Reklama

Reklama

Stalo se jedné noci

  • USA It Happened One Night (více)
Trailer 2
USA, 1934, 105 min (Alternativní 101 min)

VOD (1)

Svéhlavá milionářská dcera a cynický reportér stavějí a bourají zdi Jericha... Romantická komedie Stalo se jedné noci patří dnes už do zlatého fondu světové kinematografie. Jednoduchý příběh zhýčkané milionářské dcery (Claudette Colbertová), která se na svém útěku od rodiny setkává s prostým reportérem (Clark Gable), překypoval vtipnými dialogy i přesnými sociálními postřehy, ale především nabídl v době vrcholící hospodářské krize divácky vděčné téma lásky, která zdolá navenek nepřekonatelné překážky třídních rozdílů. Jeho předlohou byla povídka "Noční autobus" Samuela Hopkinse Adamse, uveřejněná v srpnu 1933 ve známém časopisu Cosmopolitan. Film získal v historii poprvé všech pět hlavních Oscarů. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (160)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Pramáti všech romantických komedií. Model "nesnášela ho-poznala ho-milovala ho" podle mě pochází právě odsud a ve své době byl revoluční: filmová hrdinka dostala šarm, kuráž a osobnost. To je přínos filmu a je jen škoda, že v něm hraje bezkrká šeredka Claudette Colbertová. No, každý začátek je těžký. Jinak, Stalo se jedné noci stojí za vidění i proto, že obsahuje slavnou scénu s pokojem přepůleným dekou. Ta scéna se dočkala tolika parafrází v jiných filmech, že se vyplatí vědět, o co kráčí. 80 % ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 filmů, které musíte vidět, než umřete. Jeden ze 100 největších filmů všech dob časopisu Entertainment Weekly (doplněk). Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jeden ze 100 nejlepších romantických filmů - 100 Greatest Romance Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. ()

Reklama

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Jakožto první screwballový komediální snímek to nemělo chybu. Co mě příjemně překvapilo byl samotný příběh, který byl nápaditý a v podání excelentních hereckých výkonů tak i pestře zabarvený se spoustou výborných hlášek. Líbilo se mi, že se film neorientoval příliš ani tak jen na hlášky, nebo jen na děj. Film se soustředil na kvality všech důležitých zásad pro vytvoření kvalitního filmu, a zaujal tak diváky všech kategorií. Claudette Colet, která se mi ze začátku moc sympatická nezdála se v průběhu filmu začala projevovat a nakonec tak s Clarkem dotvořili zcela nevídanou dvojici, ve které panuje zvláštní vztahové pouto :-). Trošku mě zarazil ten závěr, který by možná šel doladit trošku lépe. Skvělí herci, námět, příběh a scénář. 100% Viděno v kině na 40. LFŠ. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Předloha všech těch romantických komedií na které spousta lidí v současné domě nadává, protože jedou přesně podle téhle šablony. Potkali se, nesnášela ho, poznala ho, milovala ho, jenže přijde break-up fáze a v závěru happyend. Pro mě nic extra, prostě jen průměrná romantika a kvůli tomu, že byla možná první jí nic k hodnocení nepřidám. Herci mi tady nijak nevadili, jen mi tam přišlo vtipu jako šafránu... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyborny film od reziserskeho velikana, akym Capra nepochybne bol. Milionarska dcerka Claudette Kolbert je na uteku, a nasleduje ju novinar v podani Clarka Gable-a /Gone with the wind, Run silent, Run Deep/. Obaja - aj Gable aj Claudette Kolbert vedeli hrat, ba dokonca Gable dostal Oscara za film. No a mne ako diviakovi ostava len jedno : sadnut na prdel a nechat sa unasat krasnou filmovou jazdou s doslova vybornou reziou : 100 % ()

Galerie (56)

Zajímavosti (24)

  • První film, který získal tzv. grandslam (5 nejvýznamnějších Oscarů: nejlepší film, režie, scénář, mužský i ženský herecký výkon v hlavní roli). (Kulmon)
  • Scény pod širým nebem se točili v cirkusovém stanu. (M.B)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno