Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní šéf v Kameníkově Pepa Novák má plno starostí. Ráno se marně snaží uspokojit roztouženou manželku Vilmu, na stanici ho čeká otřesený sportovec, kterého znásilnila babka Kropáčková, a v terénu místní podnikatelé, zuřivě pátrající po zázračném modrém pramenu, který povzbuzuje sexuální chutě a potenci. Nedávno vytryskl ze skály na zámku a nyní zase nečekaně zmizel. Pramen totiž v tuto chvíli vyvěrá ze zdi domku babky Kropáčkové, která ho stáčí do lahví. Ředitel školy představí podřízeným nového tělocvikáře Marka, který se okamžitě stane středem zájmu kolegyň. K jejich zklamání však chodí s lékařkou na místní psychiatrii, která má plné ruce práce, protože se musí postarat o znásilněné muže. Nejhorší je, že obětí přibývá a mezi nimi jsou i Pepovi podřízení, kteří měli za úkol přivést Kropáčkovou k výslechu. Když podnikatelé zjistí, kam zmizel zázračný pramen, pokusí se přimět babku, aby jim domek prodala. Jenže věci nejsou tak prosté, jak se zdají. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (21)

  • Rostislav Justin Valeš, který hraje Oldu, je v prvním déle Kameňák (2003) v titulcích uveden jako Rostislav Valeš. V tomto pokračování je ovšem uveden jako Justin Valeš. (JT19)
  • Zdeněk Troška měl při psaní scénáře k dispozici na šedesát tisíc „kameňáků“, které zaslali diváci do soutěže po prvním díle. (Duoscop)
  • Učitelka (Dana Morávková) jezdí autem Opel Agila (modrá). Primář Líbal (Marek Vašut) má tmavě modrý Opel Signum. Kohn (Josef Laufer) černý Opel Omega Caravan. Lékařka (Helena Vondráčková) zelený Opel Astra G. Auto, které srazí ženu, která jde z nákupu je Opel Corsa, v pozadí stojí zelený Opel Agila. Měřiči, kterým přes pásku přejede auto (7:11) je stejná zelená Corsa (GemoGemo)
  • Ve všech scénách je venku slunečno. (Jyrka)
  • Ve scéně, kdy Pepa (Václav Vydra) říká Vilmě (Jana Paulová), že má "zadek jako kombajn", běží v televizi další režisérův film Andělská tvář (2001). (fiLLthe3DD)
  • V závěru filmu zazní v rádiu skladba z prvního dílu série. (fiLLthe3DD)
  • Helena Růžičková, pro kterou byl snímek poslední rolí, byla v době natáčení již vážně nemocná a během prací na filmu byla pod dozorem lékařů. (dawe03)
  • Točeno v Týně nad Vltavou a na zámku Koloděje nad Lužnicí. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Film obsahuje mnoho rolí dabovaných jinými herci či dabéry. Kropáčkovou (Anna Vejvodová) namluvila Eva Jiroušová, Bobana (Bohumil Hirsh) Pavel Vondra, Uzlíčka (Zdeněk Kozák) Jan Hanžlík, Amnestii (Petra Rysová) Zuzana Skalická, ženu na inzerát (Romana Pitrová) Jaroslava Kretschmerová, čtenáře novin (Vladimír Novotný) Jaroslav Kaňkovský, faráře (Stanislav Stolbenko) Marcel Vašinka, neteř Uzlíčkovou (Gabriela Dušková) Daniela Bartáková a strážníka Oldu (Justin Valeš) Martin Sobotka. A Honzíka Hlaváče (Pavel Sankot) Otmar Brancuzský. opilého stopaře (Václav Tomšovský) Vladimír Kudla, smutného muže v hospodě (Milan Sokolík) Jaroslav Horák, stěhováka (Pavel Pásek) Zdeněk Dušek a studenta (Ondřej Palacký) Radek Hoppe. Papouškovi pak propůjčil svůj hlas Jiří Prager. (funhouse)

Reklama

Reklama