Reklama

Reklama

Seminář

  • Švédsko Konferensen (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nesourodá parta úředníků vyrazí na zdánlivě nevinný teambuilding, který jim ale trochu pokazí vzájemné neshody. A taky krvežíznivý zabiják. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Slasher na švédský způsob zabalený v trochu svěžejším hávu, než bývá u tuctových vyvražďovaček zvykem, nicméně nenabízí nic moc novátorského, až na to, že docela funkčně zapojuje humor a jak už tu někdo zmiňoval, pohrává si i s hudbou a střihem k vytváření vtipných záběrů a scén. Takže v tom jeho přidaná hodnota. Není to kdovíjak vtipné, občas jsem tak pochichtla a o humor se tu starají hlavně charakteristické postavy. Překvapí i celkem krvavé vraždy. Toť asi veškeré mé postřehy. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Kedysi som si na podobných hororoch ulietal a plieskal som im vysoké hodnotenia, ale tentokrát sa mi tvorcovia netrafili do vkusu. Je pravda, že snaha o kombináciu humoru a krvi im celkom vychádza, ale vôbec mi tu nesadli postavy a vlastne mi už v polovici bolo úplne jedno kto zomrie a kto je vlastne vrah, takže to ako slasher stratilo svoju podstatu. Mrzutá Final Girl tomu príliš nepomohla a nebyť záverečného oskalpovania, za ktoré by sa nemuseli hanbiť ani hoši z Bone Tomahawk, bolo by hodnotenie nižšie. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Svěží a úžasný slasher. Jednoduchá zápletka, která si nehraje na nějakou mystifikaci, nenabízí 40 možností, kdo je vrah, nesnaží se o něco rádoby hlubšího a tvůrci se soustředí na to podstatné kolem. Žádní dementní puberťáci, ale parta obyčejných dospělých lidí hraná perfektním hereckým obsazením které svojí rasovou rozmanitostí neleze nikomu do prdele, ale ukazuje čistou švédskou realitu. Pevná režie, brutální a efektivní vraždy které se neopakují. Hravá práce s kamerou a střihem , která navíc svým černohumorným pojetím vykouzlí nejeden úžasný a atmosférický záběr, ale i několik cukání koutků či rovnou upřímný smích. Filmařská profesionalita, talent a radost z tvůrčí práce na vás cáká celý film, stejně jako potoky krve. Kvalitou na stejné úrovni, jako legendární Fritt vilt. Těch 58% tady je doslovná ubohost, která člověka může leda jen nasrat. Naprostý dementi tady. Pusťte si Vřískot 5, 6, 7 a třeba 18, kreténi 🖕. 85%. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Konferencia je celkom originálny švédsky slasher, v ktorom nás scenáristi postupne pripravovali na zábavný masaker. Hororovejšie než samotné vraždenie však bolo sledovať toxický teambuilding firmy. Ten môže niektorých divákov nudiť, no mňa osobne vtiahol do deja, o čo viac som si užil akčnú časť filmu. Plusový bod dávam aj za kreatívne prestrihy medzi tímovými hrami a vraždením. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Docela zábavná švédská komedie s ne moc líbivými, ale v zápletce dostatečně funkčními postavami. A s mordy, které - vzhledem k tomu že film nemá ani špetku hororové atmosféry - překvapí neúměrnou brutalitou. Chválím přístup, že film první masakry vedlejších postav neukazuje a dynamicky je prostříhává do veselých okamžiků party hlavních postav. Jejich likvidaci pak ukazuje detailněji, což vytváří alespoň nějaký koncept “slasher gradace”. A úplně poslední mord je vysloveně lahůdka. Za něj pevná třetí hvězda. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama