Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jack Cole kdysi býval specialistou na likvidace ve službách CIA. Dnes je však detektiv ověšený korálky vyznavačem buddhismu a právě přiletěl z New Yorku do Los Angeles, aby pomohl dopadnout masového vraha, který brutálně vraždí katolické manželské páry a poté je vždy ukřižuje na zdi. Jack tvrdí svému novému parťákovi, místnímu černošskému detektivovi Jimu Campbellovi, že poslední vraždy nespáchal hledaný psychopat. Je přesvědčen, že vraždy jsou dílem profesionála, ale vzápětí se sám ocitá v podezření, protože jednou z obětí byla jeho první manželka Ellen a na jejím těle byly nalezeny jeho otisky prstů. Jim se mu však rozhodne věřit a pomáhá mu v pátrání i poté, co je z případu odvolán. Když byl dopaden duševně chorý psychopat, pokračuje Jack v pátrání na vlastní pěst. Postupně zjistí, že za vraždami je jeho bývalý nadřízený Smith, který společně s obchodníkem Deverellem a ruskou mafií prodává chemické zbraně Srbům. Čím víc se blíží odhalení zločinů, tím větší je ohrožení jeho života. Jack si však se všemi útoky mafie dokáže poradit, a dokonce se mu podaří rozpoutat přestřelku mezi ruskými mafiány a Deverellovými muži. S šéfem jeho ochranky Donaldem Cunninghamem, který je skutečným pachatelem posledních vražd, se však musí pustit do boje sám. (TV Nova)

(více)

Recenze (257)

ywo666 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý Seagal. Klišoidnosť jeho filmov tu dohnal do dokonalosti. Oblieka sa ako buzna aby pôsobil spirituálne. Šepká ako v kostole. Vymláti jeden podnik. Je budhista. Nakopáva zadky, ale strih už začína kaziť (alebo zachraňovať?) jeho bojové umenie. Wayane hrá tradičnú úlohu "typického černovchsa parťáka" a vedie si obstojne avšak nie oslnivo. Steven tu hláškuje ako o život a dokonca nás obdarí aj neuveriteľným úsmevom (nad vlastným vtipom). Dal by som aj 4 hviezdičky, ale keď sa nehláškovalo alebo sa nenakopávali zadky doliehala na mňa občas nuda. 65-70% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když si místní poldové v L.A. nedokáží poradit se zapeklitým případem sériového vraha páchajících rituální vraždy, přijíždí na pomoc tajemný detektiv Jack Cole (Steven Seagal) z New Yorku. Za pomoci svého detektiva Jima Campbella (Keenen Ivory Wayans), který není ze svého nového parťáka nikterak nadšen, postupně odkrývá nitky vedoucí přes ruskou mafii až do nejvyšších politických míst ... Na Seagala až překvapivě dobré, Steven tenkrát (1996) ještě měl docela formu (i když jeho styl soubojů je brutálně efektivní a žádnou velkou kondičku nepotřebuje), herecké obsazení také není úplně k zahození (s Wayansem si Seagal docela sedli) a nad takové detaily jako proč je proti ruské mafii nasazen detektiv vyznávající jakousi formu buddhismu se v pohodě dokážu povznést. Půl hvězdičky navrch za Casablanku :) ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Ale tak tu už začína môj obľúbený Seagalko pomaličky priberať, čomu nasvedčujú aj spomalené zábery pri tých jeho shaolin chmatoch. No stále je to výborná akcia v topke. Ale to mu aj tak teda nebráni pekne nakopať zadky všetkým zlým hošánkom. Klasický jeho, pre mňa priemernejší film, čomu zodpovedá hlavne celkový scenár. Plus dávam za Keenena. 70%. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha filmů Stevena Seagala, který jako policista brání zákon a především pak sám sebe po (překvapivě) křivém usvědčení. Tajemno, gangy, rituály a Stevenovi parádičky kazí pouze jedna věc a to nepochopitelné "odzvučení" akčních scén. Pro mě osobně obrovské zklamání a mínus pro jinak skvělý film. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

"Myslím, že je to Ruska, nejspíš Gruzínka". Milý Stevene, tak touhle retardovanou větou, kterou jsi chtěl ukázat jak jsi chytrej, sis parádně nasral do větráku. I když většině amerických diváků na tom asi nic divného, natož rozporuplného nepřijde. No nic. Ale vohoz jsi měl tentokrát parádní, takovou černou košili bych taky chtěl... Neměla ti ale náhodou v první řadě pomoct zakrýt rýsující se pupek? Znám to, takový finty s volnou košilí přes kalhoty totiž taky používám, když mi roste pupek. Ale nic ve zlým, jinak je tenhle tvůj biják pevně ukotvenej v kategorii A ("A" v žánru zvaném "seagalovka"). Líbil se mi i tvůj černej panter totiž partner totiž kolega, pěkně jste se k sobě hodili a vtipně jste spolu hláškovali. Některý gagy byly skoro stejně tak dobrý, jako gagy Chana a Tuckera v Rush Hour. Líbil se mi tvůj způsob buddhismu, kterej nevylučuje lámání rukou a nohou (samozřejmě pokud tak činíš nepřipoutaně). A na závěr jsi parádně zavěsil toho samolibýho homozabijáka Donalda, gratuluju. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • Vo viacerých záberoch vo filme je zreteľne vidieť pohybujúci sa závesný mikrofón nad hercami. (Piri)
  • Po dokončení filmovania Warner Bros. vykonali dodatočné úpravy, aby z filmu spravili tradičnú "seagalovku" – zrýchlili tempo scén, vystrihli mnoho komediálnych scén medzi ústrednou dvojkou a tiež takmer všetky scény s detektívovou (Steven Seagal) manželkou. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama