Reklama

Reklama

Reggie Dunlop je hrajícím trenérem týmu Náčelníků z Charlestownu z nižší hokejové ligy. Jeho hokejová kariéra se pomalu blíží ke svému konci a jeho tým na ledě kráčí od porážky k porážce, proto kolují zvěsti o jeho definitivním zániku. Reggie k tomu všemu ještě musí čelit porážce i ve svém osobním životě, protože se mu hroutí manželství. Když se dozví, že řeči o zániku Náčelníků jsou pravdivé kvůli zrušení továrny ve městě, rozhodne se existenci svého týmu zachránit. Rozšíří falešnou zprávu o prodeji Náčelníků floridské důchodové společnosti a snaží se změnit názor jejich utajovaného hokejového sponzora tím, že přitáhne pozornost diváků ve městě. Toho se mu podaří docílit díky nové koncepci, která spočívá v brutální hře a nespočtu šarvátek. Jeho tým vyniká v provokacích, bitkách a tvrdosti. Podceňované mužstvo začíná překvapivě vítězit, ale zároveň drží v lize rekordní počet trestných minut. Návštěvnost se sice podaří zčtyřnásobit, nicméně osud hokejových Náčelníků stále visí na vlásku… Americký snímek Nakládačka patří mezi populární komedie ze sportovního prostředí a v roce 1977 ho natočil slavný režisér George Roy Hill, držitel Oscara za slavný snímek Podraz. V hlavní roli temperamentního trenéra Reggieho vyniká Paul Newman, který se zde představí ve své poněkud drsnější podobě. Snímek je totiž založený na velmi černém a drsném humoru, který zábavně reflektuje prostředí nižších soutěží zámořského hokeje. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

Kimon 

všechny recenze uživatele

Měla to být kritika tehdejšího amerického způsobu hraní ledního hokeje? Nebo snad jen obyčejné filmové show z prostředí ledního hokeje plného agresivních rváčů? Těžko usoudit. V každém případě film divákovi nepředává téměř žádné poselství. No jasně, americký lední hokej je byznys a hráči jsou loutky. To ví každý. Ale co víc? Nic. Ani Paul Newman dostatečně nezaujal. Prostě slabší propadák. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Překvapivě ne tak špatné, jak jsem čekal. Samozřejmě, příběh za moc nestojí, vztahová linie je zde na víc, taktika postavená na pouhém rvaní a tvrdé hře naivní a pro fandy technického hokeje nepříliš přijatelná. Ale film je natočený s nadhledem, úsměvem a vlastně jde o docela pohodovou záležitost, takže to vidím na pěkné 3*, a jestli si z tohohle filmu alespoň něco určitě zapamatuju, tak to budou ti Hansonovic pošuci. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zabudnite na seriózny športový film, Slap Shot je totálny, nerealistický úlet. Možno ide o paródiu na nabubrelosť NHL, možno ide o paródiu na americký vidiek a jeho svojrázne postavičky, možno sa len tvorcovia a herci poriadne na pľaci zabávali a časť filmu, predovšetkým na ľade, je improvizácia. Že film nie je príliš známy, myslím oproti najslávnejším Hillovým dielam, nie je žiadne prekvapenie. Ale ide o skvelý materiál na párty pod vplyvom alkoholu alebo, ešte lepšie, niečoho silnejšieho. ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Paul Newman v tomhle filmu ztvárňuje hrajícího coache krachujícího týmu, trochu hajzlíka, ale vlastně fér chlapíka :) co se snaží zachránit tým, ovšem hlavně sám sebe. Aby přilákal diváky a přesvědčil sponzory, vymyslí novou strategii - tvrdou hru a tak, když na led nastoupí "posila" mužstva bratři Hansonovi začne peklo. Mě osobně hokej nebere, ale nenudil jsem se 70% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Snímek pravděpodobně bojuje proti tehdy až moc rozšířené a oslavované brutalitě v ledním hokeji v kanadsko-americké lize, což dokládá i scéna se striptýzem, který mnohým přijde nechutnější než krvavé bitky a špatný příklad mladým. Žel, do scénáře někdo narouboval ještě sociální téma, zavírané továrny, manželské vztahy, přičemž režisér nakonec sám netušil, co točí, ani jaký žánr, a podle toho to vypadá. Jsou zde i komediální prvky, není jich moc, ale i ty nakonec spíše matou. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (17)

  • Postava Ogieho Ogilthorpa (Ned Dowd) byla založena na skutečném hráči Billovi "Goldie" Goldthorpeovi. (Mol)
  • Ve filmu se Chiefs rozhodli přilákat fanoušky do arény i sloganem "Agresivní hokej se vrací do města". Asi o dva roky po premiéře filmu se v Detroitu rozhodli před sezónou toto heslo převzít jako self-promo místní Red Wings. (MarekT)
  • Dave Hanson (Jack Hanson) patřil do rodiny pouze na plátně a právě role ve filmu mu zajistila podpis profi-smlouvy v NHL s Detroitem. (MarekT)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno