Reklama

Reklama

Smoke

  • Německo Smoke - Raucher unter sich (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Auggie Wren je poetický majitel brooklynského obchodu s doutníky, místa, které je považováno za ostrůvek lidského porozumění, oázu klidu i záchytný bod, k němuž se upínají věrní zákazníci. Jedním z nich je i Paul Benjamin, spisovatel a zlomený muž, jehož těhotná manželka byla kousek od trafiky zastřelena. Když Paulovi jednoho dne zachrání život mladý černoch jménem Rašíd, mezi spisovatelem a jeho zachráncem se zrodí přátelství a společně začnou pátrat po Rašídově dávno ztraceném otci. Auggie je překvapený, když se v obchodě nečekaně objeví jeho bývalá přítelkyně Ruby, která mu oznámí, že by její těhotná, drogově závislá dcera Felicity klidně mohla být jeho - a zoufale potřebuje pomoc. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (245)

Philippa 

všechny recenze uživatele

Bylo to přesně tak jak jste tu slibovali. Film mě pomalu ukolébal do sladké blaženosti, zastřené lehce šedivým oparem. Dýchla na mě pohoda v "hořkosladkém" příběhu ,kde nechyběl humor a nechyběl smutek. Dýchl na mě život sám. Smoke mě přesvědčil ,že není dobré pořád někam spěchat ,protože pak nic nepochopíte. Takže nikam nespěchám ,ale už je pozdě a ráno musim do práce..... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Kvůli tomu konci přemýšlím, jestli nakonec těch 5* nedám. A myslím, že asi jo. Velmi mile mě ten film překvapil, je neskutečně příjemný a i když se v něm neodehrává žádný větší děj, i tak ani moc nenudí a rozhodně zaujme. Vlastně je to povídkový film, co se věnuje hlavně pěti nejvýraznějším postavám a jejich životu. A všechno to, co se zde stane, je fakt jak ze života. Hlavně ten film ale má neskutečně příjemnou atmosféru, díky které se mi ten film nakonec tak líbil. Dokonce tu je i pár silnějších scén (u mě osobně vede každodenní focení trafiky a pak ta úplně závěrečná, ve které Auggie vysvětluje, jak se dostal k focení). Jo, velmi mile mě to překvapilo a moc se mi to líbilo. Místy to je teda trošku utahané, ale to je jen malá výtka. Nakonec těch slabších 5* fakt dám. EDIT: Tak nakonec to měním ze slabých 5* na čistých 5*. Fakt je to skvělý film. ()

Reklama

dezorz 

všechny recenze uživatele

Projekt 100 takmer pred 10rokmi priniesol k nam tento pokludny indie film, ktory sa svojou sikonvou lahkou hrou tak velmi odlisoval od bezneho kostrebateho nezavisleho americkeho filmu. Zeby to bolo kvoli Wayne Wangovi, akasi predzvest dnesnej invazie azijskych romantickych komedii? Alebo skor, ako ukazuje neskorsia, nie tak podarena tvorba Wayne Wanga, kvoli vynikajucemu scenaru Paul Austera, vtedy este malonameho, dnes jedneho z najdolezitejsich americkych spisovatelov? ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) You're innocent when you dream. Tenhle film obdivuji zejména z dramaturgického hlediska. Také jsem zpozorovala, že když byla při promítání závěrečné vánoční povídky místnost naplněna asi dvěma desítkami Američanů, dvěma Češkami a jedním stařičkým pánem ze Skotska, tak pouze dvě Češky a pán ze Skotska plakali jako želvy. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Malý velký příjemný film. Hezky načrtnuté postavy se skrze tabákový dým derou krátkým úsekem, kdy se jejich životy protnou, navzájem ovlivní a znovu vyplují do vod životního stereotypu. Nebo ne? Rodiny a vztahy se rozpadají a znovu nalézají, chudí zůstávají chudými, ve zlých časech se nalézá vnitřní dobro a mladíci studují vlastní identitu, putujíc po boku hořkosti starších. Stejně má vše ve svých rukách osud, řádka několika náhod a nehod. V každodenní rutině je prostě třeba hledat si malé radosti a zachovat si vlastnost konat dobré skutky, aby ten mizernej život za něco stál. A je třeba to dělat se stejnou lehkostí, jako si Auggie každé ráno před svou trafikou fotí ulici. Krásně napsané a s citem pro detail natočené. Pokud možno, pusťte si Smoke v pošmourné odpoledne, kdy nálada bude mrzutá a dům prázdný. A klidně si zapalte. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (17)

  • V závěru filmu zazní píseň „Innocent When You Dream“, kterou složil Tom Waits. (sator)
  • Natáčení probíhalo v New Yorku v USA, v lokalitách Phillipstown, Garrison, Peekskill, Brooklyn Promenade, Park Slope a Westchester County. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno