Reklama

Reklama

Seminář

  • Švédsko Konferensen (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nesourodá parta úředníků vyrazí na zdánlivě nevinný teambuilding, který jim ale trochu pokazí vzájemné neshody. A taky krvežíznivý zabiják. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

cariada 

všechny recenze uživatele

Takové filmy mám rád kde nic nečekám a dostanu dobrou zábavu. Švédský horory moc často k vidění nejsou. Začátek nic moc, ale pak se to rozjede v pěkný slasher. Vraždy jsou nápaditý občas s nějakým tím humorem. Tady se mě líbí jak na to jde vrah chytře nejdříve to odnese personál hotelu a až pak hosté, na které je to permanentně zaměřené. Za mě opravdu palec nahoru. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Konferencia je celkom originálny švédsky slasher, v ktorom nás scenáristi postupne pripravovali na zábavný masaker. Hororovejšie než samotné vraždenie však bolo sledovať toxický teambuilding firmy. Ten môže niektorých divákov nudiť, no mňa osobne vtiahol do deja, o čo viac som si užil akčnú časť filmu. Plusový bod dávam aj za kreatívne prestrihy medzi tímovými hrami a vraždením. ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Na Netflix veľmi príjemné prekvapenie. Teambuilding developerskej firmy (nie práve najideálnejšie vzťahy medzi kolegami) s podozrivými okolnosťami a zmluvami ohľadom výstavby projektu obchodného centra naruší maskovaný zabijak, ktorý vraždí účastníkov hlava nehlava. Vďaka Švédsku to má typickú škandinávsku drsnosť a nekompromisnosť (vrah sa s nikým nemazná) a po dlhom čase ma subjektívne potešilo vidieť v podobnom type filmu i reálnych ľudí všetkých vekových kategórií s bežným vzhľadom a nie len priblblých teenagerov. Samotné vraždy sú dostatočne kreatívne, krvavé, využíva sa pri nich dostatok rozličných a netradičných nástrojov a sú schopne natočené. Vrahova maska ala Maťko a Kubko je cool, nelogickosť správania nebije až tak do očí, dej jednoduchý, herci svoje party odohrali obstojne a hlavný slizoun dostane nakoniec čo si zaslúži. Seminár je v podstate "len" zručne natočený hororovo komediálny slasher, mne však osobne sadol na výplach hlavy až nadštandardne dobre. Silné 4*.80% ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl na teambuildingu a koukám, že o nic nepřicházím, vypadá to jak organizovaný zábavy na rekreacích ROH. V dnešní době už je těžký vymyslet originální sérii vražd, ale tohle se docela povedlo, i když to jede podle neoriginálního schématu nesourodé skupiny lidí odříznuté od světa a tajemnýho mešuge zabijáka. Slušná kamera a místy naprosto skvěle sestříhaný. ()

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Seminář je pohodový, satirický slasher horůrek ze Švédska, který rozhodně nepřináší nic objevného, ale na nudné odpoledne je to ideální kousek. Casting je tak špatný, až je to snad pozitivum (toxicita ne extrémní úrovni), protože každá jedna postava vás zde dokáže opravdu naštvat, takže jejich mordování má takový zvláštní náboj. Samotné vraždy jsou poměrně vynalézavé, originální a vrah je též dost fajn. Prostředí je také ok, ale filmu chybí větší napětí, atmosféra (ve slasheru prostě nutnost) a nějaké větší poselství, protože zde se to nabízelo. Celkově za mě spokojenost a lepší 3*. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama