Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film na základě skutečné události. V roce 1972 se v Latinko-amerických Andách zřítilo letadlo na jehož palubě byl Uruguaiský národní rugbyový tým. Mnoho lidí zahynulo při srážce, ale někteří přežili. Ti se po několika dnech, pomocí rádia, dozvídají, že všechny záchranné akce byli zrušeny. Nikdo nevěří, že by někdo mohl přežít. Počasí se zhoršuje a omezené zásoby se tenčí každým dnem. Dva členové týmu se proto rozhodnou přejít Andy a vrátit se s pomocí pro zbytek. Jejich statečný kousek se jim podaří. Vrátí se zpět i s pomocí. Mezitím, ale 29 lidí zemře a zbylým 16 se podaří přežít jen díky kanibalismu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (305)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Skvělé dobrodružné drama, na které se podívám vždycky rád zas a znovu. Film se na jednu stranu snaží co možná nejlépe vystihnout hrůzy, které museli ti lidi prožít ( pád letadla, smrt blízkých - přátel, lavina, hlad atd...) a na tu druhou v něm lze nalézt i spoustu humorných situací, které film do jisté míry odlehčují. Přece jenom jde o vyprávění jednoho z těch co přežili a ten si přece nezapamatuje jen to nejhorší..... ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Tak tohle by snad ani zvrhlý mozek scénáristy nevymyslel... to se prostě muselo stát. Klobouk dolů před těmi kluky, muselo to být dost strašné. Nejvíc mě šokovalo, že to maso jedli.... syrové. Nevím proč, ale tak nějak jsem si představovala aspoň nějakou tepelnou úpravu... no nic, raději se v tom nepitvat a už vůbec nepřemýšlet, jak by se člověk zachoval v jejich situaci. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Ježíši, až už to tehdy bylo přesně takhle, nebo malinko jinak, jsem rád, že jsem tam nemusel být s nimi. Myslím, že si všichni přeživší tehdy prošli svým malým peklem a asi nikdo se z toho nevzpamatoval zcela bez následků. Koneckonců i pouhé sledování tohoto filmu zanechalo nějaké následky na mně, a to je co říct. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Skoro až neuvěřitelný příběh o touze přežít, silné vůli a chuti nevzdávat se. To, co si museli tito týpci prožít bych nepřál nikomu, nejhorší je to rozhodnutí sníst lidské maso svých mrtvých přátel, na to museli být opravdu silné povahy, ale pokud chceš přežít, nemůže jinak. Strhující příběh se silným tématem, výborným scénářem, opravdu výborné dílo. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

O téhle katastrofě byla natočena spousta dokumentů a již roku 1976 hraný film (Supervivientes de los Andes od René Cardony). Tato verze se zakládá na románu "Alive" Piersa Paula Reada, takže je jasné, že by mělo jít především o studii chování člověka v těch nejtěžších situacích (Já osobně ten kanibalismus považuji za naprosto racionální čin), ale právě tady film selhává a zachraňuje ho jen autentičnost prostředí i "scénáře". ()

Galerie (30)

Zajímavosti (23)

  • Havárie letu byla pochybením posádky letadla, která v domněnce, že již přeletěla za město Curicó v Chile, začala s povolením leteckého dispečinku klesat a měnit kurz směrem na sever. Ve skutečnosti se tou dobou let nacházel ještě v argentinském vzdušném prostoru a kurz letadla chybně pokračoval severně do pohoří And, kde došlo k havárii. Přeživší pilot po pádu letounu mylně (dle jeho přesvědčení) informoval pasažéry, že již přeletěli zmíněné Curicó. Po celou dobu přeživší věřili, že se již nacházejí na území Chile a směrem na západ za horami je již obydlené území Chile. Po překročení hor ušel Nando Parrado (Agustín Pardella) a Roberto Canessa (Matías Recalt) přibližně 65 km, než narazili na chilského pastevce Sergia Catalána (Ezequiel Fadel Hinojosa), jenž jim přivedl pomoc. Jelikož po celou dobu žijící věřili informaci o poloze od již zesnulého pilota, vydali se přes vrcholky hor touto západní cestou. Ve skutečnosti se směrem na východ do Argentiny od místa pádu nacházel necelých 30 kilometrů hotel, a to ještě přes vrcholy pohoří, které nebyly tak strmé, jako západní cesta. (Lars)
  • Film se natáčel chronologicky, což je u filmů s podobnou stopáží neobvyklé. Záměr tvůrců byl věrohodněji vytvořit atmosféru mezi trosečníky. (Morien)
  • O úsilí po dosiahnutí maximálnej autentickosti svedčí aj skutočnosť, že nakrúcania sa ako poradcovia zúčastnili aj niektorí z tých, čo to všetko prežili na vlastnej koži a herci, obsadení do hlavných úloh typovo zodpovedali svojim reálnym náprotivkom. (ash99)

Reklama

Reklama