Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselá pohádka plná písniček nás zavede do pekla první kategorie, které obývají rozpustilé čertice, a pekla druhé kategorie s ušmudlanými čerty. A právě sem propadne za trest vesnický mládenec Kája Fousek (P. Trávníček) za svou nafoukanost… Čertice se ho rozhodnou napravit. Jenže jedna z nich (N. Konvalinková) se do Káji zamiluje a on do ní. Žádné obavy, všechno dobře dopadne. Oba odcházejí společně na zem, kde je život přece jen krásnější než v pekle. Jenom přitom vlastně není vůbec jasné, kdo koho polepšil… (Česká televize)

(více)

Recenze (64)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch tuctovějších studiových osmdesátkových "pod hodinu" pohádek obložených papírovými kulisami a proložených spoustou písniček, které jsou podstatně slabomyslnější a nevýraznější než třeba v Co Takhle Svatba, Princi. A kriticky vzato, i ty písničky jsou spíš do hudby mluvené slovo. Za zapamatování nestojí skoro nic, kromě toho, že tu moderní čertice trsají na disko hudbu, a že tu Jitka Molavcová, Naďa Konvalinková a Jana Paulová vypadají velmi mladě (však taky 1982;)) a nosí vcelku přiléhavé overaly:) Není to nic, co by uráželo, a ve své třídě je to čistý průměr, takže asi 50%. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Příjemná a povedená studiová pohádka o dvou peklech - ženském a chlapském, přičemž hlavní peklo je to ženské (ať žije feminismus v české pohádce). Řada písniček občas děj spíše zpomaluje, ale nejsou neposlouchatelné. Celkově jde o zábavnou hodinku u klasické televizní pohádky pro nedělní odpoledne v téměř Ladovských kulisách. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Kde je peklo? Peklo je tam, kde ženy s příšernými parukami v nevkusných oblečcích tančí disko a nutí k tomu jiné. Jsem ráda, že není sobota, ale teplotu si pro jistotu přeměřím. Čerti jsou umolousaní zavšivení smraďoši, požírající kyselé zelí kvůli správnému šklebu a Luciper není vládce pekla, ale jen šéf odboru, celému tomu velí generální ředitelka Peklinda. Nikoli naposledy se do pohádky promítla rčení ve své doslovné realizaci. Zatímco tady po "šijou s tebou všichni čerti" jsou čerti nuceni chopit se jehly a čerti si stěžují na placení cizích dluhů po zaznění věty "to mi byl čert dlužen" v Andělu Páně svatá Lucie upíjí noci a o půjčení koně je žádán svatý Martin. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tak co s ním budeme dělat ??" - "Tak když se tak rád točí, co z něho udělat třeba kafemlejnek nebo nebozízek ??" ;) Ačkoliv Taneček přes dvě pekla rozhodně divákovi nabízí poměrně vtipné dialogy i myšlenky, jako celek za moc nestojí, když třeba moje vlastní představy o pekle, nejen o tom filmovém, zejména co do té nesmírně otravné hudby a žalostně ohyzdných tanečních, nezřídka i těch hereckých, kreací, naplnila režisérka Jiřina Pokorná - Makoszová skutečně dokonale.. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Moje oblíbená papundeklovka. Plnění plánu v socialistickém feminokratickém pekle. Chytré, vtipné, hláškorodé, sympaticky zahrané a ty písně! ("Haló, tady je Luciper.") Epická struktura (částečně vystižená názvem díla) vrcholící eticko-metafysickým převratem (SPOILER) "člověk nese čerta z pekla". Přenosy z Malé Dobré jsou zkrátka dobré. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama