Reklama

Reklama

Stalo se jedné noci

  • USA It Happened One Night (více)
Trailer 1
USA, 1934, 105 min (Alternativní 101 min)

VOD (1)

Svéhlavá milionářská dcera a cynický reportér stavějí a bourají zdi Jericha... Romantická komedie Stalo se jedné noci patří dnes už do zlatého fondu světové kinematografie. Jednoduchý příběh zhýčkané milionářské dcery (Claudette Colbertová), která se na svém útěku od rodiny setkává s prostým reportérem (Clark Gable), překypoval vtipnými dialogy i přesnými sociálními postřehy, ale především nabídl v době vrcholící hospodářské krize divácky vděčné téma lásky, která zdolá navenek nepřekonatelné překážky třídních rozdílů. Jeho předlohou byla povídka "Noční autobus" Samuela Hopkinse Adamse, uveřejněná v srpnu 1933 ve známém časopisu Cosmopolitan. Film získal v historii poprvé všech pět hlavních Oscarů. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (160)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Už dlouho mě u žádného filmu tolik nezaujaly dialogy. Díky tomu to nenudilo, ale to není vše. Herci hrají dobře, člověk se u toho několikrát i nahlas zasměje a ve filmu je spousty skvělých scén. Sice to finální doznění nebylo tak silné, jak bych si přál, ale je mi to jedno, takhle dobrou komedii. Navíc, je to i takové pohodové road-movie a to já rád. Ty jo, tak tenhle týden mám na filmy fakt štěstí, tohle už je potřetí, co dávám 5*. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Tak tohle si mě získalo o fous víc než Caprovo "It's a Wonderful Life". Příjemně jednoduchá road movie s trochou sociálního patosu v reakci na Černý Pátek. Tenhle přehnaný optimismus mi je trochu proti srsti, ale přiznávám, že když začala autobusová zpívací scéna, dostalo to i mě. Gablea nemám rád a Colbertová byla většinou protivná, ale dohromady jim to šlapalo. Myslím, že si to někdy pustím znova... ----- Po druhém zhlédnutí (po letech letoucích) odvolávám, co jsem odvolal, a dávám plnou palbu. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Clark Gable je fascinující, Claudette Colbert přesně naopak. Když je švihák Peter opilý, když provokuje nejbližší osobu, ale hlavně když stopuje (i po tolika desítkách let neskutečně vtipná etuda), nesleze mi úsměv z tváře. Když se herecky snaží jeho ústřední partnerka, je mi trapně, ať už se pokouší o humor nebo hrát na vážnou notu. Scénář mi navíc tuhle rozporuplnost moc neulehčuje, když dokáže předvést jednou za půl hodiny dokonalý gag, ale třeba poslední dvacetiminutovku natahuje doslova nesnesitelně. Tahle zlatá klasika zkrátka zůstala pořádný kus ode mě. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Caprov film som videl vo Filmovom klube pred takmer 60 rokmi. Je pochopiteľné, že si ho už nepamätám,viem však, že som bol spokojný, ale nie ohromený. Preto sa nemôžem stotožniť s tým, že to bol prvý film, ktorý od Akadémie získal všetkých päť hlavných Oscarov. Neskôr to bol iba Prelet nad kukučím hniezdom a Mlčanie jahniatok, čo boli nepochybne filmy inej kategórie. Iba toľko k filmu, ktorý už pravdepodobne neuvidím opakovane. ()

classic 

všechny recenze uživatele

(CC+CG+RR+HC)=FC. Čo znamená tento “matematický vzorec” , keď by teoreticky posledná iniciála za rovná sa mohla vyznačovať skratku futbalového tímu, či skôr lepšie definované ako Kouča, a tie iniciály predtým by zase mohli byť štyria profesionálni hráči, pričom po spojení všetkých článkov dohromady = Víťazstvo zmiešaného družstva v totálne najprestížnejších 5. kategóriach, a la “Veľká Päťka” , a to konkrétne v siedmom udeľovaní „zlatých plešivcov” , a tým pádom sa dostávam ku samotnému kinematografickému zázraku, t.j. ku koreňu veci, ktorý by som z pôvodného názvu premenoval na : „STALO SA JEDNEJ KRÁSNEJ OSCAROVEJ NOCI” . Teraz by už mal vedieť každý občan akejkoľvek monarchie, či republiky vyriešiť môj „ťažký rébus” ? ()

Galerie (56)

Zajímavosti (24)

  • Natáčení probíhalo v americké Kalifornii v lokalitách Pasadena, Hollywood, Thousand Oaks a Los Angeles. (Terva)
  • Scény pod širým nebem se točili v cirkusovém stanu. (M.B)
  • Clark Gable (Peter Warne) po natočení filmu řekl režisérovi Franku Caprovi, že měl chuť natáčení vzdát, protože nechtěl dál hrát. (Terva)

Reklama

Reklama