Reklama

Reklama

Zásah policie proti překupníkům drog končí krvavou přestřelkou. Policisté Francis a Ray Tierneyovi objeví na místě zásahu několik mrtvých kolegů a gangsterů. Jejich otec, který také pracuje u policie, přiměje Raye, aby se ujal velení speciálního týmu pověřeného vyšetřováním. Ray další den objeví na místě činu ztracený mobil a svědka, který potvrdil, že po přestřelce odsud unikl v taxíku zraněný gangster Angel Tezo. Mezitím Rayovi kolegové objeví opuštěné taxi s mrtvým taxikářem. Ukáže se, že to je parta zkorumpovaných zločinců v uniformě, kteří jsou do případu přímo zapleteni. Chtějí zpátky peníze, a proto musí najít Teza dřív než jejich kolegové z jednotky vedené Rayem. Aby zdrželi vyšetřování, zapálí taxi a vydají se po Tezových stopách. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (424)

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Jedna slavná zářivá za hrdého bad boye Colina Farrella. Zbytek mi nestojí za to, abych tomu věnoval byť jen pár slov, dvě a čtvrt protrpěné hodiny u patos - nuda - rozmazaná kamera a tak pořád dokola mi stačilo, takže to celé můžu s klidem v duši poslat směrem filmové smetiště v čele s Jonem Voigtem, jehož "herecké vystoupení" mě několikrát během projekce zvedlo ze sedačky a byl jsem nucem si jít do koupelny schladit obličej. Ano, až tak mě jeho "výkon" rozpálil. 20% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Hrdost a sláva je značně drsnou a realistickou výpravou mezi americký (nejen) prohnilý a korupcí prolezlý kriminální systém. Ač jsem se zpracováním námětu, scénářem i dialogy spokojena, něco mě po celou dobu sledování jakoby rušilo a vadilo. Nějaká drobnost, maličkost. A já nemohu přijít na to, co. Možná můj dojem zapříčinilo dabingové obsazení, konkrétně mého oblíbeného Colina Farrella. Tomu "propůjčil" hlas Filip Švarc, k němuž již začínám pociťovat lehkou averzi. A zvláště, když ještě nahradil Colinův jemně drsný Irský hlas. Občas jsem měla pocit, že Ed Norton tady vyzníval spíše jako vedlejší postava a nějak mi v jeho projevu chyběla ta energie, kterou dříve míval. Jistě, nejspíš to bylo jeho kladnou postavou, kterou scénáristi nějak (ne) napsali, ale i tak tento můj pocit nehodlal ustoupit. Chvílemi jsem si říkala: "kam se poděl Derek?":) Už mě opravdu začínají rozčilovat ty filmy, u nichž řeknu, byl dobrý, skvěle natočený, zahraný, silný příběh, ... ALE. To "ale" už mě pěkně štve:) ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sát z cecíku policejní prohnilosti, loajálně to přehlížet nebo si hrát na Serpica? Dilemata umocněná rodinnými vazbami spějí v rutinním O´Connorově módu k očekávanému vyvrcholení. Není tam nic navíc, kamera na gumových šňůrkách ruší a nebýt scény, kdy chce Farrell přežehlit plínky přímo na kojenci, dalo by se o Hrdosti a slávě říct, že je emočně zpustlá. Na téma lesk a bída policejní morálky je natočena spousta lepších filmů.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Podľa všetkého si film veľkú česť vo svete nezíska, no sláva mu odo mňa právom patrí. Joe Carnahan vytiahol z vrecka ďalší scenár, ktorý sa u mňa ujal. Film o korupcii v radoch americkej polície. Ja som si pred filmom povedal: ďalší? Keď som však videl Carnahanove meno v úvodných titulkoch, preskočila iskra a už počas úvodných z nej vzbĺkol oheň, ktorý horel až do konca, len miestami to mierne tlelo. Joe tentokrát konečne zahral poriadne tvrdo na emočnú stránku filmu, na čo bolo však treba slušných hercov, a nimi (perfektne hrajúci) Norton, Farrell, Emmerich a Voight bezpochyby sú. K tomu veľmi zodpovedne vyberaná kvalitná hudba, štýlová kamera a filtre. Žiadne zvraty, ktoré vám dajú facku sa nekonajú, tu ide o čistú a hlavne hustú kriminálku so zameraním na mravné hodnoty. 85%. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Thriller s dobrou atmosférou a zajímavou krimi zápletkou. Řada známých hereckých tváří dodává snímku šmrnc a zejména duo Farrell a Norton potvrzuje, že jsou herci patřičného formátu. Jon Voight je tu rovněž vynikající. Některé scény rozhodně stojí za pozornost, např. dítě, Farrell a žehlička; Farrellova poslední scéna ve filmu; aj. Verdikt: 4*. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Příběh se zakládá na pravdě. Bratrům O'Connorům ho odvyprávěl bývalý policista Robert Hopes. (Olík)
  • V roce 2001 se uvažovalo o obsazení Marka Wahlberga a Hugha Jackmana do hlavních rolí. Natáčet se mělo už začátkem února v roce 2002. Po teroristickém útoku z 11. 9. 2001 na New York bylo oslavováno hrdinství městské police a bylo nevhodné (a také nemožné) točit kriminální drama o korupci v řadách policie. Projekt byl na dlouhou dobu odložen. (FilmFan24)

Související novinky

Tvůrce Warriora si brousí katanu

Tvůrce Warriora si brousí katanu

13.05.2012

Gavin O'Connor ve skutečnosti přesvědčil už kriminálkou Hrdost a sláva, ale opravdu hrdý a slavný se stal až díky Warriorovi, „nejlepšímu filmu roku 2011, který nebyl nominován na Oscara“. Své… (více)

Reklama

Reklama