Reklama

Reklama

Dost hvězd na pět reklamních kampaní, dost vášně, moci a hrabivosti na deset filmů. Plus ohnivá záplava zvláštních efektů... Irwin Allen, producent Dobrodružství Poseidonu a Skleněného pekla přichází s filmem Když se čas naplnil..., pokračujícím v tradici spektakulárních katastrofických snímků. Spící sopka na ostrově v jižním Pacifiku neočekávaně vybuchuje v zuřivé erupci. Mezi těmi, kteří se díky scénáři Carla Foremana a Stirlinga Silliphanta ocitají v ohrožení, jsou nesmlouvavý ropný těžař Paul Newman, hotelový magnát William Holden a Jacqueline Bisset jako PR manažerka, která se musí mezi oběma rozhodnout. Která z důvěrně známých tváří přežije v situaci, kdy nic jako bezpečná půda neexistuje? Dívejte se – a mějte se na pozoru. Tak jako proudí láva, proudí i výjimečné a intenzivní filmové vzrušení. (Magic Box)

(více)

Recenze (102)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Tento film nepotěší ani nenadchne. Ale i lehký žánr, který naplno evokuje sentimentální atmosféru hraného filmu první poloviny minulého století, zaujme kvalitními hereckými výkony, rutinním řemeslem, které nezrazuje svůj standard, i dějem, v němž alespoň místy do fikce nakoukne skutečnost. V kategorii někdejších rodokapsů a naivních sci-fi se toto poněkud umělé dílko neztrácí ani s vědomím rozdílů, o nichž psali kolegové předkomentátoři ve svých vesměs výstižných textech. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Na předchozí úspěchy se Allenovi nepodařilo navázat, byť od prvotního blockbusteru zůstal zachován princip dvou silných mužských postav, zraněné osoby, prolézání z bodu A do bodu B s povolenými třetinovými ztrátami, oplácaná dáma, dvě děti a samozřejmá účast Sheily Allenové. Když se čas naplnil je posledním Allenovým pokusem vrátit se na producentské výsluní. Po parazitickém Po dobrodružství Poseidonu se jedná alespoň o nové téma. Skleněné peklo, které vzniklo spojením dvou velmi dobře napsaných knih, jako jediné netrpí neduhem ostatních filmů, čili slabými dialogy. Od Roje se dialogy v Allenových filmech stávají nechtěnými parodiemi. I když si Allen vybral některé své osvědčené herce a Newman tahá dítko na zádech jako o život, přesto většina postav zůstává neživotných, což je primárně dáno špatnými hereckými výkony ve vedlejších rolích, až se pomalu zdá, jako kdyby si film Allen opět sám režíroval. Snímek do umlácení diváka spoléhá na jediný trik, který Goldstone zřejmě ovládá, čili na zadní projekci. ()

Reklama

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

Nějak nerozumím zdejšímu přísnému hodnocení. Myslím si, že film tomu neodpovídá. Samozřejmě kvalit katastrofického filmu jako Skleněné peklo zdaleka nedosahuje. Ale lepší film o hrozící sopečné činnosti osobně neznám, herecké obsazení je výsostné (Newman, Holden a hlavně Bissetka <3 ), napínavé až do konce a teplota lávy je znát i doma na gauči. Scéna na polorozpadlém mostku musí snad utkvět každému... ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších katastrofických filmů o záchraně jediných inteligentních lidí ze snobáckýho hotelu. Výborní herci a jejich výkony, pobaví a neznudí ani neznechutí a i když tu je spousta hovadin spojených třeba se sopkou, stačí si vzpomenout na jiný americký blábol s mnohem horším obsazením z roku 1997 ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pro někoho nic moc, pro jiného skoro kulťák mezi katastrofickým thrillery. Film jsem poprvé viděl v kině na počátku mé puberty a byl jsem z něj doslova odvařený. Po letech už to samozřejmě není ani zdaleka tak "in", ale stále je to koukatelná podívaná se známými tvářemi a docela napínavými scénkami. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Spolu s prepadákom Za dobrodružstvom Poseidonu všeobecne uznaná najväčšia finančná katastrofa žánru katastrofického filmu (oba filmy pochádzajú z dielne producenta Irwina Allena). (POMO)
  • Celý štáb se musel potýkat s problémovým alkoholikem Holdenem. Když měl přijít ráno na natáčení, objevil se o mnoho hodin později a pak se opil do němoty. Protože i jemu samotnému bylo jeho chování trapné, souhlasil s tím, že se nechá hospitalizovat, a na natáčení se vrátí za šest dní. [Zdroj: O'Brien Daniel, Paul Newman, Xyz, Praha 2009] (Mikino00)
  • Ačkoliv byl film propadákem, přesto byl nominován na Oscara v kategorii Nejlepší kostýmy. Vyhrál však snímek Tess (1979). (Terva)

Reklama

Reklama