Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eddie Murphy se vrací coby lékař, který má schopnost mluvit se zvířaty. Tentokrát v roli obhájce "zvířecích práv" v první stávce uvnitř zvířecí říše. Doktor Dolittle ma tolik dvou a čtyřnohých klientů, že je nemůže ani zvládnout. Jenže oni chtějí víc než návštěvu jeho ordinace. Hájí les před bezohlednými lidskými projektanty. A kdo jiný by měl být nápomocný, než doktor Dolittle! A doktor má plán: najít ohrožené druhy, chráněné zákonem. Najde osamocenou medvědici Avu, která žije v lese odsouzeném k zániku. Ale potřebuje partnera - a Dolittle si myslí, že ho našel. V cirkuse. Archie, cirkusový medvěd, nechce nic slyšet o stěhování k nové družce. Ještě že doktor mu vysvětlí, že jeho místo je právě v přírodě a právě u Avy... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

SNCIS 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery: "Já jsem velkej zlej medvěd!" Eddie Murphy řeší kácení lesa a milostné problémy jednoho rozhýčkaného medvěda. Humor taky sice poškádlí mimické svaly, ale netrhá zrovna bránici. Triky ovšem znovu dobré. Znovu to vypadá, že ta zvířata fakt mluví. Jinak tohle už je spíše pro děti, ale co? 4*. - 70%. ()

Falcor 

všechny recenze uživatele

Probíral jsem tento film s našim psem Tomem (čistokrevný sibiřský basset - hodně štěstí při hledání v encyklopediích) a ten mi důvěrně zavrčel, že je to pěkná ptákovina. To může znamenat dvojí: Jednak je to totální hovadina, protože Tomík nemá ptáky rád (hlavu mu zdobí sice velké plachty, ale stejně mu každý pták vždy ufrnkne), anebo se bavil o úplně jiném filmu, bylo-li to vůbec o filmu, jelikož je chudák Tomík úplně hluchý. (To má určitě z toho létání - těšte se velikonoční kuřátka a poslové jara - ptačí chřipku na vás) ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„To nie je len zmrzlina, Archie!“ Pribudlo ekologické posolstvo a celé je to strašne detinské; sme v tom druhu rodinného filmu, ktorý neverí, že existujú inteligentné deti, ktoré by si veci domysleli bez našepkávania. Inak ma ale obklopila hneď od začiatku príjemná lesná atmosféra, čo mestskému originálu chýbalo. Ten ale zasa bol vtipnejší; v dvojke je vystupovanie zvierat všetkého druhu (najmä žirafa) a ich dialógy samozrejmosťou, nekoná sa pôvabnosť originálu (ak nerátame Stevea Irwina a finálnu dravú "vzburu prírody"). No ako vravím – slušná rodinná zábavka s jedinou záchodovou scénou (aj to v nej účinkuje medveď). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jiřík ze Zlatovlásky tmavé barvy pleti opět ordinuje! Tentokrát s ekologickým poselstvím, užvaněnou lesní faunou a jedním cirkusovým méďou, co musí pokrýt medvědici, ačkoliv se sám chová jako slon v porcelánu. Ve finále si zvířátka zastávkují jak italští státní zaměstnanci, děti se zasmějí a dobro přírody zvítězí nad mamonu chtivou buržoazií těžařů dřeva. Třikrát hurá! A Eddie Murphy ? Ten se potopí ještě hlouběji do studnice zvané Zapomnění.. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Dr. Dolittle 2 už jen využívá toho, co filmaři nakousli v jedničce. Eddie Murphy už to příliš neskrývá - mluví se zvířaty. A ti si k němu chodí pro rady. Ale taky si pro něj nechávají posílat. A doktor chodí, kam si ho zrovna zavolají, takže se z něj stává trochu taková loutka na špagátě. Ve filmu nehraje moc herců z jedničky a i zápletka není moc originální. Lidé chtějí vysekat les a zvířata jsou proti. Na režisérském postu se vyměnil člověk, ale sem tam se objeví již použitý vtip. A těch pár nových fórů k pousmání už nestačí. Eddie Murphy si zkrátka procházel obdobím slabších komedií Zamilovaného profesora (2x) a Dr. Dolittleho (také 2x). A nutno říct, že ani v dalších komediích to nevylepšil. Na druhé straně on je prostě stvořený k takovým bláznivým komediím, ale potřeboval by lepší scénář, dialogy a herce vedle sebe. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Severoamerické tržby dosáhly 112 milionů amerických dolarů, celosvětové 176,1 milionu. (NIRO)

Související novinky

Indické plány M. Douglase

Indické plány M. Douglase

25.01.2005

Michael Douglas se dal slyšet, že se hodlá podílet na produkci filmu RACING THE MONSOON, natočeném výhradně v prostředí Indie. Sám si chce v dobrodružném snímku samozřejmě také zahrát. Douglas… (více)

Reklama

Reklama