Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šedesátník Harry Sanborn je bohatý hudební vydavatel, který si nepřipouští přibývající léta a přes pokročilý věk udržuje milostné vztahy pouze s mladými ženami. Jeho posledním "úlovkem" je energická Marin, se kterou si vyrazí na víkend do luxusního venkovského domu, patřícího její matce Erice Barryové, úspěšné autorce divadelních her. Než se však dvojice stačí zabydlet, objeví se Erica se svou sestrou Zoe a přistihne polonahého Harryho u otevřené lednice. Přestože se trapná situace brzy vysvětlí, Erica se nedokáže smířit s tím, že její dcera má milostné pletky s protivným, sebestředným třiašedesátiletým seladonem. Téhož večera se však situace zvrtne, když Harry během milostných hrátek zkolabuje. Podle lékaře však není schopen dlouhé cesty a musí zůstat v Eričině domě. Naštěstí se v domě častěji, než je nutné, objevuje doktor Julian Mercer, který je obdivovatelem Ericy a její tvorby. Přes vzájemné antipatie a řadu trapasů se Harry s Ericou začnou pomalu sbližovat. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (471)

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Tohle je jedna z přepychových ukázek toho, proč mám mnohem radši ženy před kamerou, než za ní. Totální rozbředlost, která negraduje, ale jenom se motá od jedné zdi (životní realita lidí na prahu důchodu) ke druhé (romantická klišé, Jackova fyzická komika), všechny její hvězdy hrají „na autopilota“ a rozhodně by potřebovala řádně prostříhat (když už ne přepsat). Vždycky jsem si myslel, že dramaturga si vymysleli komunisti, aby za ně prudil filmové tvůrce, ale na Meyersovou bych poslal hned tři. ()

Aidan 

všechny recenze uživatele

Jack Nicholson je celkem zábavný. Toliko ke kladům filmu. Sexuální problémy bohatých, krásných a promiskuitních Američanů mě jinak nechávají naprosto chladným. Čtenářky Cosmopolitanu a čtenáři časopisu Quo nechť si přidají hvězdiček co srdce ráčí, na mě však ze snímku dýchá především prázdnota světa jeho hlavních protagonistů, světa lidí úspěšných a sytých a nemajících co řešit než to, zda kopulovat a s kým kopulovat, když je vám víc než šedesát. Kam kráčíš Západe? (Omlouvám se; jsem zapšklá, upjatá konzerva.) ()

Reklama

Anthony 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal velice slibně. Základní situace byla příjemně rozehraná, komické scénky bravurně vypointované ("právě se procházím po domě!!!"), herci výborní. Jenže v okamžiku, kdy je vlastně základní téma (najdou k sobě cestu?) ukončeno, film pokračuje dál a dál. Nyní se objevuje téma nové (zůstanou spolu?) a to už je převyprávěno celkem nenápaditě, film se vleče, humorných scének ubývá. Zakončení mi pak přišlo vůbec nějaké podivné. Kdyby se film v druhé polovině více sestříhal, mohlo být hodnocení vyšší. Rozhodně je třeba pochválit Nicholsona, Reevese a Keatonovou (ten hysterický pláč bych jí odpustil, vzhledem k tomu, že ta scéna nebyla myšlena zcela vážně, proto to přehrávání.) ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Komedie spíše možná pro starší, ale nuda úplná to pro mě (teenagera) taky nebyla. Popravdě Jack Nicholson mi tady přišel víc na chuť než Diane Keaton (jsem asi jediný). Trochu mě překvapilo, jak málo prostoru dostala Frances McDormand a hlavně pak Keanu Reeves. Jinak ale film se vleče podle osvědčených pravidel, takže divák přesně ví, jak to dopadne a mohlo to být více okořeněné humorem, neboť zase na druhou stranu koukat na důchodce v županu, jak si píšou na notebooku, souloží nebo se prochází po pláži není tak zábavné, ale jak říkám, spíše pro starší. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Teda ta ženská je vážně cvok. Doktore, pořád nosí roláky, i když je léto......Romantická komédia, v ktorej sú veľmi dôležití herci a hlavná dvojka je tak šarmantná a charizmatická, že si na ich mieste nedokážem nikoho iného predstaviť. Film je priamo šitý na mieru Jackovi Nicholsonovi a Diane Keatonovej, ktorá sa v hlavnej úlohe objavila po niekoľkých dlhých rokoch. Za svoj živočíšny výkon byla nominována na Oscara. Dobre napísané a zahraté. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (18)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 124,7 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 265,3 mil. (NIRO)
  • Studio 20th Century Fox film odmítlo s tím, že hlavní dvojice je příliš stará. (jezurka42)

Reklama

Reklama