Reklama

Reklama

Cabin Fever

  • USA Cabin Fever (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Pětice vysokoškoláků se o svých posledních prázdninách vydá do opuštěného srubu v lesích. Poté, co potkají pár vyšinutých vesničanů, zjistí, že s místem plánovaných mejdanů není něco v pořádku. Pálí je pokožka, dělají se jim puchýře. Jednoho po druhém napadá masožravý virus. (Magic Box)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (318)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Nebetyčná nuda. Jistě, bylo tam několik opravdu zajímavých momentů - vtip s "puškou pro negry", příjemně absurdní závěr, několik dalších momentů (včetně krvavého překvapení během muchlování). Ale to je pohříchu asi pět minut z hodiny a půl: dál se celým filmem táhne nuda, nelogické až směšné chování schematicky klišovitých postav, spousta zmateného pobíhání a kde nic, tu nic. A s tím, kde se vzala nákaza, jež je schopná člověka sežrat zaživa během dvou tří dnů, si taky mohli tvůrci dát víc práce. Zkrátka, na Rothovi bylo vidět, že se snaží a hodně ho to baví. Ale kromě několika klišé vlastně nic neukázal. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tohle točil ten samý režisér, co později natočil Hostel? A on měl mezi těmi dvěma filmy nějakou nehodu, při který se pořádně praštil do hlavy? Cabin fever není žádná bomba ani kasovní trhák (i když u mě nikdy neplatilo, že kasovní trhák = dobrej film, často je to u mě právě naopak), ale je tu pár dobrých scén, zápletka taky není nic nudného a tuctového, má to docela spád, je tu nějaká (dost) ta krev, trochu gore, hodně dobrej vtípek s negrama, ten mě fakt rozesmál, pár ujetých vidláků, docela mě to bavilo. Prostě koukatelný film ještě z doby, kdy Roth nebyl blázen a netočil slátaniny bez hlavy a paty. Podle mě Eli Roth natočil pouze jeden jediný film - Cabin Fever. ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Celý nápad v prostředí chaty připomíná Evil Dead. Bohužel půlka filmu se nic neděje, klasická konverzačka mezi teenagery, která trvá příliš dlouho. Když už se rozjede akce, nákaza a houstne atmosféra, tak to celé funguje velmi dobře. Závěr mi ale přišel hodně odfláklý a jako by se vše vracelo do kolejí nudného začátku......5/10 ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Eli Roth se nám svým hraným debutem ukázal jako naprosto neschopný režisér. Co je nám platné, že jeho teen horor je celkem originální záležitostí, když ji není schopen pořádně zfilmovat? Cabin Fever je nudnou záležitostí od začátku do konce. V tu chvíli, kdy se zdá, že se pořádně rozjede začínají na povrch vyplouvat první skutečnosti. Hlavní hrdinové jsou tristně napsané postavy bez špetky charakteru a jako takový nemají nejmenší šanci zaujmout (jejich představitelé ještě k tomu neumějí hrát). Díky nezvládnutému hudebnímu doprovodu a střihu nefungují ani lekací scény. Virus, kterým se vysokoškoláci nakazí působí nevěrohodně a neděsí (i když v jedné scéně se podařilo ukázat jeho nechutnost). Dokonce se vám ani nebude zdát že jste sami nakaženi (například při dobrém filmu, ve kterém jsou třeba pavouci se může zdát, že vám lezou po nohou). A to nejhorší nakonec. Film rozhodně nemá žádné schované eso v rukávu. Ničím nešokuje, jen prostě skončí. Co z toho vyplývá? Cabin Fever je jen naprosto zbytečná fraška natočená režisérem bez talentu. ___ Na podruhé mnohem lepší, Eliho by měl spíše hrát než točit... :) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na Rothově celovečerní prvotině je dobře vidět, jak má žánrové snímky nakoukané. Nejprve to vypadá jako lesní survival, možná buranský horor, pak se z toho vyvine nákaza, aby skončila jako survival a buranský horor. Ovšem na všechny, co mají s celou věcí nějaké dočinění, padne spravedlivý trest. Ba co víc, padne i na ty, co ne. Kdysi jsem byl spokojenější, a tak po úvaze jednu hvězdu odebírám. Škoda, že se Roth více neodvázal, jelikož masožravý virus, nebo lépe bakterie, si říkal/a o splatter masakr. A tak zbylo jen pěkné holení nohy a sežrané rty. Navíc film nemá přílišné napětí a ani není strašidelný. I tak jde o lepší průměr, kdy většina zaběhlých klišé byla dodržena. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (20)

  • Během silniční kontroly nalezla policie u jednoho člena štábu figurínu zohaveného těla. Policisté ho považovali za sériového vraha a mířili na něj zbraněmi, dokud je nepřesvědčil, že jde jen o maketu. (SHI-SHA)
  • Film obsahuje krátku potitulkovú scénu. (EvilMatus)
  • Make-up narušené kůže byl inspirován skutečnou, blíže však nespecifikovanou nemocí, kterou v průběhu natáčení dostal zvukař John Neff. (gjjm)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama