Reklama

Reklama

Dva bezcílní muzikanti, kytarista mexického původu (Cheech Marin) a bělošský bubeník (Tommy Chong), se náhodou potkají a zažijí spolu řadu podivných dobrodružství, včetně toho, že se podílejí na bizarním pašování marihuany. Profesionální huliči Cheech Marin a Tommy Chong se dávají dohromady v komedii Stoupat jak dým, která sleduje tuhle značně sjetou dvojici na okružní cestě po Kalifornii. Ačkoli je jejich cílem sehnat jen trochu trávy, nakonec jsou omylem deportováni do Mexika. Zoufale se odtamtud snaží dostat domů, a proto přistoupí na nabídku, že převezou přes hranice káru plnou marihuany. Podaří se jim to ale stihnout dřív, než všechno vyhulí? Po cestě navíc naberou dvě stopařky a jakousi šťastnou náhodou se jim vždy podaří setřást poldy, kteří jsou jim - zcela nepovšimnuti - celou tu dobu v patách. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Historický milník nielen v odpaľovaní zodpovedne stočených "Mary Jane" šulcov, ale aj neobyčajná matéria opisujúca stavy pod vplyvom THC na ploche hraného filmu. Obsahuje všetko, čo si táto téza vyžaduje-dvoch spráskaných kamarátov/huličov ktorým šťastena praje v každom prípade (bubeník Anthony Stoner stretávajúci gytaristu Pedra De Pacasa), cestu odniekiaľ niekam spojenú s "tučnými" opletačkami (výletík z Mexika do L.A. a jeho náležitá výplň-dymová clona, mníšky, "Pot mobil", "Bee Gees", koncert, etc.) a samozrejme postoj neposlušných "slackerov" doplňujúci ich recesijnú ignoranciu spol. konvencií (bohovský/é výsmech/zhulenie policajta, verejné inhalovanie/neskrývanie makaku, ľahostajné/ý vymanenie/únik z tradičných rodinných hodnôt za účelom žiť odlišne, spontánne, slobodne). Vtedajšími inzerentami odmietaný recept na "výrobu trhaviny" je v súčasnosti použitý/modulovaný v mnohých podarených ("Pineapple Express", "Harold & Kumar Go to White Castle"), nepodarených ("How High", "Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay") a trápnych ("Dude, Where's My Car?", "Half Baked" ) napodobeninách. Žiadna z nich však nemá v sebe ten ranný-neprekonateľne okúzľujúci štýl. "Up in smoke, man"… ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Dva zhulenci v autě z trávy, to je celkem ucházející nápad. Ale dva zhulenci v autě z trávy, o kterém nevědí, že je z trávy, to je geniální. Btw... už dlouho před tím, než jsem film viděl, jsem věděl o tom autě z trávy a říkal jsem si: Auto z trávy? Jak to jako funguje? Pořád ještě asi neznám přesnou odpověď, ale ani mě to nějak netíží. Má to momenty, které budou asi připadat vtipné jen divákovi zhulenému, momenty, které nejspíš pobaví i lidi, kteří se marihuany nikdy nedotkli a momenty, které mě osobně přišly prostě jen divné, a ne dobrým způsobem. Když to vezmu kolem a kolem... Vcelku slušná komedie. "They're busting the nuns man, that's cold blooded." "Hey, let's watch, man." 7/10 ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Huličská komédia jak bič, to nepochybne, ale nielen. Veď si len zoberte to množstvo liekov, čo do seba aktéri filmu do seba hádzali miestami doslova po hrstiach, toho prášku, čo vyšňupali. Takže sa domnievam, že komédiu si vychutná každý závislák, a nemusí to byť práve vysmiaty hulič. Kľudne nejaký fanda zelených japonských čajov. Vec, čo okamžite udrie do očí je vizáž hlavných hrdinov, ale vlastne všetkých týpkov v príbehu. Akoby na mňa rozradostnene mávali nemecké šibnuté komédie, niekedy reznuté koženými nohavicami zo 70. a 80. rokov. Kdesi som tu v komentároch zachytil tvrdenie, že čo si mohli filmári všetko dovoliť koncom 70. Ozaj? Veď policajti boli síce smiešni, ale úspešní. A hlavní hrdinovia vlastne tiež. Takže odvážnosťou k optimizmu? Navštívte náš svet: tam sa za drogy nezatvára, pretože vždy pomôže tá kurva náhoda. Strih roka vyhráva ten, čo nasleduje po skončení súdu, keď jeden z hlavných týpkov vychsrtne vypitý pohár vodky sudkyni do xichtu. Taká excelentná skratka sa len tak nevidí. Pripomenulo mi to Jarmuscha. Ale nebojte, asi len v tomto. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dostal som sa k tomuto filmu náhodne a nechcene. A neľutujem. Opäť ukážka filmu, ktorý dnes už neprejde, pretože doba je už iná, aká bola doteraz. Skvelé dialógy a hlášky, uvoľnená atmosféra a skvelé komediálne výkony. Takže ak máte radi niečo iné, ako dnešné vyžehlené ´´módne´´ košele, hor sa do toho. ()

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

Dva bezcílní muzikanti, kytarista mexického původu (Cheech Marin) a bělošský bubeník (Tommy Chong), se náhodou potkají a zažijí spolu řadu podivných dobrodružství, včetně toho, že se podílejí na bizarním pašování marihuany. Tommy Chong je i autor a režisér filmu, který má velmi dobré recenze. Mě moc nezaujal, byť je v něm spousta dobrých fórů. Jednak zde zahlodal zub času (1978 vs. 2021) a druhak, a o tom jsem přesvědčen, byl sestříhám bůhvíkým. Tak třeba nevíme, jak se hoši dostali od soudu do Mexičanova bytu apod. Zajímavost : Wally Ann Sharon , ta prsatá blondýna - stopařka, byla pornoherečka. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Film byl zakázán kontrolní institucí pro publikaci v Jižní Africe kvůli strachu z toho, "že by film mohl podpořit vnímání mladistvých směrem ke kouření marihuany". (7ynek)
  • Záběr, kdy žena šňupe prací prášek Ajax, byl proveden trubicí ukrytou v rukávu, která vedla k vysavači. (Epistemolog)

Reklama

Reklama