Reklama

Reklama

Dva bezcílní muzikanti, kytarista mexického původu (Cheech Marin) a bělošský bubeník (Tommy Chong), se náhodou potkají a zažijí spolu řadu podivných dobrodružství, včetně toho, že se podílejí na bizarním pašování marihuany. Profesionální huliči Cheech Marin a Tommy Chong se dávají dohromady v komedii Stoupat jak dým, která sleduje tuhle značně sjetou dvojici na okružní cestě po Kalifornii. Ačkoli je jejich cílem sehnat jen trochu trávy, nakonec jsou omylem deportováni do Mexika. Zoufale se odtamtud snaží dostat domů, a proto přistoupí na nabídku, že převezou přes hranice káru plnou marihuany. Podaří se jim to ale stihnout dřív, než všechno vyhulí? Po cestě navíc naberou dvě stopařky a jakousi šťastnou náhodou se jim vždy podaří setřást poldy, kteří jsou jim - zcela nepovšimnuti - celou tu dobu v patách. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Tak se mi konečně podařilo sehnat první kousek od téhle neskutečně vymaštěné dvojice a ono je to dokonce velmi zábavné. Vezměte třeba Zahulíme, uvidíme. Pošlete to časem o dvacet let zpátky a víte tak zhruba o čem je tohle dílo. Za střízliva za tři, v jiném stavu někde na kalbě s kamarády bych asi hvězdičku přidal. :-) ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Najlepšia "huličská" komédia akú som kedy videl. Respektíve, jediná, ktorá mi neprišla trápna a išlo takmer výhradne iba o trávu. Drogové srandy ako Fear and Loathing in Las Vegas (1998) samozrejme nerátam. Bolo to naozaj vtipné, nápadité ale vo svojej podstate jednoduché a myslím si, že aj diváci ktorí nenávidia marihuanu sa minimálne pousmejú nad neuveriteľnými smoliarskymi situáciami, ktoré sa, vďaka inhalovaniu tejto zázračnej rastliny, prihodia týmto dvom hlavným postavám. Dvojica Cheech & Chong mi bola doteraz prakticky neznáma. Poznal som ich z jednej epizódy Simpsonovcov kde sa Homer snažil týchto dvoch, vtedy, pohádaných kamarátov dať opäť dokopy. Nejako ma vtedy nezaujali. Ale toto!!! To strieda jeden vtipný moment za druhým. Hneď keď sa na začiatku títo dvaja skrachovalci stretnú (Chong stopoval na ceste so sadou perkusií), vyfajčia neskutočne veľkého jointa. Chong, herec ktorý v tejto snímke takmer nič nezahral on bol proste celí čas zdrogovaný nad svoje limity, vytiahne pekne macatého jointa. Cheech to bez strachu vyfajčí zo slovami, že on už hulí od detstva, vyskúšal všelijaké druhy a odrody, jeho nič nepoloží. Keď sa však uvedomia ich auto stojí mimo cesty. Cheech začne mať paranoju a strach a tak mu Chong chce podať prášky na upokojenie, omylom si to zmýli z LSD a potom sa ospravedlní z úsmevom na perách, že ešte nikdy nikoho nevidel zjesť toľko kyseliny na raz. V tom sa u nich zastaví polícia a tak Chong rýchlo doje zostatkovú kyselinu. Vykecať sa v tomto stave, na prekvapenie, nedokážu takže skončia vo vezení. Snímka je plná takýchto momentov. Ako som písal, jednoduché ale úderné. Za zmienku rozhodne stojí aj chytľavá hudba, ktorá je plná skvelých originálnych skladieb.. Feťácke reggae, funk psychedelický rock. Máloktorý soundtrack si pustím samotne ako hudobné dielo. Ale tento medzi ne patrí. Podstata snímky je tá, že Títo dvaja nešťastníci si založia rockovú kapelu. Ale miesto cvičenia majú stáe problém si zaobstarať dostatočné množstvo trávy. V nahulenom stave sa rozhodnú, že zabojujú v súboji kapiel. Zabudli však na jednu podstatnú vec. Nemajú nacvičenú ani jedinú skladbu. Tak zfeťený, čakajúci v rade pred vystúpením skladajú, ako v groteske Keď na nich dôjde rad, opäť sú mimo a Chong si chudák nedokáže sadnúť za bicie aby ich nerozhádzal. Ale nakoniec a im to podarí, zahrajú skvelú skladbu. Primitívnym komédiám sa zvyčajne vyhýbam, ale niečo takéto prefajčene primitívne mi na moje prekvapenie sadlo parádne. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Konečne viem, kde bral Kevin Smith inšpiráciu. Ako to povedal Ethan Suplee v Chasing Amy: "Bluntman a Chronic vznikli skrížením Billa a Teda s Cheechom a Chongom!" A Jay a Tichý Bob asi tiež... Na ochutnávku ústredný song: http://www.youtube.com/watch?v=RUWD-FflZPI A súhlasím; zábavnosť tejto komédie je priamo úmerná množstvu požitej marihuany. Ja som sa bavil skvele. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nevím jistě, jak by na mě film působil ve stadiu nejvyšší zhulenosti, ale troufám si tvrdit, že úplně stejně - tedy nikterak slavně. Pár úsměvných scének se ve filmu jistě najde, ale není příliš o co stát. V koncích 70. let asi ano, ale dnes už na filmu není vůbec nic zvláštního a vůbec nic šokujícího. Taková příjemná huličská jízda let hipízáckých. Lepší 1*. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Dá se to sledovat i bez jakýchkoliv podpůrných látek (a dokonce i bez předchozí zkušenosti s nimi) a stále to může být sranda na 4*. Já se alespoň bavila královsky. Tommy Chong je pro mě ode dneška synonymum zhulence. Viděla jsem ho prvně tedy v That 70's show, ale po dnešku aspoň vím, kde nabral ten talent na "man" and "dude" a vůbec svou vizáž. No a Cheech Marin mu dělal perfektního parťáka. Jinak ach ten paradox, že si pořád stěžovali, kde vezmou hulení, když jeli v autě vyrobeném z trávy. "Pozor všem jednotkám. Měníme kód 3 - přímé sledování na kód 347 - úplná ztráta objektu kvůli totální neschopnosti." ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Skoro celý film je natočen v Los Angeles, jen některé scény jsou točeny přímo v Mexiku. (Terva)
  • Ellen Barkin v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)
  • Film byl zakázán kontrolní institucí pro publikaci v Jižní Africe kvůli strachu z toho, "že by film mohl podpořit vnímání mladistvých směrem ke kouření marihuany". (7ynek)

Reklama

Reklama