Reklama

Reklama

Tisíc a jedna králičí pohádka

  • USA Bugs Bunny's Third Movie: 1001 Rabbit Tales
Trailer

Obsahy(1)

Králík Bugs se dal na čtení pohádek. Princ Abadaba chce slyšet další a další příběhy, jakmile Bugs přestane, spatří sultánovu šavli. Bugs vybírá ty nejznámější, třeba o červené Karkulce nebo o Sněhurce, jenomže je vždycky trochu poplete. Pro kocoura Sylvestera končí však vzniklá honička samozřejmě špatně. Tisíc a jedna králičí pohádka je kreslený film, kde najdete řadu krátkých grotesek spojených jedním příběhem. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (21)

monolog 

všechny recenze uživatele

Než začali s těma doslova parodiema na klasický pohádky, tak to bylo hodně dobrý. Ale pak už mě to až tak nebralo. Ještě tak Janek a kouzelná fazole, ale Jeníček a Mařenka, to jsem měl asi vlčí mlhu a dál už lépe nemluvit. Přesto je to zábavná pohádka, a když budou dospělí potřebovat nějakej čas pro sebe, klidně k tomu můžou děti upíchnout a ty neodejdou dřív, jak to skončí. A 70 minut je dostatek času ;) ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Tenhle slepenec z krátkých Bugosvých příběhů je sice na 4*, ale když vidím ta ostatní hodnocení a čtu některé komentáře, musím je trochu vykompenzovat, protože Bugs je moje nejoblíbenější cartoonovská postava a na jeho krátké příběhy nedám dopustit. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Mým favoritem byl vždy kačer Daffy a tak i tady je jeho groteska s přezimováním asi z celého filmu nejlepší. Mimochodem český dabing režíroval Zdeněk Troška a taky to podle toho vypadá. Vždycky přece Bugse mluvil Stanislav Fišer a Daffyho Jiří Prager. Jenomže pan Troška byl asi nějak nemocný, protože tady Prager mluví Bugse a Fišer Daffyho... ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Sledovat filmy, které jste jako dítě sjížděli v jednom kuse, po dvacetileté pauze, je vždycky zvláštní. Občas vám při tom na mysli vytane nějaká ta scéna, kterou se vám podaří vyvolat z mnoho let zaprášené paměti. Dneska mi například došlo, kde jsem poprvé v životě slyšel pojmy "připozdívat se" a "fata morgana". Zajímavé je taky srovnávat dětský sentiment s pohledem zkušenějšího a náročnějšího filmového diváka. Pro warnerovskou animaci jsem nikdy neměl slabost - ty stromy a divně pokroucené interiéry se mi nelíbily už tehdy. Tyhle grotesky jsou nejsilnější tam, kde bohužel vykrádají jiné - ve ztvárnění honiček, ran a různých následných deformací. Bez Toma a Jerryho by tohle totiž vůbec nemohlo vzniknout. Dětským okem za čtyři, dospělým za dvě. (872.) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Špica. Jak rámcový příběh (Bugs je ve formě), tak i jednotlivé pohádky, které jsou tentokrát všechny do jednoho absolutně skvělé a samozřejmě zábavné. Navíc tam bylo kromě Bugse i hodně Sylvestera a toho já mám rád, takže jsem spokojen. A Bugsovo podání Perníkové chaloupky je fakt klasa, možná nejlepší ze všech. Tohle je prostě nesmrtelná, zábavná, kouzelná klasika, navíc v jednom z nejlepších filmů, která nesmí být zapomenuta. Jen mi tady zase trochu chyběl Elmer. Ale to je jen dvobnost. 95%. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Bugse jen občas a po malých dávkách, ale tohle je přehnané množství a já se obávám, že jsem se po pár minutách předávkoval... ()

Han22 

všechny recenze uživatele

První z čtveřice animáků z roku 1982. Je to totéž co o rok starší Honičky králička Bugse, tedy sled různých krátkých grotesek, tentokrát i s jakýmsi spojovacím příběhem (Bugs vypráví sultánovu synovi pohádky). Občas vtipné (opičí mládě), občas pitomé (žába), ve většině kraťasů je obětí kocour Sylvestr. Některé ty grotesky jsem si pamatoval, takže jsem je buď po kouskách, nebo i celý film asi kdysi viděl. Neurazí, pobaví, ale plnohodnotný animák to není, takže opět 3*. ()

Hopkins 

všechny recenze uživatele

Když si pročítám ty příspěvky nestačím se divit bugs je na 4-5 hvězdiček je dobrej je to stará dobrá klasika, určitě to svým děckám doporučuju více než ty dnešní kde jaké bojovné šíolenosti ve stylu pikatchu a kde jaké otravnosti šikmooké produkce. ať si říká kdo chce co chce bugs forever. ()

Margerie 

všechny recenze uživatele

Připojuju se ke Galadrielovi. Tenhle filmík je sice trochu ujetý a místy přitažený za vlasy, ale to je přesně to, co děti přitahuje. Nehodnotíme přece film pro dospělé, že? Rozhodně lepší, než produkce 21. století, kdy se v animácích buď neustále bojuje, až krev stříká, nebo se jedná o tupé vymývání mozků. Tenhle fantazijní kousek mě několikrát pořádně rozesmál a má tak u mne 4 1/3 *. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Friz Freleng zasvětil život animákům a partě Looney Tunes se hodně věnoval. Tento film paroduje trochu Pohádky tisíce a jedné noci a z větší části spousty klasických pohádek přesně ve stylu známých hrdinů. Některé jsou lepší, jiné trochu slabé, celkově, ale Bugs a Sylvestr jako takoví neomrzí. Ostatní jsou ale upozadění a někteří se neobjeví vůbec. ()

Trilobajt 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro malé děti, ale pozor i pro dospělé. Nevím kdo tu může tento filmek tak nehorázně strhat. Komentáře na mě působí tak, že to snad nikdo neviděl nebo pouze nějakou část a nebo jsou jednoduše zaujatí. Kdo viděl scénku s opilým čápem prostě nemůže (nesmí!!) dát jen jednu hvězdu, popř. odpad - nechápu. Já myslím, že jde o zdařilý kousek a každé dítko by mělo vidět (když už ne v praxi) lov malé čičindy na velkého kanárka, králíka jako opičí mládě, souboj kačera s nevrlým psem, opilého čápa nebo v neposlední řadě rozmazleného královského synka, dychtícího po dalších a dalších pohádkách... U mě dobrý, u mě za * * * * * :D ()

Frollka 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá klasika a je jedno, jestli jsem to viděla jako malá nebo o několik let později. Baví mě to pořád. Lepší než filmy co se nazývají teď "pohádkami", raději jednou dětem pustím tohle než kdejakou rádoby moderní pohádku. ()

Potjoc 

všechny recenze uživatele

Když celovečerní filmy, tak jedině jako slepenec krátkých samostatných příběhů. Neboť je to pro mě dobré s pozorností, taky hustý obsah. A ten dabing je přesně to, na co jsem vyrůstal. ()

Reklama

Reklama