Reklama

Reklama

Dost hvězd na pět reklamních kampaní, dost vášně, moci a hrabivosti na deset filmů. Plus ohnivá záplava zvláštních efektů... Irwin Allen, producent Dobrodružství Poseidonu a Skleněného pekla přichází s filmem Když se čas naplnil..., pokračujícím v tradici spektakulárních katastrofických snímků. Spící sopka na ostrově v jižním Pacifiku neočekávaně vybuchuje v zuřivé erupci. Mezi těmi, kteří se díky scénáři Carla Foremana a Stirlinga Silliphanta ocitají v ohrožení, jsou nesmlouvavý ropný těžař Paul Newman, hotelový magnát William Holden a Jacqueline Bisset jako PR manažerka, která se musí mezi oběma rozhodnout. Která z důvěrně známých tváří přežije v situaci, kdy nic jako bezpečná půda neexistuje? Dívejte se – a mějte se na pozoru. Tak jako proudí láva, proudí i výjimečné a intenzivní filmové vzrušení. (Magic Box)

(více)

Recenze (102)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Tento film nepotěší ani nenadchne. Ale i lehký žánr, který naplno evokuje sentimentální atmosféru hraného filmu první poloviny minulého století, zaujme kvalitními hereckými výkony, rutinním řemeslem, které nezrazuje svůj standard, i dějem, v němž alespoň místy do fikce nakoukne skutečnost. V kategorii někdejších rodokapsů a naivních sci-fi se toto poněkud umělé dílko neztrácí ani s vědomím rozdílů, o nichž psali kolegové předkomentátoři ve svých vesměs výstižných textech. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pro někoho nic moc, pro jiného skoro kulťák mezi katastrofickým thrillery. Film jsem poprvé viděl v kině na počátku mé puberty a byl jsem z něj doslova odvařený. Po letech už to samozřejmě není ani zdaleka tak "in", ale stále je to koukatelná podívaná se známými tvářemi a docela napínavými scénkami. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč místo Ňoumena nepostavili raději Chucka Norrise, ten by tu řeku přeplaval... Nadějný úvod (muž v kosmickém obleku pochoduje měsíční krajinou) nezkazí ani zjištění, že nejsme ve vesmíru, ale na tichomořském ostrově. Tradiční přetahovaná o to, čí úsudek je lepší, předcházející katastrofě, se dá snést, stejně jako (to už ale přituhuje) milostný mnohoúhelník mezi hlavními postavami. Když ale Ernest dostane lávovou kuličkou do ksichtu, nehroutí se jen stěny vulkánu. Most přes řeku Au to pálí by měl vejít v nesmrtelnost jako jedna z nejblbějších scén dějin (to nehodnotím triky). ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Filmový ekvivalent ke „hře na lávu“, při níž jste s kamarády lezli po opičí dráze a nesměli se dotknout země, jinak jste prohráli. Když se čas naplnil oproti jiným katastrofickým filmům bohužel nabízí jen velmi málo atrakcí, díky kterým divák může pociťovat nějaký strach o postavy. A nemít k tomuto snímku nostalgii z dětství, byl bych asi i přísnější. Aspoň to hvězdné obsazení to stále velmi dobře táhne kupředu. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Katastrofická klasika, kterou jsem viděl v době, kdy se filmy do paměti zaříznou nejhlouběji. Napínavý byl tehdy jako kšandy a na scénu přechodu mostu jsem nezapomněl nikdy, a že už je to pěkných pár let, co jsem to viděl naposledy. Výborný Paul Newman, krásná Jacqueline a kolem nich efekty, díky kterým je občas výbuch sopky spíš komický než děsivý. Přes nenechavý zub času a všechny další vady na kráse i logice, jsem si reprízu po letech užil jako malý kluk. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Ačkoliv byl film propadákem, přesto byl nominován na Oscara v kategorii Nejlepší kostýmy. Vyhrál však snímek Tess (1979). (Terva)
  • Celý štáb se musel potýkat s problémovým alkoholikem Holdenem. Když měl přijít ráno na natáčení, objevil se o mnoho hodin později a pak se opil do němoty. Protože i jemu samotnému bylo jeho chování trapné, souhlasil s tím, že se nechá hospitalizovat, a na natáčení se vrátí za šest dní. [Zdroj: O'Brien Daniel, Paul Newman, Xyz, Praha 2009] (Mikino00)
  • Paul Newman uvedl, že tento film byl jediným, který točil pouze pro peníze. (SONY_)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno