Reklama

Reklama

Orion a tma

  • USA Orion and the Dark
Trailer 2

VOD (1)

Malý kluk s velkou představivostí se statečně postaví svým nočním můrám a s novým kámošem, usměvavým obrem Tmou se vydá na nezapomenutelnou cestu nocí. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (42)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Na první pohled nepříliš hezký a ne moc zajímavý animák se díky chytrému scénáři Charlieho Kaufmana ve své druhé polovině promění v zatraceně originální dílko, které se nebojí řešit vážná témata, nabídne malým divákům i jejich rodičům dost důvodů k přemýšlení a sympaticky si i zafilozofuje. Krom toho je i kaufmanovsky divoký, ale ona změna z nudné rutiny na atraktivní originální podívanou pro celou rodinu přijde bohužel možná trochu pozdě a je lehce uspěchaná. Orion a tma je bezpochyby pozoruhodný film, který chce a dovede říct víc než jiné animáky. Ale občas při tom zakopne. ()

Steven47 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víceméně standardní příběh o tom, jak se vyrovnat se svým strachem. čemuž docela nasvědčuje i úvod, ve kterém jsem se mimochodem viděl víc, než bych předpokládal. Jenže Orion a tma se postupně tematicky naprosto rozpadne a stane se z něj velmi podivný, skoro až filosofický animák, který je ovšem absolutně nesourodý. Sem tam sice nahodí zajímavou myšlenku, ale nějaká jasnější dramatická linka jako by se vytratila. Tvůrci ani nedořeší téma strachu a už se věnují důležitosti tmy, aby pak zničehonic celou situaci vyřešili podivným cestováním v čase. Vážně nevím, co si z tohohle má ať už dospělý nebo dětský divák vzít. Na vyloženě intelektuální podívanou jsou jednotlivé motivy nerozpracované a rozhárané, jako čistě dětský snímek zase novinka nezvládá pořádně předat jakékoliv základní poselství. Nebýt povedeného úvodu a celkem vtipných scén s nočními entitami, které jsou ale jinak prakticky nedůležité, byl by to snad ještě větší propadák. Hodně frustrující zážitek. 4/10 ()

Reklama

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Milá animovaná pohádka o potýkání se s nejrůznějšími dětskými strachy, v níž hraje prim úzkost ze tmy. V dobrodružné cestě, zaměřené zejména na to nejmenší divácké publikum, zjišťujeme proč je tma pro život každého z nás důležitá, jaké další entity v noci ožívají, a jak můžeme naše obavy překonat. Celovečerní prvotina režiséra Seana Charmatze, který se v minulosti podílel na scénářích k animákům Trollové, Jak vycvičit draka 3 či Lego příběh 2, je silně průměrnou a naplno neuspokojí žádnou diváckou skupinu. Pro jednu bude Orion a tma příliš dětinský, pro další příliš sentimentální a pro ty nejmenší lehce drastický (zaražení mozku do hlavy). Neočekávejte žádnou senzaci, prostě průměrný animák na jedno zhlédnutí, který vám v některých scénách připomene trojlístek animovaných snímků V hlavěMalý princOdvážný malý toaster. Za závěrečný několikagenerační přesah se přikláním ke třetí hvězdě. 🙂 (02.02.2024) ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Hezký animovaný film, který se snaží být originální. Svým způsobem jsem si film užil, nicméně si myslím, že se z dané zápletky dalo dostat více. Film má hezkou vizuální stránku, několik moc pěkných nápadů, ale já popravdě lehce bojoval s hlavním hrdinou, který mi přišel trochu nesympatický. Druhá půlka filmu naštěstí nabídne trochu jinou podívanou a objeví se i nějaký přesah, který film posouvá. Orion a tma není špatný animák a pokud ho uvidíte, tak to rozhodně nebude ztráta času. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Libíl se mi začátek, který vykreslil strach úzkostlivého chlapce, nečekané setkání s jeho největší fóbií, jejich postupné sehrávání se, i další postavičky z noční říše. Jenomže, pak se to celé nějak rozdivočelo, začaly se řešit další témata, jakási vzpoura proti Tmě a noci, která však opadla stejně bezmyšlenkovitě, jak vznikla. Motalo se tam toho spoustu a čistý příběh se zakalil zbytečnými zákrutami. SHRNUTÍ: Jak zvládnout fóbii? Skamaraďte se s ní. Bohužel, trochu zmateně. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno