Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na celém světě se díky mimozemským vlivům zblázní veškeré stroje a jejich jediným cílem se stáva zahubit své stvořitele - lidi. Hodně nesourodá skupina lidí je uvězněna v jedné dálniční benzince. Tu obléha několik kamionů kroužících stále kolem dokola. Nutně potřebují dotankovat, aby mohli napadat další lidi. Neustále přitom přijíždějí nové stroje a snaží se za jakoukoliv cenu přimět osádku benzínky k poslušnosti. Situace se stává kritickou... Tentokrát se námětu podle knihy Stephena Kinga zhostil sám spisovatel a pojal ji jako nefalšovanou béčkovou záležitost. (Ruut)

(více)

Recenze (152)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k Béčkovosti a Brakovosti Maximum Overdrive měl Stephen spíše tvořit pod pseudonymem B.B.King, ale ten už v tu dobu prý kdosi používal.. Jakmile jde pokleslost ruku v ruce s nudou, je konec. Snad to ocení fanoušci AC blesk DC, nebo ti, co si doma ještě hrají s Matchboxy tahačů a za hlasitého vrčení simulují čelní srážku Kenworthu s Peterbiltem. Ať tak, či onak, nechtěl bych být muška, co vletí v 80 mílích za hodinu Green Goblinovi do oka.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Dobrý, mistře Kingu, moc dobrý. "Stíví" vytvořil přesný opak svých mistrovsky propracovaných a napínavých děl a mě tak napadlo, že bych i ráda uvítala další jeho režisérské počiny vlastních adaptací. Povídku "Náklaďáky" jsem četla již dávno, a když jsem si zde přečetla popis, tak jsem prostě věděla, že pod Kingovým vedením se skutečně bude jednat o "nefalšovanou béčkovou záležitost.":) Přesně tak totiž tuto "Maximální rychlost" pojal. Do toho připojil lehký komediální podtón, viditelný především ve spoustě úsměvných dialogů a kromě "hřmoucích" motorů obdobně rachotící hudbu AC/DC, která sem ideálně zapadla. Snad jediná postava, která mě po chvíli začala slušně rozčilovat a doufala jsem, že se na ni některý z těch monstrózních tracků přiřítí, byla obtloustlá "novomanželka" s příšerně umečeným dětským hlasem (film jsem zhlédla v originále), který se při jejím neustálém ječení v průběhu děje stával doslova ničivou zbraní, pro diváky především:) Naopak co se mi líbilo nejvíce, byl ten úchvatný kamion s Green Goblinem na kapotě:) ()

Reklama

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Důrazně doporučuji panu Kingovi, ale se držel pera a nemotal se do věcí jiných (patrně schopnějších) pánů. Ačkoli pochybuji, že si toto moje doporučení vezme k srdci (ale kromě tohohle filmu už nic nespáchal, takže mu to zřejmě doporučil ještě někdo přede mnou a možná i více důrazně), já sama se dobrovolně podívám na jakoukoli adaptaci jeho knih, ale jeho filmu (kdyby nějaký další přišel) se obloukem vyhnu. 30% ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

King se při natáčení očividně dobře bavil, kamióny slověstně krouží kolem benzíny, automat na Coca Colu masakruje bassebalový tým i s trenérem, sekačka se mění v kosičku:), herci kouzelně přehrávají a kvalita dialogů absulutně neodpovídá literárním kvalitám režiséra, já doufám, že to Stephen nemyslel vážně, děsivé to sice není, nicméně bavil jsem se téměř královsky, řízný soundtrack od AC/DC ke Vzpouře strojů sedne parádně, hodnocení je takový kompromis, upřímně netuším, každý stupeň by se dal vcelku dobře odůvodnit:) ()

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

sympatický jsou na tom dvě věci...jednak béčková nekompromisnost a nekorektnost...a pak hlavně kamera...vizuálně to působí víc sedmdesátkově...barevností, z hlediska úhlů, pohybů, kompozic, práce se světlem....King měl očividně k dispozici někoho zdatného, protože ten film dobře vypadá...jo a v první polovině jsou tak dva tři náznaky dobré scény...a to je tak všechno.............neuvěřitelná hovadina...Kingova režie je naprosto jedinečnou ukázkou toho, jak by se nemělo točit nebo nedej bože pracovat s poetikou...stříhá tam, kde nemá...ale po většinu času spíš nestříhá tam, kde má...a kdy už střihne, tak se mu rozpadá prostor i celkový vizuální oblouk...neumí vystavět scénu tak, aby byla napínavá, komická, apokalyptická...vypravěčsky je totálně marnej...... rytmicky a tempově je film doslova a do písmene ubíjející...toporné momentky jsou napchané nesmyslnými dialogy, které pronášejí debilní postavy zahrané marnými herci.......přiblble nasazená hudba...King jí používá bez ladu a skladu...bez pestrosti, stylové a náladové odstíněnosti...prostě si vymyslel, že na soundtracku budou AC/DC a tak to prostě je...že se jejich hudba hodí jen k některým scénám, je jí moc, působí stereotypně a po většinu času na sebe nevhodně upozorňuje, ho očividně vůbec nezajímá.......a ta nekompromisnot a provokativnost působí stejně toporně jako celý film...manifestně, tezovitě a chtěně........tím nemotorným trefováním se do estetiky, chtěností, toporností a absencí citu pro míru mi to připomíná Rodrigueze....už s ohledem na Grindhouse bych se nedivil, kdyby tohle byl jeden z jeho oblíbených kousků....doporučil bych oběma pánům, aby si podrobně nastudovali filmografii mistra Carpentera... ()

Galerie (46)

Zajímavosti (16)

  • Muž, kterému na začátku filmu bankomat nadává, je režisér Stephen King. (Dinsberg)
  • Sám Stephen King si pro nahrání soundtracku vybral AC/DC. (Dreadd)
  • Autostop „Dixie Boy“ byl ve filmu vybudován 16 km od Wilmington v Severní Carolině tak věrohodně, že projíždějící řidiči zastavovali, aby se občerstvili. Po několika dnech však filmařům došla trpělivost a nechali vydat v místním tisku článek, že autostop je pouze filmová kulisa. (vojacekr)

Reklama

Reklama