY, kde propriety jako uřezaná sluchátka v telefonních budkách a všudypřítomná chamrať na ulicích zapadala do vystřízlivění 70. let. Tón předznamenaný Půlnoční kovboj (1969) dotažený až k Taxikář (1976). Pokračování nese znatelný rukopis Golan & Globus. Takže příklon ke standardní paletě 80. let - akce, zlé drogy, střelba a výbuchy. Bohužel stupidita scénáře není vyloženě směšná a u G&G filmů s Chuckem se divák u akce přecijen pobaví více. Za pousmání stál L.A. vyšetřovatel stylzovaný do levné kopie Bullitta a závěrečná Čechovova puška... ()

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Charles Bronson v exploatačním filmu? Takový nápad nemůže mít na svědomí nikdo jiný, než dvojka Menahem Golan a Yoram Globus, majitelé kultovní produkční společnosti Cannon Group. Slavný film zkoumající otázky násilí a právo člověka na pomstu, vstoupil druhým dílem do stáje, kde setrvávají kousky typu hardcore uchylárny Plivu na tvůj hrob (1978). Útočníci v jejichž řadách je i holobrádek Laurence Fishburne, zavraždí dceru hlavního hrdiny Paula Kerseyho (Bronson) a ten se opět vydá na cestu pomsty. Dialogy jsou skvostně tupé, násilné scény oplzlé, někdy zbytečně protahované a celému filmu chybí ona potřebná autenticita, tolik příslovečná pro originál z roku 1974. V tom vlastně tkví ten zásadní rozdíl. První díl byl uvěřitelný, ale Přání smrti II je slabomyslnou pohádkou na jedno použití. I když jde o levný, přímočarý „thrash“, nedá se mu upřít jistá míra atraktivity, mířící na ty nejnižší pudy. Akce sází vše na syrovou, celkem zábavnou kartu a politická nekorektnost je z dnešního pohledu osvěžující. Pod nenasytnou hlavní krvelačného architekta umírají opravdu lidé všech ras a vyznání. Primitivní hloupost, která má však svou nezpochybnitelnou výpovědní hodnotu. Fanoušci „Cannonu“ si mohou jednu hvězdu klidně přidat. ()

Reklama

Derek 

všechny recenze uživatele

pokracovanie kultoveho 70koveho death wishu prichadza po 8 rokoch a to uz v dobe 80 rokov, to znamena teda mnozstvo nasilia a v tomto pripade i znasilnovania a takmer nulovej pridanej hodnoty... bronson tu narozdiel od jednotky nepredvadza ziadny herecky vykon, ale pocas celeho filmu si vystaci len s jednovyrazovou nasranostou. winner ktoremu jednotka celkom isla tu straca podu pod nohamy hlavne v akcnych scenach ktorym chyba napaditost a je vidiet ze viac mu ide psychologicke drama ako akcny film... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„You believe in Jesus? Well, you´re gonna meet him.“ Člověk by řekl, že jim to teplé kalifornské podnebí prospěje. Že detektiva Ochou vyléčí z chronických respiračních problémů a pana architekta z vigilantních sklonů, ale chyba lávky. Prvního zbaví astmatu nadobro a ten druhý posílá za Ježíšem víc lidí, než španělská chřipka! Kromě toho, že parkuje na místech určených hasičům, či invalidům, pase tentokrát po skupině podivných harlekýnů, co se vydávají za pouliční gang. Jim ale evidentně nepatří kulky z Beretty, nýbrž svěrací kazajka a tlumící medikace! Akorát je smutné, že když to poslední z nich pochopí, stejně si pro něj ta Nemesis, co se nezklidní ani štípáním dříví, přijde.. Ačkoliv lidumila paaschu nechalo snít o rozkoších myslivosti, mně přišlo druhé Paulovo přání neskutečně tupé, Winnerem ledabyle zrežírované a navíc začínám mít pocit, že si nepříliš truchlící Kersey ty násilníky dopředu platí, aby pak na nich mohl ukájet své střelecké choutky.. ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Charles Bronson umí , Charles ví Charles zná, tento díl považuji za dost povedený, záminka opět stejná jako v jedničce, navíc přibyl jeden souboj v nemocnici, hlavní hrdina začal nosit převleky a rukavice, proti otiskům a ta úžasná věta " Věříš v Ježíše Krista ? - Věřím - Tak se s ním sejdeš" Paul Kersy má docela štěstí, že ho nikdo neudal a tak by to mělo být všude, když by se mi stalo něco jako těm dvěma v tom podchodu, tak také neřeknu jak vypadal ten co střílel. Zde se objevila opět další památná věta tentokrát ne z úst hlavního hrdiny, ale z úst okradených manželů. " Jak vypadal ten únosce? No já myslím, že to byl vysoký blnodák (odpovídá žena), ale né podle mě to byl vysoký černoch s knírkem ( odpovídá muž)" a nebo scénka v nemocnici. " Dávám vám 3 minuty" Je to fakt skvělej film uvidím co mi nabýdne trojka. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (16)

  • Denník The Los Angeles Times uviedol, že Bronson za film dostal 1,5 milióna dolárov. (m.a.t.o.)
  • Paul Kersey (Charles Bronson) používá ve filmu zbraň italské výroby-Beretta Model 85 .380 ACP. (infected)
  • Pre Charlesa Bronsona bol tento film vôbec prvým pokračovaním, v ktorom hral. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama