Reklama

Reklama

Seminář

  • Švédsko Konferensen (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nesourodá parta úředníků vyrazí na zdánlivě nevinný teambuilding, který jim ale trochu pokazí vzájemné neshody. A taky krvežíznivý zabiják. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

maddy 

všechny recenze uživatele

Ja ten švédsky humor fakt zbožňujem! The Conference je tohtoročné hororové prekvapenie, aj keď sa primárne o horor nejedná, ale o čistokrvnú hororovú komédiu, ktorá ma prekvapivo bavila viac v tej prvej humornej hodine, ktorá predstavuje jeden toxický teambuilding, aj s ukážkovými korporátnymi toxickými vzťahmi spolupracovníkov. Švédi jednoducho vedia ako ich humor správne podať a tak sa tu nijako netlačí na pílu, ale celý vtip vlastne vyplýva z maximálne stereotypného zobrazenia určitých typov ľudí/zamestnancov a ich následných trefných komentárov a musím povedať, že som sa bavil náramne. V tej hororovej/vraždiacej časti prevažne v posledných štyridsiatich minútach je The Conference štandardným slasherom, kde by som uvítal odvážnejšiu alebo o dosť uletenejšiu story, ktorá by sa do podobného filmu hodila, no vo výsledku ponúka len štandardnú slasher naháňačku a absolútne otrepaný motív hlavného zabijáka bez štipky invencie. Trocha škoda, pretože popracovať na tom, mohol z toho vznikúť nový kultový snímok v štýle Dead Snow. V tomto podaní však stále pomerne zábavná hororová komédia, ktorých sa dnes už točí pramálo. Navyše takto profesionálne s fakt prvotriednou kamerou a vyslovene nápaditým strihom jednotlivých scén (prelínanie medzi občasnými vraždami a situáciami na team buildingu). PS: a kedy naposledy som videl horor, kde by neumierali -násťroční, ale dospelé postavy všetkých vekových kategórii si už ani nespomeniem, takže palec hore aj zato! CELKOVO: 7/10 ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Docela zábavná švédská komedie s ne moc líbivými, ale v zápletce dostatečně funkčními postavami. A s mordy, které - vzhledem k tomu že film nemá ani špetku hororové atmosféry - překvapí neúměrnou brutalitou. Chválím přístup, že film první masakry vedlejších postav neukazuje a dynamicky je prostříhává do veselých okamžiků party hlavních postav. Jejich likvidaci pak ukazuje detailněji, což vytváří alespoň nějaký koncept “slasher gradace”. A úplně poslední mord je vysloveně lahůdka. Za něj pevná třetí hvězda. ()

Reklama

pavcas 

všechny recenze uživatele

Parta obyčejných, životem znavených spolupracovníků vyrazí do chatové osady v lese na team building. What could go wrong, říkáte si. Společné aktivity, jeden machírek, jeden vlezdoprdel, šilená vrchní aktiviska, prudící dědek, věčně hulící ala učitelka, labilní rebelka, brejlatej sympaťák, bábuška a jedna ségra Nšoči, prostě squadra a k tomu chlápek v masce, připravenej vraždit a výjimečně k tomu má i důvod. Je to trapný, je to krvák, ale je to taky vtipný a vlastně mně to dost bavilo. Překvapivě. ()

qxkamo 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to krvák, toto sadlo ideálne vďaka zasadeniu do lesného prostredia a postavám, ktoré boli tak hlúpo divné, že boli až chutné. Update: Hneď po napísaní recenzie som si prečítal recenziu od LIVINGDEAD, ktorá to presne vystihuje:  "A jet s takovými lidmi, jako byli ve filmu, tak bych je pozabíjel sám.." ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vidím, že i ve Švédsku se najdou epesně buranské typy a že si Švédové ze svého buranství dokážou dělat jízlivou švandu. A k mému potěšení tvůrci postupně i přitlačili na všelijakých roztomilých brutalitkách. Já osobně bych ovšem ty teambuildingové kašpary nechal nemilosrdně pomordovat všechny a ušetřil bych jen tu hezkou blondsku, polomrtvou a pološílenou, aby o tom mohla vyprávět. No ale i tenhle závěr se mi nakonec jakž takž zamlouval. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno