Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šedesátník Harry Sanborn je bohatý hudební vydavatel, který si nepřipouští přibývající léta a přes pokročilý věk udržuje milostné vztahy pouze s mladými ženami. Jeho posledním "úlovkem" je energická Marin, se kterou si vyrazí na víkend do luxusního venkovského domu, patřícího její matce Erice Barryové, úspěšné autorce divadelních her. Než se však dvojice stačí zabydlet, objeví se Erica se svou sestrou Zoe a přistihne polonahého Harryho u otevřené lednice. Přestože se trapná situace brzy vysvětlí, Erica se nedokáže smířit s tím, že její dcera má milostné pletky s protivným, sebestředným třiašedesátiletým seladonem. Téhož večera se však situace zvrtne, když Harry během milostných hrátek zkolabuje. Podle lékaře však není schopen dlouhé cesty a musí zůstat v Eričině domě. Naštěstí se v domě častěji, než je nutné, objevuje doktor Julian Mercer, který je obdivovatelem Ericy a její tvorby. Přes vzájemné antipatie a řadu trapasů se Harry s Ericou začnou pomalu sbližovat. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (471)

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Střední pasáž filmu s milostným vzplanutím Nicholsona a Keatonové je výtečná, vtipná i tragikomická zároveň ("A co ochrana? Menopauza!"). Oba protagonisté hrají nejen své postavy, ale odkazují také k vlastní herecké historii. Nicholson je zestárlou karikaturou svých démonických milovníků plných nespoutaného libidozního elánu (viz Čarodějky z Eastwicku či Joker z Burtonova Batmana), Keatonová se zase v kritických chvílích dožaduje svého psychiatra – stejně jako Annie Hall. Jinak trpí Lepší pozdě nežli později (zabít tvůrce českého distribučního titulu!) stejným neduhem jako Po čem ženy touží – kromě výrazných scén je ve filmu velké množství balastu, celá závěrečná část je například trapná, dokonale předvídatelná a nekonečně nudná. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal velice slibně. Základní situace byla příjemně rozehraná, komické scénky bravurně vypointované ("právě se procházím po domě!!!"), herci výborní. Jenže v okamžiku, kdy je vlastně základní téma (najdou k sobě cestu?) ukončeno, film pokračuje dál a dál. Nyní se objevuje téma nové (zůstanou spolu?) a to už je převyprávěno celkem nenápaditě, film se vleče, humorných scének ubývá. Zakončení mi pak přišlo vůbec nějaké podivné. Kdyby se film v druhé polovině více sestříhal, mohlo být hodnocení vyšší. Rozhodně je třeba pochválit Nicholsona, Reevese a Keatonovou (ten hysterický pláč bych jí odpustil, vzhledem k tomu, že ta scéna nebyla myšlena zcela vážně, proto to přehrávání.) ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Snímek programově staví na přítomnosti dvou velkých hereckých jmen americké kinematografie. Což o to, Nicholson ještě pořád dokáže rozdávat charisma a Diane Keaton předvádí, že se dá stárnout s vkusem, bez přemrštěných zásahů plastických chirurgů a přitom má stále jiskru a šarm. Potíž je v tom, že sami přece jen film neutáhnou a potřebovali by scénář předepisující kvalitní dialogy a chytrý dobře cílený humor. Skutečně vtipných scén je pomálu a svůj potenciál vyčerpají poměrně záhy, nejdéle v polovině snímku. Korunu všemu nasazuje ten nejbanálnější happyend v duchu klasického Hollywoodu. Celkový dojem: 45 %. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Teda ta ženská je vážně cvok. Doktore, pořád nosí roláky, i když je léto......Romantická komédia, v ktorej sú veľmi dôležití herci a hlavná dvojka je tak šarmantná a charizmatická, že si na ich mieste nedokážem nikoho iného predstaviť. Film je priamo šitý na mieru Jackovi Nicholsonovi a Diane Keatonovej, ktorá sa v hlavnej úlohe objavila po niekoľkých dlhých rokoch. Za svoj živočíšny výkon byla nominována na Oscara. Dobre napísané a zahraté. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jack Nicholson má hip-hopový label (nenávidím hip-hop proto mi to příjde tak nesmyslné, ale je to dále pro průběh filmu vcelku důležité...budiž) dále Keenu Reeves hraje nepředstavitelně vlézavého doktora a ta role se k němu vůbec nehodí (chvilkama jsem z něj měl i dokonce strach) a možná bych našel ještě pár dalších záporů z mé strany, ale celkově vzato se mi to jeví jako příjemně ubíhající sympatická komedie, která si nezaslouží nižší hodnocení. Možná by k dokonalosti stačila trochu kratší stopáž. Toť vše. --- Říkal že odjede jen co se rozední – On nemá na autě světla? ()

Galerie (67)

Zajímavosti (18)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 124,7 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 265,3 mil. (NIRO)
  • Původně byla ve filmu scéna, ve které Harry (Jack Nicholson) zpívá pro Ericu (Diane Keaton) v karaoke baru píseň „La Vie En Rose“. Do snímku se nakonec nedostala, ale píseň v Nicholsonově podání můžeme slyšet při závěrečných titulcích. (jezurka42)

Reklama

Reklama