Reklama

Reklama

Podivínský student rekonstruuje veterána Plymouth Fury z roku 1958 – ale jakmile sedne za volant, jeho sebevědomí se promění v šílenou bezohlednost. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

tron 

všechny recenze uživatele

Pustite na mňa bernardína, CHRISTINE sa mi ako knižka nikdy príliš nepáčila. No a podľa nudnej knihy vznikol nudný film. Obohatený snáď len zaujímavou hudbou. John Carpenter (HALLOWEEN, VEC) v tom čase už začínal nezadržateľne starnúť a mená ako Elexandra Paul a Harry Dean Stanton mu veru áčkarský imidž príliš nevylepšili :-)) Ale, to hlavne, snímka neoplýva silnou hororovou atmosférou, ani ktovieako zaujímavým scenárom. Ale King napísal aj oveľa slabšie knižky. A boli podľa neho nakrútené ešte stokrát horšie filmy. Viac v mojej recenzii na Studna.net: http://www.studna.net/reviews/775/ ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Génius napětí a mistr otevřených závěrů John Carpenter, stvořil originální thriller, ve kterém je na jeho poměry neobvykle málo krve. Ovšem nic to snímku neubírá na působivosti. Christine je film o muži, který nadevše miluje svůj vraždící vůz, jenž si sám upravil k obrazu svému a zaslepeně se kvůli své lásce zbavuje všech svých blízkých (hlavní herec jménem Keith Gordon, mi byl pořád povědomý, ale pak jsem si ho správně zařadil do Čelistí 2, kde hraje jednoho z mladých námořníků).Tradičně vysoká, lehce hororová kvalita a několik vynikajících scén, s povedeným rádio závěrem na vrakovišti. Jen si po této projekci nejsem jistý, zda pan režisér auta zbožňuje anebo je k smrti nenávidí (viz. scéna v garážích, kde je k úpravě karoserie Christine použito kladiv a palic). ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Hodně velké překvapení. Tak by se dal shrnout můj zážitek ze sledování Christine. Film mi hodně atmosférou připomínal Nigtmare on Elm Street. Má skvělé obsazení a Carpenter dávkuje napětí pěkně pomalu jako v Halloweenu. Mnoho scén je přímo famózních a praktické efekty jsou vyždímány na maximum. Nemluvě o Carpenterově minimalistické hudbě. Je známo, že Stephen King nesnášel i tuhle adaptaci své knihy a já jsem teď naprosto přesvědčený, že King to nemá v hlavě v pořádku. A už vůbec nechápu, proč je film na CSFD v modrých číslech. Kdybych si měl rýpnout, tak úplný konec byl možná až příliš uspěchaný. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Skvělý Carpenter, dle skvělého Kinga. A navrch, se skvělou tradiční Carpenterovskou hudbou. Nejgeniálnější na tomto počinu je to, že i když je to adaptace Kinga, tak tento film je čistokrevnou Carpenterovkou a vůbec to nevadí. Bylo by ovšem velmi zajímavé, jak by vypadala tv verze (např.) od samotného autora. Něco jako Shining z 97. Jj, to ještě pan Král a Tesař, těžce váleli. Hudba 300% Geniální film...geniální kniha. Tož tak. P.s. ten debilní popisek od netflixu je fakt úlet. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Carpenterova variace na Stephena Kinga. Přestože mají film i román stejný děj, každý je o něčem jiném. Carpenter vytváří z posedlosti skutečný milostný vztah. Vztah, který v sobě má něco z Kudlanky nábožné, kdy auto Arniemu zpočátku dává pocit převahy, bezpečí a nezávislosti, současně ho však požírá... ()

Galerie (51)

Zajímavosti (31)

  • V řadě dokončovaných vozů je správně ukázána jediná barva, ve které se model dodával, a sice „Buckshine Beige". Červenobílou kombinaci koncern běžně nenabízel. (DaveM)
  • Úvodní scéna z montážní linky se natáčela v opuštěné továrně na nábytek, přetvořené na pásovou výrobu automobilů. (DaveM)

Související novinky

Horor Christine se dočká remaku

Horor Christine se dočká remaku

10.06.2021

Režisér a televizní tvůrce Bryan Fuller (Hannibal, Američtí bohové) si chystá svůj celovečerní debut. Místo spekulovaného Star Treku jím však nakonec bude adaptace kultovního hororu Stephena Kinga… (více)

Reklama

Reklama