Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Courtney, mladšia sestra hrdinky z prvého filmu, už vyrástla, ale má nočné mory. Ona a ďalší členovia jej ženskej rockovej skupiny idú na víkend na chatu, aby sa trochu pohrali a pobavili sa so svojimi milencami. Courteny sa sníva o jej sestre, ktorá je v ústave pre duševne chorých a ktorá ju varuje pred sexom. Sny sa začnú prelievať do skutočného života, čím začnú ohrozovať Courtney a jej priateľky. (molcan2)

(více)

Recenze (24)

hladass odpad!

všechny recenze uživatele

První díl byl dosti povedený a zábavný slasher, tak jsem se přirozeně na pokračování docela těšil... A těšil jsem se samozřejmě zcela zbytečně... Neskutečně ubohý kus o pekelném rockerovi, který vtrhne na dívčí párty a zabíjí tam kytarou, na které má připevněný obrovský vrták... Takhle to zní docela dobře, ale věřte mi, že tomu tak není... Rocker nám místo zabíjení i zpívá a tančí a vůbec se tvůrci snažili o velké odlehčení, ale vše vyznívá neuvěřitelně trapně... Proto ani za dosti povedené gore a jeden pěkný dívčí taneček ten bod prostě nedám... Za mě sračka a už nikdy víc... ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Docela úlet i v rámci žánru... Rockový slasher, kde týpek (jakýsi rocker z pekel) zabíjí vrtákem přidělaným ke krku svý elektrický kytary. Hlavní hrdinkou je sestra přeživší, ale teď už zblázněné Valerie z jedničky, no a také členka dívčí rockové kapely, která si vyrazí na osudné víkendové soustředění. Nečekejte nic než osmdesátkový odvaz, přičemž jak už tady bylo zmíněno, vyvražďování přijde až na posledních 20 minut. Předtím se musíte spokojit jen se 'znepokojivými' sny (trochu ELM STREET...) plnými polonahého krasoně a onoho tajemného vraha. Ten je vlastně opět takový taliánský zmetek, akorát že tentokrát navíc napomádovaný frajírek, dávající si kromě vrtání a zabijáckých riffů třeba i breakdance... Prostě šaškárna. Jedna holka vystříká beďara velkýho jak oční bulva druhý do ksichtu, třetí se zase fakt neostýchá s prsama (škoda ale, že to nejslibnější poprsí zůstane neodhaleno). Nechybí ani originální hambáč... Jako úplná oddychovka dobrý. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle ne!! Neskutečná prasečina a jestli pro někoho milej úlet, tak pro mne absolutní trapnost!!! Tohle fakt ne, mix klasickýho slasheru s Nočníma můrama v Elm Street ... naprosto ujetě nesmyslný, trapný, ubohý a debilní ... Jedna hvězda za gore ... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Totálne absurdný a bizarný slasher, ktorý ťažko nájde vo svojej pračudesnosti nejakú obdobu. Hlavný záporák je rockový gitarista s vŕtačkou na gitare a vo vypätom klimaxe si dá rokenrolové sólo a zaspieva nejaký ten song. Okrem toho trúsi hlášky ako "I can't get no satisfaction", či "Come on baby, light my fire". No proste bizár. Škoda toho dementného príbehu, ktorý je len splašok dream-wake-up-dream scén a hlavne prvej polovice filmu, ktoré je nudná konverzačka. Taktiež boobiecount je napriek perspektívnemu obsadeniu minimálny. Na druhej strane piesne dievčenskej kapely sú prekvapivo dobré (nie len vizuálne sú podobné The Bangles). ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Voľné pokračovanie príbehu naruby, v ktorom jednotvárnu postavu vraha v jeensoch vystriedal nagelovaný frajer silne pripomínajúci Johna Travoltu z Pomády, ktorý sa svoj špeciálne drsný, naleštený a vždy vzpriamený nástroj snaží víťazoslávne zasunúť do bezbranných žien. Nehovorím o ničom inom ako o špeciálne tvarovanej červenej gitare so zabudovaným obrovským vrtákom. Maniakálny rocker žije hudbou a preto si nemôže odpustiť pri výkone svojho zábavného krvavého poslania tanečné kreácie, citácie zo známych songov a podobne. Do dievčenskej garážovej kapely hrajúcej ženský rock sa postupne votrie nezvaný sólista so svojim vlastným krvavým repertoárom. Do kapely prispel takým polovičným GORE/-grindom/ :) ### Nemálo kvalitnejšie a bláznivejšie pokračovanie, ktoré svojim humorom a špeciálnymi efektmi prináša obrovskú zmenu a alternatívu k tej na kosť klasickej jednotke. Je síce pravda, že gitarista sa reálne objaví prakticky až v závere. To by mohol byť problém, ak by predchádzajúce scénky boli len akousi nezaujímavou vatou. Nie je tomu ale tak! Zábavný horor určený hlavne pre mužské publikum paradoxne dokázala natočiť žena a to veľmi obstojne. Slabé hodnotenie na IMDb (ku 3.4.09 – 28%) mi nie je moc jasné, keďže ja osobne považujem SPM II za originálnu pecku hodnú pozornosti. Určite zabaví! ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Zatímco u prvního dílu mi to nejasné hororovo-komediální schizma vůbec nevadilo, zde už je mírně na škodu - v tom smyslu, že tomuhle dílu humor výrazně chybí a celé se to na můj vkus tvářilo ještě moc vážně, ačkoliv s takovým brakovým námětem (a zejména pojetím vraha) vůbec nemělo. Nemluvě o tom, že opravdu dlouho se to rozjíždí a polovinu snímku se neděje nic zvláštního kromě znepokojivých snových výjevů (ach, klišé). Nutno říci, že po půlce už se dostaví pár bizarních gore scén (ačkoliv povětšinou spadají opět do těch snových výjevů), ale tempo už to nabrat nestihne a ani rock 'n' rollový zabiják tomu zas tak moc nepřidá. Závěr už poté docela nedává smysl, ale kdo by ke konci ještě nějaký smysl očekával. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ne tak zábavné a už vůbec ne tak dobré jako jednička. jednička měla solidní atmosféru pár výborných scén, charismatického zabijáka. Dvojka tyto atributy splňuje na průměr možná ani to ne. Pár koz se ukáže, pár mordů taky ale není to nic z čeho bych zůstal na větvy. Každopádně režiséra má ráda rockovou hudbu když točila jen oní:-) ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Byla by to parádní [happilly laughing and bottles squeezin'] vikendová párty plná [moaning sexualy] a [music playing softly], kdyby na scénu povinně nemusel dorazit ten [evil laughing] s jeho neskutečným [diabolicaly singing], čímž se to celé překloní do výjimečně dementního [hysterical screaming] a následného [painfuly grunts]. Potěšilo mě vidět prsa mladé Geislerové a jejich intenzivní vztah s mladým Ethanem Hawkem i rozkošná pitomost téměř každé scény, ale jak se na večírek dostane s přehledem nejidiotštější slasherový záporák, můžete se na sedačce trapností ukroutit. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Po takmer mŕtvolnej jedničke, sa v pokračovaní koplo do gúl a začalo sa zabávať. Masaker síce príde podobne ako minule až ku koncu, ale tá hodina pred tým má švih, humor a nápady. A hviezdička pre hlavného mäsiara, ktorý síce nieje originálny ( viď komentáre ostatných užívateľov ), ale je cool ( prihliadnuc na dobu vzniku ) a odľahčuje atmosféru. Toto proste nieje až taký klasický slasher a preto možno viacerých maníkov sklame ( sklamal ). ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Najhorsi slasher aky som videl. 50 minut sa okrem prihluplych vizii hlavnej hrdinky nic nedeje a ked uz dojde na "lamanie chleba" je to tak tupo natocene, ze miesto hrozy prichadza nekontrolovatelny smiech. Odkial sa preboha vzal ten gitarovy vrah? Jeho nastup 20 minut pred koncom je jedno neskutocne wtf (nehovoriac o jeho spevackom vystupeni). Pri filmoch v zasade nezvyknem premyslat ale dementnost tohoto diela je vskutku neopisatelna (ze to bol zamer tvorcov este tuto hovadinu neospravedlnuje). Zlata jednotka, ta sa aspon ciastocne dala brat vazne. 20% ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

A tohle bylo co?! Poster skutečně nekecá, vrahem je nagelovanej rockovej frajírek, který vraždí vrtákem přidělaným na elektrické kytaře. Smůla, že na první skutečnou vraždu se čeká prakticky hodinu, do té doby se musíme spokojit pouze s krvavými vizemi předznamenávající jeho příchod. Oproti jedničce je vidět značný kvalitativní pokles, a ač závěrečné minuty opravdu přinesou dobré gore, tak v tomhle případě to na víc, jak dvě hvězdy, není ani náhodou. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

80´s rules! Film tak trošku v prelínaní sna a reality kráča v šľapajách Freddyho Kruegera a pridáva svojský humor, ktorý mu ale vôbec neubližuje, práve naopak. Killer je kapitolou sám o sebe, jeho netradičný zjav, rovnako ako tančeky i rokenrolová hudba, do filmu perfektne zapadajú. Všetci herci, s hlavnou hrdinkou v čele, sú veľmi sympatický (a dievčenská kapela jednoducho super roztomilá) a musím povedať, že i tú kľudnejšiu časť som si užíval rovnako ako časť slasherovú, kde dôjde i na skvelé gore (samozrejme v rámci 80´s slasherov). Samozrejme, tu veľmi záleží na tom, ako veľmi sa vám páči celá tá 80´s "elmstreetovská"/ slasher atmosféra, ja takéto staré fláky jednoducho milujem. ()

MightyHal 

všechny recenze uživatele

První díl byl typický průměrný teen slasher s komediálními prvky a nějakým tím gore, fajn to bylo ale nic co by mě vytrhlo. Dvojka je na tom ale úplně jinak, nejenže je svěží a na poměry žánru má i dost hravou režii, velice sympatickou hlavní hrdinku a i další postavy na tom nejsou zle. Ano je pravda že v tak krátké stopáži si k nikomu nevytvoříte zvlášť hluboký vztah, ale o to tu fakt nejde. Jelikož všechno přebijí naprosto geniální Travolta Wanna Be killer, který je jak kdyby Pomáda měla dítě s Noční Můrou v Elm Street. Je sice pravdou že vrah se tam objeví až na posledních dvacet minut, ale i tak ho film po celou dobu výborně teasuje, že se pak už ke konci filmu vyloženě těšíte jak malý děcko až se objeví. No a v ten moment začíná ta pravá sranda. Jo, já se bavil skvěle, goru tu trochu je (minimálně jedna vražda je fakt skvělá) ale nic extra, i tak to nevadí. Ve výsledku je tohle prostě skvělá sranda. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

První z mnoha pokračování v roce 1987. Než jsem se začal dívat, musel jsem kouknout na wikipedii o čem vlastně byla jednička. Aha vrah s vrtačkou. No tak dvojka přináší upgrade - vrah je praštěný rocker, háže rockové citace, tančí, zpívá a zabíjí vrtačkou na kytaře. Něco tak ujetého se jen tak nevidí a dalo by se říct že jsem se i celkem bavil mezi kroucením hlavou. Tedy bavil posledních 20 minut. Prvních 50 minut se totiž nestane vůbec nic kromě řešení teenagerovských kravin A to jako pardon, ale ten rozjed by byl dlouhý i na dvouhodinový (a dobrý) film, takže dvě hvězdičky a to jsem ještě hodnej. ()

Eraserhead 

všechny recenze uživatele

Skupinku teenagerů opruzuje úchylný rocker s metrovým vrtákem přimontovaným ke své kytaře. Mimořádně stupidní a díky tomu velice zábavný kousek. ()

Klay 

všechny recenze uživatele

Prostřední část z trilogie vrtačkových slasherů je úchylnější a o něco snesitelnější než ukecaná jednička. Problém je že první vražda přijde dvacet minut před koncem a do té doby se hlavní hrdince pouze zdají krvavé sny předznamenávající příchod vraha. Načež ji všichni okolo uklidňují, že to byla jen noční můra a že jí nic nehrozí a tak se to vleče skoro celou hodinu. Vcelku překvapí speciální efekty. První provrtání je pamětihodné a halucinace s obřím beďarem chrlícím proud hnisu taky. Zbytek lehký podprůměr, který se dá přežít bez újmy, ale jednou a dost. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Jednička mě bavila a dostala čtyři hvězdy. Tohle mě nebavilo a tak to dostalo dvě. Samozřejmě důvodů je několik. Předně ten trapnej nagelovanej rockovej tanečník jako vrah? No jako vtip dobrý, ale vážně, tohle prosím ve slasheru vidět nechcete. Dalším negativem jsou mordy, kterých se dočkáme až v posledních 20 minutách. Na druhou stranu musím uznat, že za to stojí a vrták přidělanej k hlavě kytary byl dobrý nápad a za to taky dávám ty dva body. Jinak herci jsou trapní a chování jejich postav je i na tenhle subžánr příšerný. Navíc i když holky nejsou špatný, kozy nám ukáže jen ta, od který je chcete vidět nejmíň. ()

molcan2 

všechny recenze uživatele

Joel Hoffman v úlohe T.J. bol hrozný a mal som chuť mu strčiť päsť do krku, vždy keď prehovoril. Koniec je dobre spravený, aj keď je trochu mätúci. Ponecháva to na diváka, ako si to vyloží. Dôkladne som si to užil! Mám strašne rád gýčové horory a tento je v hornej časti môjho zoznamu. Ako môže mať preboha prvý diel vyššie hodnotenie ako tento diel? Radšej by som si upol svoje gule do zveráku, než vydržal prvý alebo tretí diel, ale tento si isto ešte raz pozriem. Vyhnite sa prvému a tretiemu dielu ako čert krížu! Kúpte si pár pív a pohrajte sa s týmto zlým chlapcom. 55/100 ()

Reklama

Reklama