Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kyle LeBlanc přijal nabídku práce v Rusku, kam se odstěhoval i se svou ženou Grey. Oba už se těší na návrat domů. Jenže záhy kdosi zabije Grey. Kyle doma vraha ještě zastihne, začne ho pronásledovat a pomůže policii ho dopadnout. Soud však shledá vraha nevinným pro nedostatek důkazů a taky proto, že policie pochybila. Vrah se po rozsudku Kyleovi vysmívá, což Kyle neunese a zabije ho. Dostává se tak do ruského vězení, kde vládne korupce... Kyle se hned první den popere s jiným vězněm, který je šéfem jednoho z vězeňských gangů. Kyle je na několik dní zavřen na samotku, která každého vězně dohání k šílenství. Když ho konečně odvedou ze samotky, dají ho na celu k vězni 451, který s nikým nemluví a k němuž dávají ty vězně, kterých se chtějí zbavit. Kyle se na dvorku seznámí s mladým Američanem Billym, který se dostal do vězení nevinně, a jelikož je mladý, tak ho dozorci dávají k vězňům, kteří si zaplatí a chtějí se sexuálně uspokojit. Billy se však odmítá podrobovat, a tak ho vždy zbijí. Na dvorku se k nim přidá ještě vězeň na vozíku Malakai, který jim vysvětluje pravidla vězení včetně bojů, které organizuje velitel věznice, generál Hrusckov. Kyle se dostane na samotku ještě několikrát, ale začne posilovat a začne hrát podle vězeňských pravidel. Zapojí se i do bojů vězně proti vězni. Spoluvězeň 451 ale řekne Kylovi, že prohrál sám se sebou, když bojuje, a Kyle se nad sebou zamyslí... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (291)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Myslíš, že jsi vítěz, ale když musíš hrát jejich hru, jsi poražený !! Ztratil jsi sám sebe !!" Jak vykrást věznici v Shawshanku a navrch ještě několik dalších notoricky známých filmů z vězeňského prostředí přes Zelenou míli až po Staloneho Kriminál ?? Teď už to vím, a ačkoliv se v konečném účtování nejedná o vůbec špatný film, jistě je to béčko jako kráva, to zase jo, jen by možná neškodilo vyhnout se těm rádoby intelektuálním žvástům, nesmírně hlubokému filosofickému rozjímaní nad pomstou a všem těm otřesným flashbackům, zůstat u ryzí pokleslé, leč zábavné, žánrovky, do které se belgický baletní mistr prostě nejlépe hodí !! Ostatně Van Dammovi tentokrát není opravdu nic moc co vytknout, patří totiž k tomu nejlepšímu, co Peklo nabízí, spolu s velmi dobrou režií Ringa Lama, ti dva totiž zachraňují, co se dá, scénář děravý jako řešeto se všemi těmi stupiditami, minimálně ten černej vězeň číslo 451 v podání obrovitého Lawrence Taylora a otázka, jak se ocitl v ruským kriminále, aspiruje na filmovou píčovinu století, a ne záměrně vtipná klišé i Van Dammova vizáž Ježíše Krista mi totiž působily neskutečná psychická muka !! Potěší i fakt, že Jean-Claude jako Kyle LeBlanc tu rozhodně není nesmrtelná mlátička, ale dostane i pěkně přes držku, stejně jako dost vydařený soundtrack Alexandera Bubenheima !! ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Netradiční vandammovka, JCVD už tu tolik nevsází na svoji legendární otočku ve vzduchu, ale s dalšíma trestancema si to tu dává pěkně na pěsti. Film jsem viděl těsně po Warriorovi (s Tomem Hardym) a některé bojové scény tu byly velmi podobné, hlavně co se stylů týče, jinak řečeno- tenhle film jsem si dobře načasoval a tak na mě zacílil, jak rána sloupem do Van Dammových koulí :) Nejvíc se mi na In Hell líbila ona temná a stísněná atmosféra, ze který !SPOILER! není zdánlivě úniku. Inu, jenom zdánlivě... :) ()

Reklama

zipper111 

všechny recenze uživatele

No tak já nevim, Van Damme není nic moc herec, ale tady docela ušel, dokonce mi ani nepřipadal neporazitelněChuck Norris :) , dostal taky párkrát po hubě..No ale konec happy end jako prase, nic nečekaného...já nevim, ale už začínám bejt pěkně znechucenej, co se točí za plívy, pokud to tak půjde dál tak teda nic moc. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Když nevezmu duševní klystýr své duše JCVD je tohle nejlepší Van Damme minulého desetiletí. Rozumnějte nejedná se o žádné veledílo. O produkcích na americkém území si může nejznámější Belgičan tak leda nechat zdát. Tady jsme se přesunuli i se štábem do Rumunska nebo Bulharska. Máme zde odsouzeného Američana, který se dostává do nejhroznější ruské věznice a musí se o sebe naučit nějakým způsobem postarat. Zpočátku mu chybí životní síla, což je pochopitelné po ztrátě milované manželky. Ve vězení se konají zápasy a co by to bylo za dozorce, aby si Van Damma neproklepli a nezajistili mu místo v levém rohu vězeňského dvorečku. Co by to bylo za vězeňský snímek, aby se také Van Damme nepokusil o útěk. Pravdou je že závěrečné minuty zachraňují dojem jak se jen dá a výsledkem je 60% PS: Známe herce zde opravdu nehledejte. ()

5150 

všechny recenze uživatele

V době natáčení dvaačtyřicetiletý Jean-Claude Van Damme prokázal výbornou fyzickou připravenost a role američana Kylea, který má hodně daleko k nepřemožitelnému superhrdinovi mu absolutně sedla. Navíc velmi kvalitní příběh, akční sekvence a vůbec, PEKLO řadím k tomu nejlepšímu, co kdy Jean-Claude natočil. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v Bulharsku. (Eldrick)
  • Ve scéně, kdy hlavní hrdina (Jean Claude Van-Damme) odjíždí generálovým autem z věznice, ukazuje ručička tachometru nulovou rychlost. (Terva)
  • Po filmech Maximální riziko (1996) a Replikant (2001) se jedná o třetí spolupráci mezi režisérem Ringo Lamem a hercem Jean-Claude Van Dammem (kedl)

Reklama

Reklama