Reklama

Reklama

Den & Noc

  • USA Day & Night
Krátkometrážní / Animovaný
USA, 2010, 6 min

Režie:

Teddy Newton
(další profese)

Obsahy(1)

Když se Den, radostný chlapík, setká s Nocí, cizinkou jasně temnějších nálad, přeskakují jiskry! Den a Noc se zpočátku jeden druhého bojí a mají k sobě nedůvěru a rychle si jeden druhého znepřátelí. Ale jak začínají poznávat jedinečné kvality toho druhého, docházejí k závěru, že každý z nich nabízí odlišný pohled na stejný svět. Přátelství jim oběma pomůže objevit zatím nepoznané. (HBO GO)

(více)

Recenze (135)

T!ckTack 

všechny recenze uživatele

Tenhle krátký animovaný filmeček jsem viděl v kině pro „navnadění“ před „Jak vycvičit draka“. A díky tomu jsem si ten den z kina odnesl 2 skvělé filmové zážitky. Day & Night je Pixarovský experiment, který se mimořádně povedl. Hříčka 3D animace (nikoli 3D filmu „vše lítá kolem mě“) a 2D animované masky nad filmovou vrstvou dopadla dokonale. Postavičky Den a Noc nám ukazují, že když dva dělají totéž. Shrnuto: rozmilé, novátorské, musíte vidět :-) ()

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Jaké to je, když se poprvé potkají dvě naprosto rozdílné entity, jakými jsou den a noc? Pan Den i pan Noc jsou ve filmu ztvárněni ve formě dvou človíčků, jimiž prosvítá právě to, čím jsou definování: slunečním svitem, nebo černočernou tmou. A je to velmi kreativní a velmi zábavné! První nesmělé oťukávání a zjišťování svých rozdílů se překlopí v závod a skoro i bitvu o to, kdo toho může nabídnout více. A na konci samozřejmě s poznáním, že jeden bez druhého nemůžou existovat. Film je určen pro 3D a mám pocit, že by mu to ve třech rozměrech velmi slušelo. I ve 2D jsem si ale film velmi užil, výtvarná stránka i poselství se mi líbily. [Oscary 2010] ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Mé favoritní studio to jednou zkusilo pouze ve dvojrozměrném formátu a jelikož se vrhlo na opět dokonale neotřelé téma, tak se nelze dokopat jakýchkoli výtek. Den & Noc ze scenáristického hlediska představuje asi vůbec nejpovedenější pixarovský kraťas, přestože na jeho sestrojení bylo zapotřebí asi nejmenšího úsilí. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

další pixarovská hříčka, která je bez podstatného příběhu. Má sice působivé provedení, ale jako bych už něco podobného kdysi viděl. Vic než 3 hvězdy nedám a zkuste se na to podívat v HD kvalitě tady: http://vimeo.com/57697350 [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Nápad "já mám to a ty zas to" není až tak originální, byť v podobném zobrazení působí docela neotřelým dojmem. Samotné zpracování, kde si dvojka panďuláků vyměňuje pohledy na opalující se ženštiny a ohňostroje, je na tom o něco hůře - přistihl jsem se, že v druhé půlce už jen čekám na pointu, což při šestiminutové stopáži asi není úplně košer. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (5)

  • Finálna veta Dr. Dryera vo filme, "...pro mne, jsou těmi nejkrásnějšími věcmi ve vesmíru pravě ti nejzáhadnější," je parafrázou citátu Alberta Einsteina: "Najkrajší a najhlbší pocit, aký človek môže zažiť, je poznať tajomno." (mkee)
  • V pôvodnom znení počujeme Dr. Wayne Dryera, motivačného rečníka a spisovateľa, ktorého prednáška zo 70-tých rokov odznie počas rádiového vysielania vo filme. Režisér Teddy Newton si pamätal Dr. Dryera ešte z nahrávok, ktoré si púšťala jeho matka, keď bol malý, a tak sa rozhodol jednu z nich zahrnúť do filmu. (mkee)
  • Svoj hlas pre chorvátsku verziu zapožičal aj vtedajší prezident Ivo Josipović. (mkee)

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama