Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednou při lovu zabloudil král Štěpán v lese, a tak zaklepal na vrata tajemné tvrze. Žily zde dvě nevlastní sestry Anička a Katka s matkou čarodějnicí. Král se okamžitě do Aničky zamiloval a domluvil se s ní, že přijede za ním na zámek, aby spolu oslavili svatbu. Jenže macecha by raději na jejím místě viděla svou vlastní dceru Kateřinu. Aniččinu tvář tedy promění v ovčí. Sestry se ale mají velmi rády a Katka Aničku neopustí. Spolu odcházejí do světa, až dojdou do královského paláce. A jen vzájemnou láskou, odvahou a svou nezištnou pomocí macešinu kletbu zlomí... V pohádce podle předlohy Jana Vladislava hrají L. Rybová, K. Jelínková, J. Čenský, J. Brejchová, M. Stránský a další. Píseň královny víl zpívá V. Špinarová. (Česká televize)

(více)

Recenze (136)

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Tematicky a dějově je to jako přes kopírák. Je tam samozřejmě pár změn, aby to netlouklo do očí. No, herci také nehráli pořádně a já se nemohl dočkat konce. Ale i ten naštěstí přišel, já mohl napsat nulu a život jde dál. Jo a ta závěrečná písnička, hm, hezká, ale že by měla nějak zvláštní slova, to se nedá napsat. ()

GIK 

všechny recenze uživatele

Kouzel víc než dost, démonická zvířata – draci, tak proč na závěr ještě ten zcela evidentní symbol ďábla nad okny? Jinak výborné. Začátek lehce přepálený, kdy král požádá během deseti vteřin o ruku holku, kterou nikdy před tím neviděl. Pak napínavý děj, pěkné kostýmy, libozvučná artikulace Přeučila, sympatické obě nevlastní sestry, dobře promyšlený příběh, pěkné melodie. Černovláska hraje dobře a profesionálce Brejchové bez problémů stačí. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka mě v dětství minula, takže jsem konečně viděla tu hrůzu, ze které moji vrstevníci nespali :). Pro menší děti je rozhodně nevhodná, řadila bych ji k temnějším pohádkám, které točil například pan Ráža, bez humoru, se strašidelnou hudbou. Proklamovaná ovčí maska je skoro přes čáru, některé dialogy nechtěně úsměvné, ale bavila mě Brejchové záporná role a sympatická byla taky postava Aniččiny sestry. Na časté reprízy to ale nevidím. ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Fakt by mě zajímalo, v jaké zvrácené mysli se zrodila myšlenka na tuhle dětskou „pohádku.“ Chladná a fakt zlá, vypočítavá macecha, děsivý král a podzemní království, ale hlavně zrůdná ovčí hlava, která ani neotvírá pusu, když mluví. Zanechalo to ve mně asi následky. Pamatuji si to totiž dost dobře na to, že jsem tuhle hororádku viděla před 20 lety… Ale zajímavá je pohádka teda dost. Jen co je pravda. Chudák Linda Rybová, která je jinak neuvěřitelně sexy ženská. ()

fruitbueno 

všechny recenze uživatele

Celkem nechápu zdejší nízké hodnocení... Této pohádky jsem se jako dítě neskutečně bála. Fakt, ta maska, ta atmosféra, vůbec ty zlé postavy byly na můj vkus ultrazlé a nechutné k zbláznění. Když to ale srovnám s tím, co vzniká teď, nemůžu nevyzvednout celou nosnou myšlenku Aničky, podtext se blíží až kamsi k Erbenovi a jeho pojetí osudu, mýtu a zla. Vsadím se, že všichni hodnotí nízko proto, že se toho jako děti děsně báli :-D ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • V čase 42:30 lze v království víl spatřit na levé straně fotografa. (Mecker)
  • V němčině se film jmenuje Die verzauberte Anicka, což lze přeložit jako "zakletá Anička". (Janek2002)
  • Natáčení probíhalo ve zřícenině Helfenburk (Hrádek) u Úštěka, na zámku Hrádek u Nechanic a hradech Kost, Sloup a Valdštejn. (hippyman)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno