Reklama

Reklama

Komediální drama s Petem Davidsonem, Sethem Rogenem a Paulem Danem v hlavních rolích popisuje neuvěřitelný příběh boje Davida s Goliášem, kdy se parta amatérských investorů na internetu rozhodla ukázat, jak je burza na Wall Street křehká, a organizovaně začala navyšovat hodnotu společnosti GameStop (ano, obchod s videohrami), až se z ní stala nejúspěšnější společnost na světě. V důsledku toho utrpěly významné hedgeové fondy a nezávislí short selleři zničující finanční ztrátu. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (111)

kiddo 

všechny recenze uživatele

Predikuju do dvou týdnů živoření na netflixu. Pozoruhodné jedině tím, jak to v rámci zachování klasické struktury a iluze, že to někdo někomu ale fakt jako drsně natřel, ignoruje naprostou iluzornost toho všeho, plus hladkostí, s jakou Rogen přešel od hraní duševně mrtvých antisystémových lůzrů k duševně mrtvým lůzrům těžkotonážně zainvestovaným na zachování systému, což vlastně pozoruhodný není ani trochu, to přece krásně odráží reálnou životní trajektorii průměrnýho manažera, fajn, jako bych nic neřekla. Sequel. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Solidní f*ck the system komedie, kterou cením jako fanda stylu Adama McKaye, potažmo Succession a série Dirty Money. Boduje to herecky (Dano se pro tohle narodil) a je to ještě jakž takž únosně na hraně marxistický, neustálý dopaminový přísun vzruchů a emocí jak když scrolluješ svůj video feed - pro tady to téma ideální zpracování. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

O niečom takom ako GameStop som veru v živote nepočul, no napriek tomu uznávam, že príbeh o vzostupe tejto spoločnosti ma celkom zaujal. Aj keď som nikdy nejako extra nepochopil, ako hedge fondy fungujú (čo ma asi pripravilo o kus lepšieho pochopenia deju), tak bolo zaujímavé sledovať ako sa absolútne nezainteresovaní ľudia dostali vďaka Keithovi Gillovi k obrovskému balíku peniaz (ako slepé kura k zrnu). Napriek tomu som bol prekvapený, že tí ľudia sa vôbec nebáli riskovať, hoci mali sami väčšinou dlhy a nie práve dobré finančné zázemie. Už som len čakal, kedy to celé padne ako domček z karát. Film rozhodne zaujímavý, aj keď z mojej strany nie úplne pochopený. 3* ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Divákům, kteří kauzu kolem GameStopu trochu sledovali, nepřináší film vůbec nic nového. A těm, kteří o téhle události nevědí nic, film nastíní jen naprostý základ. Těžko říct, kdo je tedy vlastně cílovka. Navíc jsou "Dumb Money" proloženy klasickými "člověčinkami", tedy příběhy obyčejných lidí, které patří k nejzbytečnějším částem filmu. Nutno ocenit obsazení, ač řada z těch známějších herců zůstala trestuhodně nevyužita (jmenovitě Offerman a Stan). Ve výsledku jsme někde na pomezí 2 a 3 hvězd. Bohužel. Čekal jsem od filmu mnohem víc. Nová "Sázka na nejistotu" (The Big Short) se bohužel nekoná. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

V podstatě instruktážní film o euforii, která přichází v tom momentu strhnutí, kvalitativní změny, kdy člověk najednou nezvratně pocítí, že se svým drobným rozhodnutím stal součástí vyššího celku s jedinečnou nabalující se silou, celku, který každému jednomu z nich vrací důstojnost a naději a vědomí vnitřní síly a integrity, ale který se zhroutí ve chvíli, kdy by první z nich začali víc myslet na svůj osobní prospěch než na to, čeho mohou společně dosáhnout. *** Film mimochodem, na pozadí, naprosto sžíravě reflektující brutální ekonomické a sociální nespravedlnosti dnešního systému, bezpráví, bezskrupolóznost a bezprecedentnost nůžek rozevřených tak absurdně, že už je ten rozměr skoro nemožné reflektovat, a přesto film vehementně podávající poměrně přesné instrukce o funkční sebeobraně (včetně důkazů), doložitelné na případu dobré praxe, který se odehrál teprve předloni, a klidně by ještě mohl mít mnohem eskalativnější pokračování, a důraznější následky. Necítíte to zdravé verbování? Necítíte taky tu intenzivní chuť okamžitě si koupit akcie GameStopu nebo čehokoli jiného se stejnou motivací? Necítíte tu euforii? Pak jste museli být na jiném filmu. *** Fantastický soundtrack, ostatně jako vždy, nenápadně vynikající obsazení, svižný střih, architektura obrazů a kompletace děje, Craig Gillespie v nejlepší formě a za nejlepším účelem: strhnout lidi k sounáležitosti, naději, k funkční vzpouře proti aroganci, přehlížení a bezpráví. To si přece musíte říct: Sakryš, proč by ne! *** (ČSFD projekce Anděl.) *~ ()

Galerie (58)

Zajímavosti (7)

  • Pivo značky Scrimshaw, které pije Keith Gill (Paul Dano) v restauraci na začátku filmu, vyrábí pivovar v malém kalifornském městě Fort Bragg. (HellFire)
  • Když se objevují autentické záběry reakcí některých youtuberů, tak se na moment objeví í český youtuber Erik Meldík z ViralBrothers. (Posheidon)
  • Natáčalo sa v New Jersey (Morris - katolícka univerzita Saint Elizabeth, Essex, Hudson) od októbra do novembra 2022. (Arsenal83)

Související novinky

Nový Vlkodlak mění hlavního představitele

Nový Vlkodlak mění hlavního představitele

14.12.2023

Nadcházející filmový příspěvek do světa monster od studia Universal mění svého hlavního představitele. Podle oznámení z roku 2020 si v nové verzi hororu Vlkodlak měla hlavní roli zahrát populární… (více)

Reklama

Reklama