Reklama

Reklama

Velmi nebezpečné známosti

  • USA Cruel Intentions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kathryn (Sarah Michelle Gellar) a Sebastian (Ryan Phillippe) jsou dva bohatí zhýčkaní teenageři z té nejluxusnější části Manhattanu. A také papíroví sourozenci, protože jejich nechutně bohatí rodiče spolu uzavřeli manželství. Výraz zlatá mládež se ani zdaleka nepřibližuje jejich dekadentnímu životnímu stylu. Sebastian poznal všechny krásné dívky z Manhattanu a také Kathryn je na svůj věk neskutečně zhýralá. O to víc ji rozzuří, když dostane kopačky od svého přítele, který vyměnil její rafinovaný půvab za panenskou nevinnost naivní Cecile (Selma Blair). Kathryn proto s bratříčkem uzavře ďábelskou a náležitě pomstychtivou sázku. Pokud playboy Sebastian, kterému ještě nedokázala odolat žádná dívka, připraví Cecile o panenství a navíc dokáže svést další květ andělské nevinnosti Annette (Reese Witherspoon), připraví mu nevlastní sestřička noc plnou nadpozemské rozkoše. Pokud Sebastian prohraje, přijde o svého milovaného Jaguara, ročník 56... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (711)

Eawy 

všechny recenze uživatele

Veľmi nebezpečný film. Hlavne pre mňa. Dokázala som ho pozrieť 3x za sebou. Ryan bol veľmi dobrý a spolu s Reese výborne improvizovali. Zápletka bola zaujímavá. Okrem toho soundtrack bol tiež na úrovni. Najlepšia scéna je na konci keď Kathryn odhalia a Anette ide v Sebastianovom aute a do uší nám znie skupina The Verve. Krásne...100% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ano, je to předělávka v americkém "Melrose Place stylu" (tzn. mladí, krásní a bohatí hrdinové a vše co k tomu patří), ale intriky se tu osnují velice hezky, erotický náboj je přítomen v dostatečné míře, na někoho je to možná trochu moc a místy je to i trošku samoúčelné, ale právě poukázáním na sexuální život zlaté mládeže se rozvine nádherný příběh na jehož jedné straně stojí skrznaskrz zkažená Sarah Michelle Gellar a na straně druhé božská Reese Witherspoon. A mezi nimi se zmítající Ryan Philippe coby Sebastian Valmont, zažívající nejzásadnější proměnu ve svém životě...nádhera...proti tomu je nejlepší filmový polibek roku 1999 naprosto nicotnou hormonální záležitostí;). Konec filmu doprovází jeden z nejnezapomenutelnějších (alespoň pro mě) a dnes už bohužel taky nejprofláknutějších songů vůbec - Bittersweet Symphony od Verve. A i zbytek soundtracku rozhodně stojí za poslech. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jeden fantastický psychologický thriller, na ktorý sa výborne pozerá. Miestami síce vie byť trošku odveci, no na druhú stranu je len fascinujúce sledovať týchto súrodencov v ich vlastných klamstvách a hrách so zvyškom sveta. Páči sa mi Reese Whiterspoon vo svojej role a rovnako aj Sarah Michelle Gellar ako perfektná mrcha. S odstupom si myslím, že film stále dobre funguje a sú v ňom dobré herecké výkony, ktoré posúvajú atmosféru a drámu vysoko. A na konci len ostane prekvapení, kam sme sa reálne dostali. Je to fascinujúci film s dobrými nápadmi, ktoré podľa mňa vyšli veľmi dobre, film nenudí a je dostatočne zaujímavý na to, aby pri ňom diváci vydržali. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Jo, hudba se mi líbila, auto bylo fešné, stejně jako holky. Ale film jako takový? Sebastianovo procitnutí bylo na můj vkus moc jednoduché. Nejdřív přefikne cokoli (dostatečně atraktivního), co má díru, a najednou Bác ho! Ta je tak nevinná, že ji nepřefiknu a obrátím svůj život vzhůru nohama. Jeho smrt by si jistě našla místo v žebříčku nejabsurdnějších filmových smrtí, konec samotný mne tedy také nějak nedostal. Námět jako takový není špatný, většinu filmu jsem ho považoval za slibný, ale to co z něj vzniklo... 50% ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Ještě si to rozmyslím. – Můžeš mi ho strčit kam chceš. – Můžeme si plácnout, sestřičko! Začátek byl hodně slabej a tak přibližně pro publikum 25+ naprosto nevkusnej. Ryan Phillippe mi moc do oka nepadnul, ale hereckým výkonem mě víceméně přesvědčil. U sestřičky byly dojmy naprosto opačný. Dialogy místy dost skřípou a naivní představa Cecile o sexu je spíš k smíchu. Navíc, ta holka je fakt zásadová, když po rozhovoru na tohle téma leze za klukem, o kterém ví, že je děvkař, navoněná do bazénu. Ve scénách, kde už je zamilovaná, ale působí nádherně roztomile. Co víc od filmu, zaměřenýho na mladší publikum, chtít. V rámci teenage movies je to inteligentní a vysoce nadprůměrnej počin. Až shlédnu starší adaptace, tak se k tomuhle hodnocení ještě vrátím. Největším problémem remaku je obsazení mladých herců, takže vlastně už samotnej nápad má dost vážný trhliny. Takováhle zábava mi v dané věkové kategorii přišla naprosto nevěrohodná. Životní zkušenosti nula nula nic a chovají se jako životem znudění čtyřicátníci. Zpracování ale nešťastnej nápad hodně zvedá a velkou zásluhu na tom má i působivej soundtrack. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (32)

  • Po cca dvanáctihodinovém natáčení jedné scény, v níž má dát Annette (Reese Witherspoon) Sebastianovi (Ryan Phillippe) řádně za uši, vyběhl Phillippe na hotelové schodiště a pozvracel se. (hippyman)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno