Reklama

Reklama

Volavka III

  • Hongkong Wu jian dao III: Zhong ji wu jian (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Volavka 3 je paralelou všech třech částí a vede k tzv. poslednímu zúčtování. Po smrti Yana je Ming přeložen na místo obyčejného policejního úředníka. Vzápětí přichází do policejního sboru Yeung, kterého Ming zná a delší dobu ho již sleduje. I přes své převelení začne soukromě sledovat Yeunga. K tomuto tajemnému muži postupně začnou vést všechny cesty z podsvětí, špinavých obchodů a vražd (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (71)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Brilantní zakončení celé trilogie. Třetí část je bez debat nejobtížnější na skousnutí, protože co si budeme povídat postupný rozpad osobnosti inspektora Minga (Andy Lau) a několik časových linií na snadné stravitelnosti už tak dost náročného thrilleru moc nepřidá. Tento mírný hlavolam však za trochu námahy stojí, protože se nemohu zbavit pocitu že lepší sérii thrillerů najdu jen stěží. Kvalitativně je těžké nehodnotit Infernal Affairs jako jeden několikahodinový epos, ale kdybych musel srovnávat tak 1>3>2. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa vynikajúca a veľmi porovnávateľná s prvým dielom. Prvá polhodinka pôsobí dosť nevyrovnane, ale postupné psychologické reči a pekne postupná pojitosť s prvým dielom do jednej veľkej súhry dávajú tejto trilógii výnimočnosť. Veľmi prekvapujúci, dojímavý a skutočne premyslený záver. Ozaj dobré! 80%. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Felix Chong, Siu Fai Mak .. Pěkně natočené pokračování, rozpracovávající původní film, tentokrát před a po jeho konci. Ovšem jako předešlý prequel už ne tak poutavé jako v případě originálu. Nesedělo mi ani jedno pokračování, akce a napětí bylo minimálně, zato nejrůznějších alternativ a časových skoků mnoho. Špatní lidé by měli jít do pekla a trpět a trpět! Bez možnosti úniku.. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Námět druhého dílu se většině diváků zdá jako zbytečný, ale já byl při jeho sledování spokojen. U třetího se konečně jedná o zápletku, která se z velké části odehrává po jedničce a tudíž není jasné, jaké bude rozuzlení. Jak Andy Lau jako Ming, tak Tony Leung jako Yan znovu dostávají mnoho příležitostí, jak ukázat své herecké veleumění. Co se týče samotného příběhu a atmosféry, jde tentokrát o návrat k vyznění prvního dílu, tedy k čistě policejní thrillerové záležitosti, možná ne s tak naléhavým vyzněním. Zůstává faktem, že původní film by si bohatě vystačil sám, ale co na tom záleží, když se tuto výtečnou a pozoruhodnou trilogii tak dobře dívá. 90% ()

KlonyIlony 

všechny recenze uživatele

Třetí díl diváka zavede do sféry vzpomínek, snů, iluzí, halucinací jediné přežívající hlavní postavy z předešlých dvou částí (narativ je ale velmi nechronologický, takže se zde jsou epizody s Yanem, Samem apod.). Po úspěšné eliminaci všech zlých i dobrých chlapů, kteří mu stáli v cestě se inspektor Ming chce sám stát “dobrým poldou”, ale siť kterou pracně splétal polapí i jeho. Mingova existenční krize mi v prvním díle přišla tochu plytká, ale po shlédnutí dalších dvou dílů bych řekl, že se jednalo o pouhou předehru – děj vás dokáže naprosto strhnout a zavěr zapůsobí jako poslední tah mistrova štětce na obrazu; jako domalování panenek na očích draka. Film rozkrývá souvislosti z předešlých dvou částí, je asi nejvíce epizodický. Hodnoceno zvlášť by u mě jednotlivé dily dostaly po čtyřech hvězdách, kumulativní efekt ake přesahuje součet zážitků z jednotlivých dílů trilogie. Celkově bych trilogii dal *****. Wai Keung Lau a Siu Fai Mak zplodili nového Kmotra. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama