Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stalo je jednou, že se v pekle uklízelo. Čerti se jen hemžili, ale protože si k práci neuměli šikovně zajít, navzájem si překáželi a klopýtali jeden přes druhého, prostě hotový blázinec. Toho zmatku využili dva mladí čerti, kteří schválně ještě víc při uklízení překáželi. A pak se to stalo. Jeden zakopl, padl na druhého a oba povalili kotel s hříšnou duší. Toho využila hříšná duše. Rozběhla se k otevřené bráně, kterou zrovna staří čerti větrali a než se kdo nadál, byla pryč. Bylo zle. Luciper se rozhodl pro trest – čerti musí jít na svět a každý přivést do pekla jednu hříšnou duši. Pak jim bude odpuštěno. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (194)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

S čerty nejsou žerty. Ale vůbec.. Suchopárné, neinvenční a ač by to mělo být prolezlé sírou tak bez jiskry. Aspoň, že je tam minimum pro autora tolik typického pitvoření, žvatlání a přiblblého tajtrlíkování. Napadlo mě s ohledem na tu trvale marnou snahu přiblížit se Bočanovu čertovskému kultu, že kdyby se uspořádala přehlídka tvůrců nejhorších českých pohádek posledních třech dekád, Zdeňkova jediná slova by po vzoru kaprála musela být: „Já přijdu..“ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„OD TOHO TADY JSOU ČERTI, ABY TROPILI ČERTOVINY…“ /// Čerti, všemocná láska, hříšná pokušení, dobro a zlo. Peklo – tomu Heřmánkovu chtělo by se podobat, bohužel Karlos Dobrý (i když z něj nemívám dobrej pocit) jeho úrovně nedosahuje. Pak čerti v podstatě zavražděj flanďáka - (říkám si, ty vole, tak to bude drsný!)… naštěstí tady netrapí žádnej Gott, zlo je zlý a chamtivý a dobro… no to si svoji cestu najde. Obsazení je celkem přesný (i ten Prachař jako ztřeštěnej čert mě nakonec přestal iritovat) a jestli ještě v dnešní době parchanti koukaj na filmový pohádky… tak je to hlavně pro ně. Fakt rozumná Troškovina! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám dojem, jakoby byla moje dcera jediná mladá holka na světě. 2.) Mám dojem, jakoby byla moje holka jediná mladá holka na světě. 3.) Zjistím, že i čerti můžou nosit štěstí. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

V záplavě dnešních pohádek tuto hodnotím vysoko. Je hezká, trochu podobná těm starým, které bývaly lepší, než ty dnešní. A jen tak mimochodem, našla jsem tu tak trochu skryté inspirace pohádkami Princ a Večernice, S čerty nejsou žerty a Hrátky s čertem. Až teď jsem si všimla, že režíroval Zdeněk Troška. To pro mě byla vždy záruka dobré zábavy. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Ani v další své pohádce se Troška nedokázal vymanit ze svých mantinelů a ničím nepřekvapil. Jeho rukopis je vidět na první pohled a to jak v detailech (směšný běh, schovávání za stromy, ukřičené postavy), tak v celkovém vyznění snímku. Nicméně rozhodně nebudu jen všechno vytýkat. Je to pohádka, která se bude dětem líbit. Originalitu nemůže nikdo čekat a hledat hlubokomyslný zážitek s velkým přesahem snad také ne. Čertoviny jsou fungujícím celkem, který je veselý, barevný a milý. Sice se nikdy nestane tou nej pohádkou, ale pořád jde o velmi dobrý snímek, zvlášť když jej srovnám s většinou ostatních pohádek z nedávných let. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Celkom komplikovane napísaný scenár, rozumej v tom zmysle, že na scéne sa stále objavujú nové a nové postavy a všetko stále viac komplikujú. Nakoniec sa ale ukazuje, že všetko je inak, jednoduchšie a akosi sa to aj dalo čakať, čo je ale ku prospechu veci. Troška si dal záležať aj na lokáciách, čiže Čertoviny vyzerajú doslova krásne, napriek tomu ale stále televízne. V televízii je to v poriadku, ale vážne si neviem predstaviť, ako by som sa cítil v multiplexe, kde by som si za film zaplatil plné vstupné. Neviem čím to je, že dodať filmovosť súčasným rozprávkam je taký problém. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Ve filmu má roli David Gránský. Hraje tam hraběte Schutersteina (Šutrštajn). V Hošticích byl také hrabě v místním zámečku, který ve filmech Slunce, seno... zastupuje JZD. A na tom zámečku žily taky hrabě s hraběnkou a jmenovali se Schutersteinovy. (JT19)
  • Když čerti po svém příchodu na svět vylekají sedláka a rybáře, je slunečno a bezvětří. Vzápětí v lese narazí na babku a náhle je zataženo a silný vítr. Když ale babku přivážejí k její chaloupce, je opět slunečno a bezvětří. (charles3)

Reklama

Reklama