Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jack Cole kdysi býval specialistou na likvidace ve službách CIA. Dnes je však detektiv ověšený korálky vyznavačem buddhismu a právě přiletěl z New Yorku do Los Angeles, aby pomohl dopadnout masového vraha, který brutálně vraždí katolické manželské páry a poté je vždy ukřižuje na zdi. Jack tvrdí svému novému parťákovi, místnímu černošskému detektivovi Jimu Campbellovi, že poslední vraždy nespáchal hledaný psychopat. Je přesvědčen, že vraždy jsou dílem profesionála, ale vzápětí se sám ocitá v podezření, protože jednou z obětí byla jeho první manželka Ellen a na jejím těle byly nalezeny jeho otisky prstů. Jim se mu však rozhodne věřit a pomáhá mu v pátrání i poté, co je z případu odvolán. Když byl dopaden duševně chorý psychopat, pokračuje Jack v pátrání na vlastní pěst. Postupně zjistí, že za vraždami je jeho bývalý nadřízený Smith, který společně s obchodníkem Deverellem a ruskou mafií prodává chemické zbraně Srbům. Čím víc se blíží odhalení zločinů, tím větší je ohrožení jeho života. Jack si však se všemi útoky mafie dokáže poradit, a dokonce se mu podaří rozpoutat přestřelku mezi ruskými mafiány a Deverellovými muži. S šéfem jeho ochranky Donaldem Cunninghamem, který je skutečným pachatelem posledních vražd, se však musí pustit do boje sám. (TV Nova)

(více)

Recenze (257)

Divočák 

všechny recenze uživatele

"My nejsme zvědaví na ten váš pitomej vohon a teploušský korále!" Osmá zastávka na mé velké letní filmové jízdě po největších hitech Steva Seagala. Asi poslední oldschoolový Seagal. Steven tu ještě nezachraňuje Indiány, nepachtuje se s "rádoby cool negrama" (Wayans je něco jiného, ten je cool naprosto přirozeně), ale naopka hraje to co mu jde nejlíp - drsného "agenta bez minulosti", který dokonale ovládá své emoce, takže ošálí jakýkoliv detektor lží a zmlátí každého padoucha jen pomocí několika málo chvatů. Steven sice už nabral nějaké ta kila, takže možná díky tomu už není tak neporazitelný jako dřív (na konci mu dokonce teče krav z nosu!!!) a v bitkách se hodně používá střih, ale pořád se na to dobře dívá a pořád je ještě vidět, že se to bije on a ne nějaký kaskadér. Co se týče příběhu, je tentokrát hodně povedený. Steve se konečně nemstí za žádného mrtvého kamaráda/příbuzného, ale naopak společně se svým parťákem pěkně postaru vyšetřují případ několika rituálních vražd, za kterýma se možná skrývá něco víc, než se na první pohled může zdát. Na Seagala rozhodně nadstandart a pokud se budete dobře dívat, zachytíte možná i nějaký ten záblesk atmosféry "Noir"... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Až jsem se obával, aby Stevenovi někdo při rvačce neserval ty korále z krku. Horší pro něj ale je, že jednou z obětí masového vraha je matka jeho dětí a že kolegové začínají podezírat i jeho samotného. Fíha, to je zápletka. Legraci nechejme stranou, protože kousek z roku 1996 představuje zřejmě poslední Seagalův solidní kus v béčkových vodách. Jen škoda, že se snaží brousit v temném tématu rituálních vražd, ale celkově je to spíš takové povídání o chlapíkovi, který má černé pásy z několika bojových umění, nejasnou minulost, párkrát vystřelí, ale náležitě temnou atmosféru jednoduše nedostaneme. Potěší dvě scény (rvačka s výbuchem plynu v bytě a takřka finální přestřelka v jiném bytě), několik hlášek a slušné tempo. ()

Reklama

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Dříve mi Seagalovky nevadili, koukal jsem na ně i docela rád, ale postupem času to přestává bavit. Pořád stejný. Něco jako Chuck Norris. Tohle mělo sice trochu příběh oproti jiným, ale zásadně mě tu štval Ivory Wayans a Steven jakbysmet. Jedna z těch horších Seagalovek na který se už skoro určitě nepodívám. 20% ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Detektiv Campbell prožívá nejhorší chvíle své policejní kariéry. Nemůže dopadnout sadistického vraha, který s oblibou oběti přitlouká na zeď a jeho nový parťák Cole ho přinejmenším znervózňuje. Cole se totiž tváří, že "ví, ale nepoví", důsledně mlží o své minulosti a protivníky umravnuje nabroušenou kreditní kartou. Colea zkrátka baví vysazovat mandibuly, lámat fibuly, drtit radius i vytvářet díry do crania. Do zvuku praskajících kostí Campbell suše hláškuje, což činí tuto kriminální taškařici velmi lehce stravitelnou. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jedna sa o narozporuplnejsi film aky Seagal natocil. Na jednej strane ho natocil po troch svojich najdrahsich filmoch, takze divaci ocakavali dalsi velkofilm, ale kratko pred natacanim producenti filmu brutalne zkratili rozpocet, takze po akcnej stranke posobi dost podvyzivene. Okrem par bitiek a nejakej tej prestrelky tu su z epickejsich scen len dva vybuchy. A aj ked su celkom posobive, tak to zamrzi. Dalsim rozporom je dost temna zapletka o seriovom vrahovi, ale ustredne duo detektivov sa sprava ako v blaznivej buddy movie komedii. Ich slovne prestrelky su vtipne, ale pôsobia dost nepatricne. Mozno ze to v pôvodnom scenári fungovalo, ale film je evidentne dost zostrihany, aby sa zrychlilo tempo, takze aj na tak zavaznu scenu, kedy Seagalovi zabiju exmanzelku, sa rychlo zabudne a Seagala to nijak netrapi. Vdaka tej skratkovitosti som sa nevedel poradne vzit do postav. Technicka stranka je tiez divna. Sice sa este jedna o film so Seagalovho kino obdobia, ale zvoleny reziser patri rozhodne k tym najhorsim s ktorymi v tej dobe spolupracoval. Niektore bitky su natocene dobre (bitka v restauracii, finale), ale niektore su debilne zostrihane a nasnimave vo velkych detailoch, takze vidno velky prd. Aspon ze nesklame finalny duel, ktory patry k tym lepsim a hlavne dlhsim, takze aj Seagal inkasuje nejaku ranu. Samotny Seagal v tej dobe uz nastupil cestu neskutocnych rozmerov, hlavne na bruchu to je najviac očividné, ale v tvári este vyzera cool a v tych par bitkach, ktore mu neznicil reziser ukazuje, ze bol este pouzitelny. Vysledok je taky mišmaš v ktorom si kazdy najde nejaku zaujimavu scenu, ale ako celok to nefunguje prilis dobre. Cize film na jedno pozretie. 5/10. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • Jedná sa o vôbec prvý film Stevena Seagala, kde používa okrem tradičného aikida aj čínske bojové umenie wing chun. V čase nakrúcania tohto filmu mu robil bodyguarda Randy Williams, majster wing chunu, s ktorým Seagal trénoval. Wing chun sa mu zapáčilo a rozhodol sa vo filme použiť niektoré techniky. Randy Williams bol tiež prvým majstrom wing chun, ktorý Seagalovi sprostredkoval kontakt na iného majstra kung fu, Samuela Kwoka, s ktorým Steven Seagal absolvoval v roku 2018 veľký spoločný seminár v Rusku (kazatelSVK)
  • V závěrečném souboji mezi Jackem Colem (Steven Seagal) a Donaldem Cunninghamem (John Jackson) je vidět zakrvácená tvář Donalda, ale hned v dalším střihu nemá na tváři žádnou krev. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama