Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komédia o piatich študentoch, ktorí sa prihlásia do oddielu novej mladej trénerky a vytvoria mužský tím synchronizovaného plávania. Film je zmesou neočakávaných situácií, zápletiek a rozuzlení, ktoré prináša účasť mužov v tradičnom ženskom športe. (oficiální text distributora)

Recenze (37)

molotov 

všechny recenze uživatele

Vynikající komedie o partě loserů, kteří nacvičí vystoupení v synchronním plavání, tedy ve sportu, který je vyloženě dívčí. Možná o trošku horší než Swing girls, ale pořád skvělé. Miluju filmy odehrávající se na střední škole, ještě více o prázdninách. Už to samo o sobě mi zvedá náladu, pokud navíc jde o vtipnou komedii s úžasným finále nakonec, plný počet je na místě. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Ak sa niekedy bude robiť súťaž o film, ktorý sa formálnymi postupmi najviac približuje žánru anime, obsadí Waterboys : Otoko no šinkuro určite popredné priečky. Už od úvodnej scény „vyhratých pretekov“ sa celá expozícia nesie presne v duchu japonských komediálnych kókó (stredná škola) anime. Nová krásna učiteľka snívajúca o tom, že bude kaučovať vlastný team akvabel až natoľko, že jej nevadí, že jej akvabely sú chlapci a ani poriadne nevedia plávať, zamestnanec akvária, ktorý má chlapcov naučiť synchronizovanému plávaniu, roztomilá karatistka, ktorá vyberá automaty na kolu kopačkami a hlavne kvinteto looserov, ktorých spomínaná učiteľka prihlásila na synchro vystúpenie na úvod školského roka. Celým filmom sa tiahne japonsky uletený zmysel pre humor, kombinovaný s citom režiséra pre umocnenie komediálnych scén za pomoci spomalených záberov (i keď „diviak time“ je k videniu až v jeho nasledovnej pecke Swing girls ) a zakomponovania či už klasickej hudby alebo hudby 30.-40. rokov. Waterboys síce nedosahujú kompaktnosti a príjemného feelingu, ktorý sála z režisérovej ďalšej snímky Swing Girls, je to však vynikajúca zábava s grandióznym finále v obrovskom bazéne. 9/10 ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Standardní opravdu japonská komedie s povedeným koncem v bazénu. Člověk tu potká spousty starých známých, ať už Tsumabukiho, Tamakiho nebo Takenaku, a je tomu rád, kdo by se nerad viděl se starýma známýma? Ale pořád je to standard, pořád je to tak nějak střed komedií. Dobrý nápad, dobrá hudba, dobré výkony. Všechno je dobré, ale nic není výtečného. Doporučit mohu, protože to chuť nezkazí; takže pokud máte chuť na něco japonského, ale nijak složitého a těžkého, určitě se můžete obrátit na Waterboys. Od pana režiséra Yaguchiho tu však máme lepší dílo a to jeho o tři roky mladší Swing Girls. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě je snaha mladé trenérky vytvořit v chlapecké části střední školy klub synchronizovaného plavání dopředu odsouzena k neúspěchu. Ale pětice ňoumů se nechá pobláznit a s elánem sobě vlastním se pustí do tréninku. Však školní festival už klepe na dveře... Pohodový a nenáročný filmeček z rodu korejského bojového Spin Kick, japonských "cyklistických" Messengers či hudebních Swing Girls. S parádními Swing Girls je film spjat osobou režiséra i filmového trenéra. A na laškovné a úsměvné atmosféře snímku je to znát. Waterboys mi nepřišli tak dobří jako výše zmíněné kousky, ale co mají všichni společné, je výborně zpracované finále. Také by vás napadlo resuscitovat delfína dýcháním z úst do úst? :-) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvěle zábavná komedie, která sice nemá plnej pytel vyloženě vtipných scén, i když teda první vystoupení vodních hošanů mě úplně rozdrtilo, ale dokáže to v každým kousku příběhu působit úžasně pohodově a zábavně a finále je naprostej vrchol tohohle filmu, nikdy bych nevěřil, že synchronizovaný plavání a ještě k tomu v mužským provedení, může být tak neskutečně zábavně podaný ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Vidět Waterboys holčičíma očima, nebo alespoň těma zamilovaného 4% Saotomeho, tak si tenhle svět outsiderských akvabeláků v plavkách zamiluju, jenže jako majitel chromozomů XX raději ty culíkaté Japonky v sukýnce a těch tam bylo setsakra málo .. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Asijský humor je pro mne velká neznámá, takže tento film beru jako úvod do studia japonské komedie. Už během titulků se na vás vyvalí skvělá scéna s plaveckými závody a překvapivým vítězem a smršť vtipných hlášek a scén neustává ani během filmu. To ale není zdaleka vše ... to vystoupení chlapeckého "synchro" týmu na závěr ... lepší jak Neapol. S Kokosy na sněhu" - pro mě jedna z nejlepších komedií ze sportovního prostředí. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Veselé, hodně veselé. :) Waterboys se sice nejspíš nezařadí mezi mé nejoblíbenější japonské filmy, ale docela chápu, že má hodně příznivců. Je to prostě příjemný film o tom, jak si užít poslední rok na škole a udělat si nějaké pěkné vzpomínky, třebaže způsobem, který není pro partu kluků běžný (tj. aquabely). Samozřejmě zde nepostrádáme ani obvyklou japonskou šílenost, ale jen v dobrém smyslu. Někdy si říkám, že by takováto pozitivní šílenost některým zapšklým jedincům od nás ze západu určitě neuškodila. Za tohle v určitém smyslu Japonce obdivuju - a v filmu Waterboys je to zobrazeno vážně krásně.~(4,3)~ ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Úplně jsem se odreagoval, vypnul mozek a užíval si tenhle typicky japonský cirkus úplně se vším všudy. Mužské akvabely s jedním gayem, ty jsem ještě neviděl. A umělé dýchání z úst do delfína, to už vůbec ne. Aligato! ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Čistých 70%, ale od Shinobu Jaguchiho jsem už viděl Swing Girls a Happy Flight a obojí se mi líbilo víc. Waterboys jsou takoví ... syrovější a trochu méně konzistentní. Oddychovka, která má pěkný závěr (a líbily se mi plavky, které přítelkyně hodí hlavnímu hrdinovi do bazénu). V průběhu sledování mě napadlo, že některé naše komedie jsou také populární a oblíbené, přestože existuje mnoho "objektivně" lepších věcí. Toto je něco podobného. ()

prome 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem opravdu nečekal. Je to sice šíleně naivní, vtipy jsou už tolikrát viděny, děj strašně obehraný a předvídatelný, ale tady je to tak výborně podáno, že jsem se nedokázal přestat smát. Téměř každá scéna je nabitá kladným nábojem a je doprovázena opravdu chytlavým hudebním doprovodem. A to finále nemělo vůbec žádnou chybu. ()

keddy79 

všechny recenze uživatele

Musím se smát, jen vidím ten plakát :-D A vypadá to, že mně alespoň nějaké to pousmání v souvislosti s myšlenkou na Waterboys bude ještě nějakou dobu pronásledovat. Ovšem dobrá nálada není to jediné, co jsem si z tohoto filmu odnesla. Už vím, jak na automat ve škole :) ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Naprosto chapu, ze ma tenhle film uspech u zen, kdyby tam nonstop pobihaly asiatky v plavkach, taky bych tomu dal maximum. Jinak se ale jedna o prijemne potrhlou (co jineho od japonciku ocekavat) komedii se vsim co k japonske nature patri. Protipol tohohle filmu je japonsky "horor" The Girls Rebel Force of Competitive Swimmers, kde lesbicke studentky-plavkyne bojuji v bazenovem prostredi pravitky se svym zombie ucitelskym sborem. 6/10 ()

sonnak 

všechny recenze uživatele

První vystoupení = jedna z nejgeniálnějších komediálních scén. A zbytek si na 4* taky v pohodě vystačí. Skvělej sportovní film! ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

Ptáte se, jak byste reagovali na chlapeckou "akvabeláckou" show? Zkuste Waterboys, já už vím, že bych se královsky bavil. Komedie o přátelství a odvaze s netradičním námětem a sympatickými hrdiny - každý z nich je ze začátku svým způsobem retard - s celým bazénem bláznivých, pro japonce tak typických gagů. Perfektní finále + resuscitace delfína = tohle je prostě unikát mezi komediemi. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

prijemna jednudocha japonska komedia s obcasnymi drobnymi nelogickostami o skupinke stredoskolakov na chlapcenskej skole, ktori sa rozhodli zalozit si klub synchronizovaneho plavania. po uspechu filmu v jap. kinach neskor nasledoval tiez velmi dobre, viac melodramatikcy, menej komedialny serial. ()

Laputa 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný humor a zpracování. Jen to někdy trošičku ztratilo " tvář " takže proto strhávám jednu hvězdu, ale celkově velice příjemný film. ()

Triny 

všechny recenze uživatele

podle doporučení kamaráda jsem se rozhodla, že si udělám asijský večer - "swing girls" a "waterboys".. a zatímco SG mě naprosto dostaly, o WB to tedy říci nemůžu.. Prostě me to nějak nechytlo, bylo tam na mě až moc nesympatických scén, kterým kraluje moment, kdy se ve vypuštěném bazéně strhla "rybí bitva", asi jsem divná, ale myslela jsem na ni po celý zbytek filmu. Prostě tohle už asi znovu ne-e..:) ()

Reklama

Reklama