Reklama

Reklama

Podezření

  • USA Under Suspicion (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ulice tropického přístavu San Juan, na ostrově Portoriko, jsou zaplněné k prasknutí. Koná se tu tradiční festival. Ti, co se veselí ani netuší, že ve městě došlo k dvěma závažným zločinům. V obou případech se stala obětí nezletilá dívka, kterou pachatel před smrtí znásilnil. Bohatý právník Henry Hearst se chystá se svojí o mnoho let mladší ženou Chantal na dobročinný večírek, když se ozve telefon, kterým ho policejní kapitán Victor Benezet vyzve, aby se krátce zastavil na policejní stanici k doplnění výpovědi. Hearst totiž objevil a ohlásil druhou vraždu. Banální vyšetřování se postupně mění v celonoční křížový výslech, při němž je konfrontována i Chantal. Je tu řada indicií, nasvědčujících, že ctihodný a vážený zastánce práva bude postaven mimo zákon. Ve chvíli, kdy se Hearst pod tíhou argumentů dozná, a Chantal připustí, že si dávno všimla manželovy slabosti pro dospívající děvčátka, dostane kapitán Benezet do rukou nezvratný důkaz. Svědčí ve prospěch Henryho Hearsta... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Není to vůbec špatné psychologické drama. leč má to dost podivných mušek, které divákům nedovolí mít lepší dojem z právě viděného. Psychická stránka člověka umožňuje i nepředstavitelné situace. Bohužel veškerý psychický vývoj všech postav není ve svém celku vždy přesvědčivý. Dokonce se objevují i závažné trhliny v logice uvažování. Je věčná škoda, že výsledný produkt není jedinečným zážitkem, byť se občas zdá, že by jím mohl být. Hlavní postavou je bohatý právník Henry Hearst (velmi zajímavý Gene Hackman). To, co se zdá být pouhou formalitou, se stává noční můrou, která hrozí trvalým zatracením. Statečně se rve, povýšeně provokuje a bezelstně hrozí. Jeho největší porážkou není žádné podezření, ani obvinění, ale ztráta poslední sympatie ze strany vlastní manželky. Další výraznou postavou je policejní kapitán Victor Benezet (solidní Morgan Freeman). Jeho přesvědčení o viníkovi je nezlomné. Jako lovecký ohař se pustil po stopě, aby svou vyhlédnutou oběť donutil k doznání. Bez slitování zasazuje těžký direkt do sebevědomí obviněného, což se neobejde bez následků. Z dalších postav: ve jménu pravdy spravedlnosti všehoschopný policejní detektiv Felix Owens (zajímavý Thomas Jane), chladná, ukřivděná a zaslepená Henryho manželka Chantal Hearst (šarmantní Monica Bellucci), velmi nespokojený policejní superintendant (Miguel Ángel Suárez), Henryho spokojená švagrová Maria Rodriguez (Jacqueline Duprey), či její dospívající dcera Camille (Isabel Algaze). Postupně se poodhalují všechna skrytá zákoutí nefunkčního manželského vztahu, kde veškeré trudné peripetie a nepochopení vzešlo ze žárlivosti, vztahovačnosti a neochoty porozumět. Mrazivý konec má své nespoutané bouření, zlomení a přijmutí cizí viny za svou. Tím se také naváží i do lidského pokrytectví a vrozené záště a závisti. Ano, je velká škoda, že nelze tento film hodnotit větším počtem hvězd. ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Zajimava krimi se skvelymi herci, ktera vsak jednu sortu lidi unudi k smrti a druzi si budou spokojene chrochtat. Ja jsem tak nekde mezi nebot nemuzu poprit kvality tohoto filmu, ale nuda a divny dialogy jsou nekdy az presprilis okate a vylozene filmu skodi. Co jsem jeste dost dobre nevstrebal je zaver. Bud jsem byl uz hodne unaveny a nepremyslel jsem nebo jsem asi blbej a nepochopil jsem to, ale kazdopadne si myslim, ze zaver mohl byt lepsi nebo lepe vysvetleny. Takhle nevite co si o tom mate vubec myslet. ()

Reklama

3n3my 

všechny recenze uživatele

Pre mňa päťhviezdičková záležitosť, ktorej bohužiaľ musím za ten záver jednu odobrať. Škoda toho zvratu, pretože po celý čas sa výsluch odvíja tak, že by ste Henrymu (Gene Hackman) dopriali nejakých pár rokov za mrežami. Dvakrát som mal možno tušenie že by to nemusel byť on, ale to boli len veľmi slabé náznaky a určite nie na osobu, ktorú po celý čas ani neuvidíme. Preto mi ten záver dosť nesadol. Ale inak super, skvelé výkony Freemana aj Hackmana, páčili sa mi aj dialógy, ktorých som sa nevedel nasýtiť no a ten strih tiež považujem za veľmi vydarený. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

O Monice se nepíšou básně? To budu muset napravit! Já od tohoto filmu nečekal šokantní závěr (protože ten se rýsoval v průběhu celého výslechu), ale herecký koncert, vývoj postav a kousek toho napětí a dostalo se mi všeho vrchovatě. Prostě: co může s jakýmkoli člověkem udělat stres, nervozita, hodiny křížového výslechu, spojené s tajemstvími, vášněmi a utajovanými skutečnostmi? Odpovězte! ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám na zdejší hodnocení, film se spoustě lidem moc nelíbil. Podezření je podle mě zajímavým sledem slovních přestřelek mezi Hackmanem a Freemenem na omezeném prostoru. Líbil se mi nápad, kdy se při vyprávění jednotlivých událostí Hackman ocitá na místě činu spolu se svým vyšetřovatelem (Freeman). Monica Bellucci je zde dobře castingově obsazená, ale mám z ní pocit, jako bych se díval na nějakou ikonu, ale rozhodně ne herečku (viz. Reloaded). ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal v San Juan (Portoriko) vo februári 1999. (Arsenal83)
  • Na začiatku si Hearst (Gene Hackman) opakovane mýli Owensovo (Thomas Jane) meno a stále ho oslovuje "Obie". Ide o hlbšiu urážku, ktorá odkazuje na skutočného policajta Williama Obanheina. Obanhein zatkol Arla Guthrieho v Stockbridge, MA za znečisťovanie miesta odpadkami v roku 1965 a niekoľkokrát hrubo prekročil svoje právomoci, keď za takto málo závažný priestupok Gutrhieho spútal, hodil do cely a tam mu nechal odstrániť toaletu, aby sa nemohol obesiť. Incident bol sfilmovaný v Alice's Restaurant (1969), kde Obanhein si vo filme zahral sám seba, pretože, ako povedal: "Radšej budem sám vyzerať ako hlupák, než aby niekto iný hral mňa ako hlupáka." (Arsenal83)
  • Na fotkách za stolom, keď Morgan Freeman vypočúval Gene Hackmana, bol skutočný guvernér Portorika Pedro Rossello a na ďalších fotkách bol policajný superintendent Pedro Toledo. (Arsenal83)

Reklama

Reklama