Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jack Cole kdysi býval specialistou na likvidace ve službách CIA. Dnes je však detektiv ověšený korálky vyznavačem buddhismu a právě přiletěl z New Yorku do Los Angeles, aby pomohl dopadnout masového vraha, který brutálně vraždí katolické manželské páry a poté je vždy ukřižuje na zdi. Jack tvrdí svému novému parťákovi, místnímu černošskému detektivovi Jimu Campbellovi, že poslední vraždy nespáchal hledaný psychopat. Je přesvědčen, že vraždy jsou dílem profesionála, ale vzápětí se sám ocitá v podezření, protože jednou z obětí byla jeho první manželka Ellen a na jejím těle byly nalezeny jeho otisky prstů. Jim se mu však rozhodne věřit a pomáhá mu v pátrání i poté, co je z případu odvolán. Když byl dopaden duševně chorý psychopat, pokračuje Jack v pátrání na vlastní pěst. Postupně zjistí, že za vraždami je jeho bývalý nadřízený Smith, který společně s obchodníkem Deverellem a ruskou mafií prodává chemické zbraně Srbům. Čím víc se blíží odhalení zločinů, tím větší je ohrožení jeho života. Jack si však se všemi útoky mafie dokáže poradit, a dokonce se mu podaří rozpoutat přestřelku mezi ruskými mafiány a Deverellovými muži. S šéfem jeho ochranky Donaldem Cunninghamem, který je skutečným pachatelem posledních vražd, se však musí pustit do boje sám. (TV Nova)

(více)

Recenze (257)

Drnqonovic 

všechny recenze uživatele

Poslední klasický Seagal, který je dobrý. Jasně, už se nám tu hlavní hrdina poněkud zakulacuje, ale pořád ještě svižně sází jednu za druhou. K tomu dostane k ruce jednoho z Wayansů, takže o zábavu je celkem postaráno. Tohle všechno vyvažuje poněkud podivně sestříhanou akci, ze které zmizel zvuk a takového nemastného neslaného zabijáka, který toho ve výsledku moc nepředvede a i Steven z něj má spíš srandu. Tedy měl by, pokud by mu nezabil exmanželku, že. Co přijde po Glimmer Manovi už je spíš k pláči. Menší role Briana Coxe potěší. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Předposlední (před Lovcem policajtů) vskutku seagalovský drsný film, který navazuje na řadu prvních filmů o muži na správné straně zákona. Tentokrát si zahrál policistu vyšetřující rituální vraždy, za kterými se však skrývá daleko více než jen obyčejná vražda. Seagal, sice už s malinkým bříškem, ale stále ve výborné formě, předvádí to, co od něj čekáme – souboje tělo na tělo, dobrá kamera i střih nám přinášejí slušné souboje, dobrý partner, vtipné hlášky. Steven už sice i zde začíná některými hláškami (a zvláště tibetským růžencem) upadat do toho svého asijského mírumiluvného světa, naštěstí je to v umírněné míře a zní to spíše vtipně. Co je však na starších seagalovkách dobré, je vždy zajímavý příběh a dobrý záporák. Nejinak je tomu i tady a i proto považuji tento film za skutečně velmi dobrý a povedený. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

To je všechno co umíš? No tak to tě budu muset zabít! Ok uznávám, že na vrcholu slávy natočil Stevo i větší pecky než je tahle a příběh je celkem o ničem, nicméně v dnešní době vnímám jako hotový zázrak podívat se na nevyžraného Seagala v dobách kdy byl ještě cool a nepoužíval na všechno dubla, takže možná i z přihlédnutím k tomuhle faktoru zvedám původní hodnocení o 1*. Navíc v tomhle filmu pronáší Svatý Štefan úplně neskutečný hlášky z kadencí kulometu, že to nejde ani všechno vyjmenovat. Mám v kapse skvělý přípravek na tu podlitinu co máte na čele. Na jakou podlitinu? Na tuhle!!! a plesk! 70% ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky a celkovou kvalitou je Glimmer Man nejlepší Seagalův film, v začátku navozuje slušnou detektivní atmosféru a v hlavní roli si umím představit i jiné známé tváře Hollywoodu. Relativně brzy však dojde ke snaze vyplňovat šablonu "Posledního skauta" a ukazuje se i největší slabost snímku - hudba a úroveň soubojů - věci, na kterých stály předchozí Seagalovy filmy. Spolu s přicházející překombinovastí zápletky film nedovoluje hodnotit lépe. ()

Styxos 

všechny recenze uživatele

První půlka filmu je dobrá díky hláškám, které cedí oba hrdinové. Jenže pak to jde tak nějak do hajzlu. Akční scény ušly, hrdinové byli celkem fajn, jenže atmosféra byla prakticky nulová. V rámci tohoto žánru se jedná spíš o průměr (byť Steven má za sebou už horší filmy), který sice zkonzumujete, ale pár minut po titulcích si z něj nic nebudete pamatovat, protože jednoduše vyšumí. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • Po dokončení filmovania Warner Bros. vykonali dodatočné úpravy, aby z filmu spravili tradičnú "seagalovku" – zrýchlili tempo scén, vystrihli mnoho komediálnych scén medzi ústrednou dvojkou a tiež takmer všetky scény s detektívovou (Steven Seagal) manželkou. (Real Tom Hardy)
  • V závěrečném souboji mezi Jackem Colem (Steven Seagal) a Donaldem Cunninghamem (John Jackson) je vidět zakrvácená tvář Donalda, ale hned v dalším střihu nemá na tváři žádnou krev. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama