Reklama

Reklama

Stalo se jedné noci

  • USA It Happened One Night (více)
Trailer 2
USA, 1934, 105 min (Alternativní 101 min)

VOD (1)

Svéhlavá milionářská dcera a cynický reportér stavějí a bourají zdi Jericha... Romantická komedie Stalo se jedné noci patří dnes už do zlatého fondu světové kinematografie. Jednoduchý příběh zhýčkané milionářské dcery (Claudette Colbertová), která se na svém útěku od rodiny setkává s prostým reportérem (Clark Gable), překypoval vtipnými dialogy i přesnými sociálními postřehy, ale především nabídl v době vrcholící hospodářské krize divácky vděčné téma lásky, která zdolá navenek nepřekonatelné překážky třídních rozdílů. Jeho předlohou byla povídka "Noční autobus" Samuela Hopkinse Adamse, uveřejněná v srpnu 1933 ve známém časopisu Cosmopolitan. Film získal v historii poprvé všech pět hlavních Oscarů. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (160)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Jasně, je to naivní, předvídatelné a ve své podstatě hrozně jednoduché, ale bylo to tak milé a hezké (jak se od Capry dalo čekat), že jsem nakonec nenašel důvod nedat plný počet hvězdiček. Navíc se mi moc líbila ústřední dvojice Gable/Colbertová, a tak jsem si s tímhle filmem udělal jedno pěkné odpoledne. 90% ()

Davej 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se jedná o romantickou komedii, rozhodně jsem se u ní nenudil. Byl to první film od Franka Capry, který jsem měl tu čest vidět. Přinutil mě podívat se i na pár dalších a vůbec toho nelituji. S odstupem můžu říct, že je to pro mně to nejlepší, co Frank natočil. Tenhle snímek řadím mezi své nejoblíbenější filmy, což by se mohlo zdát vzhledem k žánru a stáří snímku poněkud zvláštní. Nu, kdo neokusil, nepochopí. Ostatní se nediví:) ()

Reklama

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Absolútne vynikajúci film, ktorý prekonáva takmer všetky romantické komédie, ktoré prišli po jeho vzniku. Je to vtipné, chémia medzi vynikajúco zahranými hlavnými postavami funguje dokonalo, scenár a réžia sú výborné a vôbec, tých 5 Oscarov v hlavných kategóriách bolo maximálne zaslúžených. Síce by som bol trochu radšej, keby It Happened One Night končilo o pár minút skôr - vo chvíli, keď to vyzeralo na anti-happy end - ale záver filmu je aj tak veľmi originálny a nesmierne vtipný. Koniec koncov, ako film samotný. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 filmů, které musíte vidět, než umřete. Jeden ze 100 největších filmů všech dob časopisu Entertainment Weekly (doplněk). Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jeden ze 100 nejlepších romantických filmů - 100 Greatest Romance Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase jednou zabrousil do klasického Holywoodu a rozhodně nelituji. Frank Capra, jakožto ultimátní tvůrce feel good filmů zlaté éry, přináší další ze svých kousků, který po stránce scénáře naplňuje rčení "v jednoduchosti je síla" a většinu kouzla čerpá z charismatu Clarka Gablea a ztřeštěné nevinnosti Claudette Colbert. Člověk ví, že je to naivní, člověk ví, že je to předvídatelné, ale přesto podlehne. Jo, většinou tomu tak u starých filmů nebývá, ale tohle na mě fungovalo. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (24)

  • Claudette Colbert (Ellie Andrews) má na sobě jen čtyři různé svršky: chabý noční úbor na začátku, cestovní oblek, pyžamo Clarka Gablea (Peter Warne) a svatební šaty. (Kulmon)
  • Natáčení probíhalo v americké Kalifornii v lokalitách Pasadena, Hollywood, Thousand Oaks a Los Angeles. (Terva)

Reklama

Reklama