Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvě mladé turistky stanující v národním parku jsou napadeny obrovským medvědem. Zaměstnanci chtějí park uzavřít a medvěda chytit, ale vedení parku o uzavření nechce ani slyšet, jelikož je právě turistická sezóna. A tak varování nikdo nebere vážně, dokud nezačně krvavé řádění. (Chupacabre)

Recenze (29)

tron 

všechny recenze uživatele

Keď mali v roku 1975 premiéru skvelé Čeľuste a stali sa mega-trhákom, priplávalo okamžite množstvo kópií. A prekvapivo nielen vodných. Grizzly dobehol len o rok neskôr, vzal scenár Čeľustí, jemne ho prekopal a trochu pomenil postavy, ale inak je to „klasika“: na scéne, kde ho nikto nečakal, sa šokujúco zjaví beštiálny zvierací útočník, po ktorom chce vyraziť skúsený muž zákona z danej komunity, ktorý to myslí dobre, ale narazí na odpor vyššie postavených, ktorí mu začnú hádzať polená pod nohy, lebo to ohrozuje ich komerčné/finančné záujmy (+ nesmú chýbať po krvi bažiace média, ktoré filmári zvyknú zobrazovať ešte negatívnejšie, než ústredného zvieracieho predátora). Bizarné je, že hoci grizly nie je prvú hodinu skoro vôbec vidieť (!), útoky na ľudí sú drsné, naturalistické a kruté. Výprava hlbokých lesov má i po desaťročiach niečo do seba a hlavný hrdina sa podobá na Hugha Laurieho, čiže fajn. Naopak, fajn nie je to, čo predchádza útokom – také monštrum by sa tak nenápadne a potichu pohybovalo len ťažko. Niekedy ako keby až doslova vyrástlo zo zeme behom sekundy pri svojej budúcej obeti (a zahrabávanie jednej z nich bolo wtf). Samotný grizly, ak sa vôbec raz za čas vyskytne v priamom zábere, je živý, čo oceňujem. Ale hoci medveďa pokladám za reálne nebezpečné zviera, ktoré by som absolútne v žiadnom prípade nechcel stretnúť v lese, nevnímam ho ako príliš vďačné, atraktívne pre horor (je len minimum filmov, v ktorých u mňa budil rešpekt - Na ostrie noža, Backcountry). Režisér o rok neskôr prišiel s pokusom o ultimátny zvierací ekologický horor (a opäť s „Hughom Lauriem“ v titulnej úlohe), ale Deň zvierat už bol béčko. Grizzly ani nie. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Je to blbost. Na dnešní, ale i jakoukoli jinou dobu. Dobrých zvířecích hororů je extrémně málo a tento mezi ně rozhodně nepatří. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Je to už pekne dávno čo som to videl ale dobre si pamätám aký som bol vyklepaný strachom, keď som sledoval ako malú osádku napáda veľká obluda a ničí im tam príbytky a potom sa na grizlyho vydal šerif z tej osady ale ako to už dopadlo ... ║Rozpočet $750,000 ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Na svoji dobu velice slušný "monster horror". Připadne mi docela slušně natočený, má stále jisté napětí, medvěď se zpočátku příliš neukazuje, veškeré útoky na lidské oběti jsou šikovně natočeny krátkými prostřihy z blízka, kdy tam vidíme tlapu, tak cákanec krve, tam letící ruku apod. ... A pokud se již medvěd ukáže v celé své parádě, je to skutečný medvěd, žádná maska nebo atrapa a ještě k tomu opravdový macek. Tohle musím u filmu opravdu zdůraznit jako velké plus. Jinak je to ale klasická honička za "obludou" někde v lese a do toho nějaké ty masakry, nic víc. Každopádně na svoji dobu hodně v pohodě dobrodružný horror. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

V rozlehlých lesích jednoho amerického parku začíná řádit nebezpečný medvěd grizzly. Měří 4 metry (!), nejvíce mu chutnají bezbranné ženy, ale nepohrdne ani nevinným dítětem. Proti tomuto lidožravému zabijákovi vyrazí do boje místní šerif a zkušený lovec, sami ale netuší, do jakého nerovného boje se to pouští...! Dnes už skoro klasický snímek, kde se příroda spikne proti člověku. Ve většině záběrů potěší živý medvěd, osm mrtvých, trocha krve a několik vzduchem létajících končetin. To aranžování mrtvol na stromy jsem ale od toho medvěda moc nepochopil :) Jinak slušná oddychová jednohubka na páteční podvečer. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy o zvieratách, ktoré agresívne napádajú a zabíjajú ľudí. Zvieratá zabijaci! Páčia sa mi naturálne animal horrory. Videl som už vraždiacich žralokov, krokodílov, aligátorov, pirane, krakaticu, kosatku, psov, vlkov, levov, šabľozubého tygra, netopiere, krysy, vtáky, hady, osy, včely, žaby, mravce, pavúky, slimáky a všelijaku ďalšiu háveď. No bohužiaľ v posledných rokoch sa to všetko nesie na vlne brakových nízkorozpočtových shitov. Primitívne scenáre, podradní herci a príšerné digitálne monster zvery. Chuť som si však napravil zhliadnutím amerického snímku "Grizzly", ktorý v roku 1976 natočil režisér William Girdler. Žiadny trápny digitálny medveď, ale reálny, nasratý, zúrivý, hrôzostrašný grizzly. Starý old school animal horror. "Killer Grizzly". *** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Grizzly využívá způsobu navození tajemna a napětí podobně, jako to před ním udělaly Čelisti a následně Vetřelec. V první polovině filmu není šelma ukázána, maximálně jen tlapa, aby si ji divák musel představovat sám. Navíc při sledování a útoku vidíme vše očima grizzlyho. Na jedné straně divoká příroda národního parku, na druhé příběh těch, co se dostali do konfliktu s medvědem. Kolísavé tempo dnešního diváka zřejmě neuspokojí, útoky jsou ale dynamické a krvavé. Utržená ruka, hlava s částí trupu, servaný obličej či drsné napadení koně (kde ale není vidět vše). Přitom však děsivěji působí útok ve vodopádu, kdy kamera sleduje rudě se barvící zpěněnou vodu. U podobných snímků vždy potěší nějaké to překročené tabu, zde jde o napadení dítěte. Samotný medvěd je ovšem z říše fantazie - má délku 4 m (v reálu 2 -2,5 m), váží tunu (i polovina by byla už přehnaná) a je chytřejší než liška, opice a delfín dohromady. Při útěku turistů z lesa jsem si tak nějak vzpomněl na úvodní díl trilogie o Homolkových... 3,5* ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Po filmech jako jsou Čelisti, propuklo peklo s naturem amok. Což mám osobně dost rád takže jsem za každý další film rád. Grizzly je parádní ukázka jak dělat takovéhle filmy. Nejedná se sice o žádné velké dílo a sám mu dávám 3*, ale jde tu vidět že snaha se fakt cení. Grizzly tu je ukázán poměrně hojně a nebojí se urvat sem tam nějakou končetinu. Jen mi přišlo divné že medvěd mění občas velikost. Pár scén je též poměrně divných a nelogických, ale čert to vem tenhle film se poměrně povedl. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Chlupatá variace Čelistí, která však postrádá jejich sílu a filmařské kouzlo. A přestože tu všichni mluví o čtyřmetrovém monstru, vnitřnosti lepých turistek létají vzduchem a mizerné herečky ječí úplně stejně jako jejich kolegyně z béčkových filmů čtyřicátách let, Asmanova kamera zabírá méďu, který na mnoha záběrech vypadá neškodně jako Pů. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pevně věřím, že ve své době byl tento film jistě velice oblíbený. Já ačkoliv mám zvířecí horory opravdu rád, jsem Grizzlyho viděl až dnes poprvé. Bylo mi docela jedno, že mnozí tvrdí jak se tvůrci nechali inspirovat Čelistmi – to snad každý druhý film se zvířecí tématikou v té době (a nejen tehdy). Jenomže po jeho zhlédnutí, musím konstatovat, že lidská blbost (a to především ta scénáristova) je opravdu neskutečná. Samotná pointa nebyla vůbec špatná, ale to za to provedení by si společně s režisérem Girdlerem zasloužili pořádně nafackovat. To si vážně mysleli, že jim tuhle jejich „pohádku“ někdo sežere? Na to že tvůrci často používají jiné druhy medvědů místo Grizzlyho, jsem si už zvykl. To není žádná novinka. Ale vymyslet si skoro čtyřmetrového medvěda, kterého jeho oběti neslyší, ani když se prodírá houštím půlmetru od nich – dokonce ho nevidí ani schovaného za malým vodopádem – tak to už bylo na pováženou. Přišlo mi, že snad všechny postavy v tomto filmu musely být nějak retardované, či mít potíže se sluchem a zrakem. Za to medvěd měl inteligenci samotného Einsteina. Nejen že se dokázal pohybovat tiše, urážel končetiny jedním máchnutím své tlapy, ale dokázal rafinovaně oblafnout snad všechny okolo sebe. 50% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nebudem to odsudzovať za neoriginálnosť. Všetky ekohorrory, ktoré vznikli po prelomovom roku 1975 majú približne rovnakú dejovú líniu. Avšak z môjho pohľadu, ak sa vykašlem na originalitu, tak sa aspoň zameriam na čo najkvalitnejšiu vizuálnu stránku. Čo v tomto prípade moc nehrozí. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Přesto nebudu snímek „Grizzly“ hodnotit úplně negativně a dám mu průměr. Je to proto, že snímek má přece jen už čtyřicet let a zase tak moc strašně nezestárnul. Máte z něj pocit, že tvůrci, i když měli hodně omezené možnosti, dělali, co mohli, aby alespoň trochu toho napětí anebo nějakých dalších emocí, v divákovi probudili. A sem tam se jim to dokonce povedlo. Takže trochu z milosti dávám průměr. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Pecka. Stále rovnaká, ako keď som ju pred rokmi videl v rýchlodabingu na VHSke. Krásna príroda, hudba, sympatický hrdinovia a hlavne dostatok, a pomerne krvavých, útokov prehystorickeho Grizzlyho. A stále je to rovnako zábavné, teraz ešte so štipkou nostalgie a kultovosti. Scény ako malý Bobby, rozhľadňa alebo hufnica sú nezabudnuteľné. Jeden z tých kulťáčikov, ktoré si radi pozriete znovu. ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

From me,co sa tyka hodnotenia fajna stvorecka...samozrejme brane s ohladom na dobu,kedy sa to natacalo...V tuto dobu by sa tomu filmiku dalo najst desiatky chybyciek, ale kto, a preco by to robil...vo filmiku starom vyse 30rockov:) ! Lubil sa mi hlavne kontrast...Grizzly(1976) vs Rambo:First Blood :) ! Kto to zhliadne...urcite tam nieco z toho najde,krasa:)!!! Styri z piatich,nazdar ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Celkom slušný monster film.Oveľa lepší,ako sa väčšinou očakáva od týchto filmov.Maco je obrovský a hodne desivý. Niekedy útoky medveďa vyzerajú síce podozrivo,ale stále sú na dobrej úrovni.Scenéria prírody je pekná,zvlášť keď je snímaná z helikoptéry.Záverečná konfrontácia medzi mužom a medveďom je najlepšia.Vo filme bol použitý riadny pravý grizzly a nie umelá atrapa.Dá sa povedať ,že tento film je suchozemská verzia filmu The Jaws.Pre milovníkov takýchto filmov priam povinnosť. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Videl som ako male asi 10 rocne decko. Vtedy som sa dost bal /v mojom okrese su stale medvede/, s odstupom casu hodnotim ako slabsi nadpriemer. Medved uveritelny. 66 % ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Kdybych to hodnotil před deseti lety, když jsem to viděl prvně, asi bych to hodnotil daleko lépe. Bohužel postupem let se u toho musím pousmát. Leč jsou tam stále ty působivé mezníky, které filmu dodávají šmrnc. Uťatá hlava turistky a finální s koněm... 25% ()

Tomes83 

všechny recenze uživatele

Když medvěd, tedy pardon dle předpokladů "Grizzly" napadl svou první oběť a jedním máchnutím tlapy ji uťal hlavu, říkal jsem si: ten ale musí mít ostré drápy! Když ji pak uťal i koňovi říkal jsem si: ten ale musí mít sílu! Když jsem pak medvěda uviděl:-))))) Proč když mohl mít žralok 8 metrů a vážit 2 tuny, nemohl mít medvěd 4 metry a vážit přes jednu tunu:-) ()

HomeAlone 

všechny recenze uživatele

Na danu dobu spickovo natoceny horor o krvylacnom Grizzlym . Je mozne ze keby v 1975 nevznikli dokonale Celuste , tak by asi nevznikol Grizzly a aj ked sa na celuste nechyta , plne hodnotenie si zasluzi . Ked som to videl prvy krat nemal som ani 10 a kazdu chvilu som odvracal zrak a po rokoch Grizzly nestratil na svojich kvalitach takme nic . Stale dokaze drzat divaka pekne v napäti a nenudi ani na chvilu . Hudba do filmu sa hodi velmi dobre . Kvalitny film ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s uživatelem J*A*S*M. Je to blbost. Režisér tak moc chtěl natočit něco jako Čelisti, že vykradl půl zápletky i postavy (strážce zákona, lovec a vypatlaný kravaťák). Ale není to nic platný, celé je to nezáživné, vraždy jsou zabité rychlým střihem kdy oběť a medvěd nejsou nikdy v jednom záběru a finále s bazukou a nesmrtelným medvědem je jedno velký WTF. Kravina jak z videopůjčovny z půlky 90. let. ()

Reklama

Reklama