Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká výpravná pohádka o hledání štěstí, o lásce, ale hlavně o kamarádství, které dokáže být silnější než úklady samotného pekla. Čert Matěj (M. Adamczyk) musí za trest plnit chudému mládenci Ondrovi (Z. Piškula) přání, dokud ten neřekne, že je úplně šťastný. Ale lze takového štěstí vůbec dosáhnout? Peklo má o tom své pochybnosti a zdá se, že oprávněně, však se také Matějovou bezradností ostatní čerti dobře baví. Po splnění běžných přání, kdy se Ondra konečně zahřeje, dobře se nají a oblékne, přichází vážnější komplikace. Ondra se totiž zamiluje do Rézinky, komtesky ze zámku (K. Svarinská) a ke všemu i čert Matěj najde zalíbení v kuchařce Marjánce (H. Vagnerová). Ale ani to není všechno. Do hry vstupuje proradný baron (O. Sokol), kterého pozval hrabě Hubert (J. Lábus) na námluvy a vlastně i na zásnubní hostinu a tak je jasné, že z téhle pekelné směsice nemůže vzejít nic dobrého. Zvlášť když Ondra trochu neuváženě hraběti slíbí, že do příštího rána postaví pro Rézinku zbrusu nový honosný zámek. To je na čerta, jako je Matěj, úkol nadmíru těžký, ba nesplnitelný. Ale je to pohádka, a tak se nakonec vše v dobré obrátí. Jen musí nejdřív Ondra projít poznáním, kde je moudré svoje štěstí hledat a co pokazil, třeba ve vztahu s Matějem, napravit. Ocitne se přitom na chvilku i v samotném pekle, kde se setká dokonce i s Luciferem (F. Němec) a s jeho pobočníkem Befeleem (J. Langmajer). (Česká televize)

(více)

Recenze (319)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Scénáře nových vánočních pohádek zřejmě nápaditější být nesmějí, ženské postavy mají pořád být jen odměnou pro mužské hrdiny, všichni jsou s tím spokojení... Takže v rámci konzervativního zadání ČT je to nadprůměrně povedená a řemeslně dobře natočená pohádka, kterou kupodivu nejvíce herecky táhne nepříliš známý Marek Adamczyk. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Docela neškodná vánoční pohádka. Klasika z toho nebude, vracet se k tomu rád také nebudu, ale vůbec mě to neurazilo. Omladina v hlavních rolích poměrně příjemná a neokoukaná. Zkušenější kolegové v menších rolích tak nějak doplňují to charisma, které trošku u Piškulky a Svarinské chybí. Janák se přesunul od teenage komedií k vánočním pohádkám a pokud by mu to šlo alespoň takhle, tak mě to nebude nijak urážet. ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele

(6/10). Musím říct, že jsem byl před shlédnutím této pohádky docela skeptický. Ale byl jsem mile překvapen. Hlavně díky vynikajícím výkonům herců. Zvlášť Hana Vágnerová a Marek Adamczyk předvedli parádní výkony a ukradli si celou pohádku pro sebe. Výborně mě také bavil Ondra Sokol. Za to Zdeněk Piškula pro mě není dobrým hercem a tato pohádka mě v tom akorát utvrdila. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Někdy a to ještě ne vždy zachraňuje výprava a herci jinak nudný filmový příběh. Lucie Konášová si se scénářem moc hlavu nelámala a pohádka nepohádka podle toho taky vypadá nevypadá. Na tradiční českou pohádku tam byla i totální absence humoru i když přiznávám, že u Vydrova ,,jéžišmarjá! '' jsem se zasmál. Co ale oceňuji bylo pěkně zpracované peklo a vůbec ten výběr čertů byl super od samotného krále pekel Němce po Langoše, kterému ten trojhranný klobouk i pekelnický mundůr slušel. Adamczyk se alepoň snažil trochu hrát, strašný byl Piškula a utvrdil mne v přesvědčení, že by se někteří takzvaní herci měli věnovat raději něčemu jinému... Kdo docela bavil byl Sokol, podvodný hrabě mu byl jakoby šit na míru :-). Dávám tedy za 3 plamínky z tabatěrky, ale je to vážně na hraně... * * * ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Poslední přání nesmí sloužit k osobnímu prospěchu, takže vám tímto propadá.." ;) Nejlepší přítel si pohrává s tolika famózními nápady, hraje si s tolika odkazy, až mě po čertech rozčiluje přiznat, že se tahle pohádka Janákovi znovu balancujícímu na hromadě hnoje tradičně rozpadla pod rukama.. Veliká škoda !! Nicméně tak špatně zahranou a napsanou hlavní mužskou roli jsem dlouho neviděl.. Langmajer ovšem famózní.. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (13)

  • „Celé tohle natáčení probíhalo úplně v klidu a neslo se ve velmi pozitivním duchu. Měli jsme tam nějaké komplikace, ale ty byly spíš ze strany přírodních složek,“ řekl Zdeněk Piškula. [Zdroj: idnes.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama