Reklama

Reklama

Cabin Fever

  • USA Cabin Fever (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Pětice vysokoškoláků se o svých posledních prázdninách vydá do opuštěného srubu v lesích. Poté, co potkají pár vyšinutých vesničanů, zjistí, že s místem plánovaných mejdanů není něco v pořádku. Pálí je pokožka, dělají se jim puchýře. Jednoho po druhém napadá masožravý virus. (Magic Box)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (318)

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Kdepak béčko, k vyjádření úrovně tohoto veledíla by mi nestačila ani celá abeceda. O "pušce na negry" už tu někde jistě byla řeč. Není divu, jde totiž o jediný opravdu povedený "joke", kterého se nám za tu slabou hodinku a půl dostane. Nebýt tohoto vtipného detailu, neváhal bych s odpadem ani na vteřinu. Pokud horor nedokáže za celou dobu ani jednou vyděsit (alespoň trošičku), je nutně něco špatně. A přitom se to zpočátku tvářilo docela slibně, tak ať mi nikdo nevykládá, že Eli Roth je talentovaný režisér :-( ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Příjemně nechutné. Příběh lze považovat za jisté osvěžení (žádné příšery ani vraždící uchyláci). Občas je počínání jednotlivých postav k smíchu, ale film je sám o sobě docela ujetý, takže jsem to vnímal jako součást hry. Už ten obchůdek, kam na začátku hlavní hrdinové zavítají, mi přišel nějaký divný. Potom ten policajt atd. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Cabin Fever nejdříve klamal, a pak zklamal. Zpočátku film vypadá jako sympatická teenagerovská vyvražďovačka s "vnitřním" zabijákem, ale to, co se poté z tohohle snímku stane, je hrozná patlanina. Už po pár minutách je jasné, že postavy jsou hrozná telata a že se nebudou chovat racionálně. K naštvání také je, že hodně postav si prostě na půl hodiny zmizí z děje a pak se najednou objeví jako by nic, nejlíp jen jako zpola sežrané mrtvoly. Celé je to připitoměle jednoduché. Hloupí nadržení teenageři prostě musí být opravdu hloupými nadrženými teenagery a vypatlaní vidláci zas musí být pořád jen vypatlanými vidláky. Žádné charakterové proměny, žádná překvapení, postavy naprosto o ničem. Dalším mínusem filmu je, že naprostá většina hororových scén se odehrává ve dne, čímž je potenciál nočního lesa naprosto nevyužit, a právě na lesní naháněčky jsem se těšil. A kde nic tu nic. Dávám dvě hvězdy za pár nechutných scén a rasistický vtip na začátku filmu, jinak pro mě Cabin Fever znamená vydatné zklamání. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Partia vysokoškolákov, chata uprostred lesa, smrtiaci vírus... a neskutočne kŕčovitá réžia Eliho Rotha. Myslím to vážne, ale asi nie som jediný, kto si myslí, že Cabin Fever je režijne nezvládnutý horor, navyše s absolútne nepresvedčivými (ne)hercami, no najzaujímavejšie na tom je, že nemôžem povedať, že sa mi to jednoducho nepáčilo. Oceňujem najmä Rothov nápad, zameniť vraždiaceho psychopata za rovnako nebezpečný kožný vírus, v konečnom dôsledku je škoda, že sa to stráca v slabom spracovaní. Ja osobne som sa však nenudil, priam som sa zábaval, ale skôr ako na filme to bolo v tom strašnom, až komickom slovenskom dabingu, samozrejme podľa toho nebudem posudzovať film a pokúsim sa ho zohnať v originále... Milovníci gore si tu tiež prídu na svoje, šťavnatých scén je tu dostatok, pre niekoho môže byť príťažlivé aj prostredie, v ktorom sa film odohráva, prípadne by niekoho mohol lákať čierny humor, ale ako som už vravel, všetky tieto aspekty sú využité len na takých 50% a v podstate taký je aj film samotný, absolútne priemerný. Ja s prižmúrenými očami dávam tri hviezdičky, z časti za Rothovu snahu povýšiť obyčajnú teen vyvražďovačku na plnohodnotný žánrový film, z časti za príjemne šťavnaté scény, z časti za to, že ma film nenudil... V každom prípade radšej zaťať zuby a zohnať si legendárny a... geniálny The Evil Dead a užívať si. 45% ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Že by další horor s prvky thrilleru, kde teenageři budou utíkat před nějakým úchylem, který je bude chtít zabít? Ani náhodou!!! Cabin Fever sice začíná jako obyčejná vyvraždovačky, ale ukáže se, že každý kdo si to myslel se velmi spletl. To, že zabijí masožravý virus a ne nějaký úchyl v dementním kostýmu je za prvé skvělý nápad, za druhé je to originální a za třetí je to děsivé. Tak jako například Hostel od Eliho Rotha, začíná pomalým leč zábavným tempem, tak i jeho Cabin Fever je na tom podobně. Pomalý rozjezd při kterém se dočkáme nějakých těch lekaček, krvavých scén, až po nezkažené (jako to většinou u filmů bývá) finále. Nutno podotknout, že Eli Roth je svým způsobem génius, ačkoliv si to většina lidí nemyslí. Ve svých filmech dokáže téměř vždy navodit tu pravou a děsivou atmosféru a právě proto jsou jeho horory opravdu strašidelné. Občas se sice dočkáme nějaké scény, jenž je bohužel (rádoby)vtipná, ale i tak na atmosféře tyto scény neubírají. Tak jako později v Hostelu obsadil do svého filmu zcela neznamé herce a je důležité napsat, že jde o dobré výkony. Pro mně osobně tento film zasluhuje spíš 3,5*, než rovné 3*! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (20)

  • Joey Kern byl během natáčení vezen čtyřikrát do nemocnice. To kvůli čtyřem různým poraněním oka. (Chatterer)
  • Během silniční kontroly nalezla policie u jednoho člena štábu figurínu zohaveného těla. Policisté ho považovali za sériového vraha a mířili na něj zbraněmi, dokud je nepřesvědčil, že jde jen o maketu. (SHI-SHA)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama