Reklama

Reklama

Oddíl 10 z Navarone

  • Česko Komando 10 z Navarone (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1961 vznikl slavný válečný film Děla z Navarone, vyprávějící o odvážné akci malé jednotky během Druhé světové války. O sedmnáct let později vzniklo jeho volné pokračování s novými představiteli. Do Jugoslávie jsou vysláni major Mallory a seržant Miller, aby našli a zlikvidovali nebezpečného nacistického agenta Nikolaje Leskovara, působícího v partyzánských jednotkách. Na cestě do Jugoslávie jsou přiděleni k jednotce plukovníka Barnsbyho, která má za úkol vyhodit do vzduchu strategicky významný most. Není to vůbec snadné, nacisté jsou v přesile a Leskovar má v záloze nebezpečný plán. Podaří se Malloryho jednodce v sebevražedné akci splnit oba úkoly? Zajímavý příběh a hvězdné herecké obsazení v němž září Robert Shaw a Harrison Ford patří mezi hlavní klady filmu. Guy Hamilton, režisér filmů o Jamesi Bondovi (např. Goldfinger, Diamanty jsou věčné), natočil dobrodružnou podívanou s překvapivými dějovými zvraty a typickým britským humorem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

Belmondicek 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování slavného válečného filmu Děla z Navarone s novým obsazením (původně Gregory Peck a David Niven) v režii bondovského Guy Hamiltona. Snímek má určitě rychlejší spád, zajímavější scénář a početnější válečné scény, natáčelo se v tehdejší Jugoslávii. Vycházející hvězda Harrison Ford tu měl první hlavní roli po Star Wars a neztratili se ani výtečný Robert Shaw a Edward Fox a jeho suchý humor. Moje oblíbená Barbara Bach předvede na malou chvíli své půvaby a charismatický Franco Nero se tentokráte  projeví jako zrádná krysa. Dabing Novy s Petrem Kostkou nemá chybu! "Miller, ten vygumovanej blb!!...Nic to neto...To vidím, že to neto!" ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Další parádní válečná klasika (alespoň pro mě určitě), která je spíše víc akčním "nářezem" než válečným filmem (tomu samozřejmě odpovídají i mnohé "nereálné" scény). A nejspíš právě proto to mám tolik rád! Fenomenální obsazení v čele s Robem Shawem, Francem Nerem... a Harrisonem Fordem s Carl Weathersem (kterým tam ještě teklo mlíko po bradě)... Příběh se jen hemží zajímavými postavičkami a má parádní dynamiku, vrcholící působivým explozivním finále (doslova)... ()

Reklama

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Nahradit Pecka,Quinna a Nivena pány Fordem,Shawem a Nerem nebyl zrovna nejlepší tah.Ne že by to byli špatní herci,ale jaksi nemají co hrát a nevědí jak z toho ven.Většina filmu je jen šlapání vody bez napětí s minimem akce,za to se spoustou snahy o humor,který není moc vtipný. Chvílemi jsem opravdu nevěděl,jestli to Hamilton a spol myslí vážně nebo si dělají legraci. Vinou bude asi i kvalita Děl z Navarone,která je o minimálně jednu třídu výše. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Guy Hamilton /The Devil´s Disciple, Goldfinger/ natocil posobivy vojnovy film. Film sa tematicky venuje cinnosti partizanov v Juhoslavii, a predstavi sa v nom kopa znamych hercov, ako napriklad Harrison Ford alebo skvela Barbara Bach /Spy who loved me s Moore-om/. Nie je nudza o trochu pomaly az spionaznej atmosfery, vybuchy a kvalitne exteriery. 89 % ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film je opravdu bozsky. Neni to zadny verny film zobrazujici hrdinstvi hlavnich hrdinu apise takova fikce na kterou se kouka dobre od zacatku do konce a tim myslim opradu hodne dobre kouka. S puvodnim filmem Dela z Navarone to nema spolecneho vubec nic pokud teda pominu ustredni dvojici kterou stejne hraji uplne jini herci, tento film si jde svou cestou a nehraje si na zadne realisticke vykresleni 2. svetove valky cimz se od prvniho filmu naprosto diametralne lisi. Pokud se ovsem odprostite od jakekoli verohodnosti tak si film naprosto uzijete ja tento film videl uz mnohokrat ale nikdy nezaomenu na posledni vety ve filmu. Myslim, ze bych mel radeji zduraznit toto, za prve: Jsme na spatné strane reky. Za druhe: Jsme bez nadeje jakkoliv se pripojit k partyzanum. A za treti: Timto pruhem lesa se budou brzy plazit spatne naladeni Nemci. A za ctvrte: Nemyslim si, ze nas maly genius, tady serzant Miller si nechal ve svem kufriku aspon krabicku zapalek. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (20)

  • Ve filmu Děla z Navarone (1961) hovoří postava kapitána Malloryho (Gregory Peck) perfektně německy. V tomto filmu ve scéně, kde plánují útok na přehradu, ovšem kapitán Lescovar (Franco Nero) říká, že budou potřebovat jeho pomoc, protože nikdo z nich neumí německy, a Mallory (Robert Shaw) mu dá zapravdu. (clikclikCZ)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama