Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvě mladé turistky stanující v národním parku jsou napadeny obrovským medvědem. Zaměstnanci chtějí park uzavřít a medvěda chytit, ale vedení parku o uzavření nechce ani slyšet, jelikož je právě turistická sezóna. A tak varování nikdo nebere vážně, dokud nezačně krvavé řádění. (Chupacabre)

Recenze (29)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Na svoji dobu velice slušný "monster horror". Připadne mi docela slušně natočený, má stále jisté napětí, medvěď se zpočátku příliš neukazuje, veškeré útoky na lidské oběti jsou šikovně natočeny krátkými prostřihy z blízka, kdy tam vidíme tlapu, tak cákanec krve, tam letící ruku apod. ... A pokud se již medvěd ukáže v celé své parádě, je to skutečný medvěd, žádná maska nebo atrapa a ještě k tomu opravdový macek. Tohle musím u filmu opravdu zdůraznit jako velké plus. Jinak je to ale klasická honička za "obludou" někde v lese a do toho nějaké ty masakry, nic víc. Každopádně na svoji dobu hodně v pohodě dobrodružný horror. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Po filmech jako jsou Čelisti, propuklo peklo s naturem amok. Což mám osobně dost rád takže jsem za každý další film rád. Grizzly je parádní ukázka jak dělat takovéhle filmy. Nejedná se sice o žádné velké dílo a sám mu dávám 3*, ale jde tu vidět že snaha se fakt cení. Grizzly tu je ukázán poměrně hojně a nebojí se urvat sem tam nějakou končetinu. Jen mi přišlo divné že medvěd mění občas velikost. Pár scén je též poměrně divných a nelogických, ale čert to vem tenhle film se poměrně povedl. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pevně věřím, že ve své době byl tento film jistě velice oblíbený. Já ačkoliv mám zvířecí horory opravdu rád, jsem Grizzlyho viděl až dnes poprvé. Bylo mi docela jedno, že mnozí tvrdí jak se tvůrci nechali inspirovat Čelistmi – to snad každý druhý film se zvířecí tématikou v té době (a nejen tehdy). Jenomže po jeho zhlédnutí, musím konstatovat, že lidská blbost (a to především ta scénáristova) je opravdu neskutečná. Samotná pointa nebyla vůbec špatná, ale to za to provedení by si společně s režisérem Girdlerem zasloužili pořádně nafackovat. To si vážně mysleli, že jim tuhle jejich „pohádku“ někdo sežere? Na to že tvůrci často používají jiné druhy medvědů místo Grizzlyho, jsem si už zvykl. To není žádná novinka. Ale vymyslet si skoro čtyřmetrového medvěda, kterého jeho oběti neslyší, ani když se prodírá houštím půlmetru od nich – dokonce ho nevidí ani schovaného za malým vodopádem – tak to už bylo na pováženou. Přišlo mi, že snad všechny postavy v tomto filmu musely být nějak retardované, či mít potíže se sluchem a zrakem. Za to medvěd měl inteligenci samotného Einsteina. Nejen že se dokázal pohybovat tiše, urážel končetiny jedním máchnutím své tlapy, ale dokázal rafinovaně oblafnout snad všechny okolo sebe. 50% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Grizzly využívá způsobu navození tajemna a napětí podobně, jako to před ním udělaly Čelisti a následně Vetřelec. V první polovině filmu není šelma ukázána, maximálně jen tlapa, aby si ji divák musel představovat sám. Navíc při sledování a útoku vidíme vše očima grizzlyho. Na jedné straně divoká příroda národního parku, na druhé příběh těch, co se dostali do konfliktu s medvědem. Kolísavé tempo dnešního diváka zřejmě neuspokojí, útoky jsou ale dynamické a krvavé. Utržená ruka, hlava s částí trupu, servaný obličej či drsné napadení koně (kde ale není vidět vše). Přitom však děsivěji působí útok ve vodopádu, kdy kamera sleduje rudě se barvící zpěněnou vodu. U podobných snímků vždy potěší nějaké to překročené tabu, zde jde o napadení dítěte. Samotný medvěd je ovšem z říše fantazie - má délku 4 m (v reálu 2 -2,5 m), váží tunu (i polovina by byla už přehnaná) a je chytřejší než liška, opice a delfín dohromady. Při útěku turistů z lesa jsem si tak nějak vzpomněl na úvodní díl trilogie o Homolkových... 3,5* ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Pecka. Stále rovnaká, ako keď som ju pred rokmi videl v rýchlodabingu na VHSke. Krásna príroda, hudba, sympatický hrdinovia a hlavne dostatok, a pomerne krvavých, útokov prehystorickeho Grizzlyho. A stále je to rovnako zábavné, teraz ešte so štipkou nostalgie a kultovosti. Scény ako malý Bobby, rozhľadňa alebo hufnica sú nezabudnuteľné. Jeden z tých kulťáčikov, ktoré si radi pozriete znovu. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • Pôvodne malo o financovanie projektu záujem štúdio Warner Bros., a preto ich poriadne nasrdila skutočnosť, že projekt získal producent Edward L. Montoro a jeho štúdio Film Ventures International (FVI). (beso74)
  • Originálny plagát pre film vytvoril tvorca komiksov Neal Adams, ktorý sa spolupodieľal na tvorbe celej rady hrdinov vydavateľstva DC Comics. (beso74)
  • Vo filme sa vo vedľajších úlohách objavilo množstvo miestnych obyvateľov mestečka Clayton v Georgii, kde bol natáčaný. (beso74)

Reklama

Reklama